Laguna coupe 3.0 v6 dci

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
lagunacoupe

Laguna coupe 3.0 v6 dci

Odgovor Napisal/-a lagunacoupe »

Pozdravljeni,

slab mesec sem lastnik Renault Laguna Coupe in z veseljem predstavljam moj stroj :).

Je 3.0 v6 diesel motor z avtomatskim menjalnikom in ima 235 konjev, tako da je kar nasmešek na obrazu med vožnjo :). Zavijanje z vsemi 4 kolesi je tudi super, čeprav zadeve po enem dnevu vožnje niti ne opaziš več. Je letnik 2011 in ima 68.000 km - kupljen od prvega lastnika. Zunaj črne barve in notri rjavo usnje. Kot sem gledal ima večino dodatne opreme, vključno z BOSE ozvočenjem, edino kar sem zasledil da manjka so električno nastavljivi sedeži in panoramska streha. Žal nima novejših žarometov z led tehnologijo. Ima 18 col platišča.

Poleg bogate serijske opreme, je bil deležen še sledečih predelav:
- komplet renault sport paket: zadnji difuzor\odbijač, sprednji prag in stranska praga
- H&R armotizerji 35mm
- distančniki
- večja športna izpušna nastavka
- zatemenjena stekla

Za cilj sem zastavil, da porihtam še sledeče stvari:
- odstranim napis laguna zadaj
- uredim možnost gledanja DVD na carminat napravi in priklopim kamero za vzratno vožnjo
- zamenjam rumene pozicijske luči z LED belo
- zamenjam rumene luči pri zadnji tablici z belimi
- morda bo sledila še menjava izpuha da bo zvok bolj brutalen, vendar odvisno od finančnih stroškov.

Da ne govorim preveč prilagam nekaj fotografij, bom pa obveščam o kakršnihkoli spremembah
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Laguna Coupe 3.0dci v6 (2011)
Uporabniški avatar
MSrougeZX
Kraj: Lendava

Re: Laguna coupe 3.0 v6 dci

Odgovor Napisal/-a MSrougeZX »

Napis obvezno dol (saj gre brez težav), pa vse ostalo kar si napisal. Lepa je. Moja na srečo že ima LED dnevne.
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (29000km)
Citroen C2 1.6 16v VTS 2008 (88000km)
Twingo 1.2 2001 (121000km)
Uporabniški avatar
lagunacoupe

S čim pa si odstranil napis?

Sem brskal po forumih pa nisem zasledil, da bi lahko v tem starem žarometu zamenjal le tisti del, da bi dobil LED dnevne luči. Je možno, ker dejansko je oblika žarometa ista, le da je namesto ene žarnice notri več LED lučk? Ker nakup novih žarometov je predrag :).
Uporabniški avatar
MSrougeZX

Malo pogrej z fenom in z enim tankim izvijačem ovitim v kak kos cunje odstrani črko po črko...previdno, da ne spraskaš barve z izvijačem. Glede žarometa nimam izkušenj...jaz bi za začetek vstavil kako LED žarnico namesto originalne...
Uporabniški avatar
B1 16v

Odgovor Napisal/-a B1 16v »

Je to tista iz MB, ki se je dolgo prodajala privat?

Drugače pa super lepa, edino glede izpuha bi jaz pustil tako kot je. Brutalen zvok ima diesel lahko kvečjemu če je kakšen cummings V8... Npr: https://www.youtube.com/watch?v=6h3QUpHUMDo" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
lagunacoupe

B1 16v, tako je, gre za tisto iz MB, ki se je sedaj preselila v LJ. Kar se tiče zvoka sem imel v mislih nekaj takega: https://www.youtube.com/watch?v=WN0Zc2CaYYU" onclick="window.open(this.href);return false;

Morda je kaj drugače ker je Audi in se ne spoznam na motorje, vem pa da sta obadva 3.0 v6

MSrougeZX, je bilo potrebno kaj polirati ko si odstranil napis Laguna. Ker moje je letnik 2011 in morda je zaradi sonca in ostalega že kaj vidno, ko bom zadevo odstranil?
Uporabniški avatar
blazz
Kraj: novo mesto

Odgovor Napisal/-a blazz »

...čestitke za nakup...res lep avto.....
drugače sem pa to tvojo laguno vozil tudi sam že dobro leto nazaj ko jo je še prodajal Vrtin...še pred njim pa bila menda v lasti Renault Slovenije.... Drugače pa krasen stroj za vozit... 8)
Uporabniški avatar
MSrougeZX

lagunacoupe napisal/-a:B1 16v, tako je, gre za tisto iz MB, ki se je sedaj preselila v LJ. Kar se tiče zvoka sem imel v mislih nekaj takega: https://www.youtube.com/watch?v=WN0Zc2CaYYU" onclick="window.open(this.href);return false;

Morda je kaj drugače ker je Audi in se ne spoznam na motorje, vem pa da sta obadva 3.0 v6

MSrougeZX, je bilo potrebno kaj polirati ko si odstranil napis Laguna. Ker moje je letnik 2011 in morda je zaradi sonca in ostalega že kaj vidno, ko bom zadevo odstranil?
Jaz sem pobral napise dol pri novem avtu...verjetno ne bo treba, če pa že,p a bo zadostovalo ročno poliranje, ni treba z mašino.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Krasen stroj, na privat pa ti odgovorim popoldne ;)
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Zelo lep avto. Me mika nekaj podobnega, ko bom menjal družinski avto, ampak je mal nepraktičen zarad otrok in samo z 2ma vratoma.
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

če bi rad zvok bi vzel bencinarja. dizel je pač traktor
Slika
Uporabniški avatar
lagunacoupe

Godward zakaj govoriš na pamet? Se strinjam, da je bencinar definitivno boljši za zvok ampak ima dizel druge prednosti? Si pogledal link, ki sem ga postal od Audi A5 3.0 tdi s supersprint izpuhom? Mislim da je to daleč od traktorja.

In mene zanima ali je kaj takega možno tudi na laguni 3.0dci v6, ali ne. Ima pa že zdaj lep zvok, tako da le zbiram informacije zaenkrat.
Uporabniški avatar
zigs

Odgovor Napisal/-a zigs »

Zvok od A5 je konc hud, nemorem verjet da je to mozno na dizlu :D
Uporabniški avatar
lagunacoupe

Moj prvi poseg na kupejčku bo menjava grdih rumenih parkirnih žarnic in na zadnji tablici. Imam stare žaromete, se pravi brez LED dnevnih luči.

malo sem gledal in bi zamenjal za: http://www.matsport-shop.si/Article.asp?articleid=5469" onclick="window.open(this.href);return false;

Bo to po vaše ok, ali se da morda v luč napeljat dnevne ledice, kot jim ima novejši žaromet? Oblika luči je namreč ista?

Vsi nasveti dobrodošli :)
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Pozdravljen,

Če boš kupoval led žarnice kupi kaj takega
http://www.superstrela.com/levi-meni-av ... porom.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tiste ki si ti dal svetijo zelo slabo. Te pa svetijo super.
lp
Odgovori