Zdravo,
zanima me če ima kdo izkušnje s sedeži, če pašejo sedeži iz clia2 (v mislih imam tiste malo bolj školkaste ki so v modelih Billabong in Extreme). Na hitro pogledano so sedeži podobni tistim iz Twinga RS. Zanima me predvsem zaradi same širine sani sedeža, ker bi se rad vozil v malo bolj školkastih sedežih.
Sam sedež od cliaII je nižji od twingovega. naslon je zelo podoben(ogrodje). podstavek je drugačen in vodila mislim, da tud.
če že vodila pašejo na luknje(ampak mislim, da ne) višina ne bo taprava. tud vprašanje, kako bo sedež od clia prišel visoko v twingu, ko bo podstavek nastavljen na maximum višino oz. ne bo spuščen.
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
No pa ne bo nič, sicer pa če kolega sped doi kakšnega clia za popravit notranjst lahko probam če gre. Ampak če se ne motim ima Clio Autentique enake sedeže kot moj Twingo ki je prav tako enak model, sevada pa je možno da so kaj spremenili.
sernk napisal/-a:No pa ne bo nič, sicer pa če kolega sped doi kakšnega clia za popravit notranjst lahko probam če gre. Ampak če se ne motim ima Clio Autentique enake sedeže kot moj Twingo ki je prav tako enak model, sevada pa je možno da so kaj spremenili.
lahko ti povem iz prve roke, da ni isti. delam v podjetju, kjer se delajo oboji sedeži. lahko pa probaš dat sedež v avto in pač vidiš, kako se sedi.
moraš pa vedeti, da je sedež varnostni element
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
To da je sedež varnostni element se zavedam, sem čez roke spravil že 10 hard offroad avtov, pa je 2 clia in enega cherokeea tako da vem za kaj se gre. Ča pa majst ki to dela prav da ne gre pol pa brazveze da butam z glavo skoz zid, se bo treba pa drugač znajdt.
Če bi rad kak bolši sedež rajši dobi od RS-a ali pa kakega športnega(sparco, recaro in podobno) kr navaden sedež od twinga je res obupen. nobenega bočnega oprijema. se pa da tudi mrežo sedala ali naslona malo poglobiti. samo treba prevleko dol in sedež razdreti. ne vem, če bi se v to spuščal... moraš vedt točn, kako je sestavljen
Ja za kakše sedeže je rastavljanje kar komplicirano, nekatei so pa tudi povsem enostavni. Nekega športnega sedža nebi dajal noter, raje od RS pa še to ne vem kje bi ga dobil, pa vrjetno tudi ni prav poceni. Glede poglobitve pa imam kolega ki ima podjetje ki se ukvarja z izdelavo sedežnih garnitur in postelj, mogoče se pa z njem uspem kaj dogovorit.
Hvala za enkrat.
Lhk pa ponucaš od Cliota sedeže pa pač narediš neke custom sani gor. Mogoče jih prešraufaš od twingota ali kaj podobnega oz. nekak skup združiš da dobiš ustrezno višino in da paše lepo not.
paše vse, iz clia 2 smo dal sedeže v twinga, paše ko ata na mamo, narediš pa tako da snameš stranske plastike dol in imaš na eni strani dve matici pa na strani kjer je zategovalc pa 3 matice m8, vse dol snameš in izklopiš konektorje ter lpo nazaj priviješ od clia...edina stvar je da če imaš višinsko nastavljiv voznikov sedež iz clia ga moreš vsakič nazaj dvignat na prvotno pozicijo da lahko pol porineš sedež naprej da lahko kdo se uzadi vsede...