Scenic II 1.6. 16v Sky

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
LiLDee
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Re: Scenic II 1.6. 16v Sky

Odgovor Napisal/-a LiLDee »

Hvala. Ni spoliran, na slikah zgleda bolje kot v živo je pa lak kr dobro ohranjen...se najdejo praske...na sprednjem odbijaču je ena praska ki je grdo popravljena (nevem kaj so šli pacat gor da bi zakrili prasko z barvo ki sploh ni čisto enaka...) in na zadnjem odbijaču enako...ampak to se bo porihtalo spomladi verjetno...saj avto ni nov. :wink:

Glede porabe...zdj v prevoženih dobrih 1000km je poraba okroglih 8L, pa ne bom rekel da ga ravno šparam. Ampak če je veliko skakanja in kratke vožnje poskoči tam na 8.3.
Je pa tam do nekje 3000 obratov bolj len...in ga je treba mal višje prtisnt pol je pa bolj poskočen. Gre čisto po pričakovanjih...ni dirkalnik...ampak se da normalno pelat tudi če je naložen in več kot to ne potrebujem. Poraba je pa 1L višja kot je bla prej pri cliotu z 1.2 16v motorjem kar je zelo sprejemljivo glede na to koliko močnejši motor je in veliko večji in težji avto :lol:
Uporabniški avatar
Dawid

Odgovor Napisal/-a Dawid »

Malenkost, povemo kar opazimo.

Na slikah zgleda res lepo ohranjen, praske pa se najdejo tako povsod, že na novih, kaj šele rabljenih.

Poraba niti ni pretirana, zanimalo me je zgolj informativno, saj sem 2 leti nazaj kupoval laguno, in so mi 1.6 odsvetovali (da je prešvoh), in sem potem vzel 1.8 (iskal pa sem izključno bencinarja, vendar moj je 2002 letnik, tvoj ima vrjetno novejšo mašino). Imam pa porabo nekje 7,4l ob normalni vožnji.

Naj ti čimbolje služi :)
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
Uporabniški avatar
LiLDee

Pa ja sej praske so hitr na avtu...če je pa prejšnji lastnik še tak da ni pazil najbolj na avto pa še toliko slabše...
Ja glede porabe pa ja...men ni žal čeprav ni najbolj poskočen. Je dovolj in nekako preverjen motor da ni okvar. Pa tudi servisiran bo na 15k namesto na 30 in upajmo da bo služil čim dlje. :lol:
Uporabniški avatar
Dawid

Odgovor Napisal/-a Dawid »

Ja to itq, je pa veliko odvisno od barve (na enih se skoraj niti ne vidijo). :)

No super, tud jaz sem zaradi takšnih in drugačnih razlogov iskal bencinarja, za dizla bi se odločil če bi iskal laguno 3, to pa spet težko najdeš z znano zgodovino. Poskočen bi pa tudi lahko bil bolj, vendar nad 3k obratov malce lažje zadiha tako da potem gre :D

Prav tako sam delam servise na 15.000km, res da spije malenkost olja, ampak ob redni kontroli načeloma ni straha. Imam pa 250.000km.
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.

Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
Uporabniški avatar
LiLDee

no pa me je pustil danes na cedilu, včeraj se je že pojavilo da ni deloval radio, danes zjutraj pa sploh ni vžgal, pokazal je parking brake fault in ob naslednjem poskusu še to ne več...sumil sem akumulator glede na to da je čez noč mraz in minus in je bil zgleda že pri koncu je sedaj odpovedal. Tako da v ponedeljek mi pridejo zamenjat akumulator in zbrisat en kup napak od ročne itd.. ter prekodirat radio, saj nimam kode. So mi svetovali naj ga ne menjam sam saj bom v vsakem primeru moral it na servis, tako da sem se odločil da bo kar servis prišel k meni in se bo zadeva uredila...Tako da potem upam da bo vse spet tko kot je treba. :wink:
Evo še par fotko ko je bil ravno opran...(zadnji znak moram pa še enrkat pooštrihat ker se je na vogalu odlepu plastidip in sem potem raje celega odstranil)
Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
LiLDee

Eno vprašanje...če mogoče kdo ve...ali paše ta srebrn del iz sprednjega odbijača novejšega scenica (srebrna linija okoli meglenk in po širini odbijača) na moj odbijač...oblika mrežice je enaka ampak nevem ali je mrežica spodaj pri tistem odbijaču kaj drugačna od moje ali gre ta srebrni del kar čez črno mrežico?
Še slika...
Slika
Še kako izgleda na avtu...
Slika
Se mi zdi tak lep detajl ki popestri sprednji del avta :lol:
Uporabniški avatar
LiLDee

Evo danes sem dobil še kabel za aux in ga tudi zmontiral tako da lahko tudi kakšen mp3 zavrtimo. :) Speljal pa sem ga spodaj pod sredinsko konzolo...kjer je majhen "predalček"..
Slika
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

koda od radjia se da dobit po stevikah security ti pise ob strani..ima program ki jo zgenerira..strosek..hvala...
Uporabniški avatar
LiLDee

so prišli potem kar s servisa, zamenjali akumulator, zrihtali radio, šipe in vse spet funkcionira tako kot mora.. :) 8)
Uporabniški avatar
LiLDee

Evo pa še dve fotki po nedlejskem čiščenju in uspelo mi je nalepit tudi tablice. Zgleda veliko boljše, predvsem pa ne zaropota vsakič ko zaprem prtljažnik 8)

Slika

Slika
Uporabniški avatar
LiLDee

No na avtu nič novega..vozim, tankam in perem 8)

Me pa zanima če kdo ve, kje bi lahko pri nas dobil takle zadnji strešni spoiler?
Slika
Uporabniški avatar
szobov1
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a szobov1 »

Iščem tudi jaz taki spojler in sicer za Megane II letnik 2004, če kdo ve kje dobiti. Oprosti da smetim temo. :)
Uporabniški avatar
LiLDee

noben problem, upam da se bo našel kdo z uporabno informacijo kje bi to našli :D
Uporabniški avatar
bfranc
Kraj: Dobrepolje/Kompolje

Odgovor Napisal/-a bfranc »

Stric Google in tri besede... :D

http://www.nicedeals.co.uk/product_info ... s_id=11428" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autooutlet.es/Spoiler-OEM-st ... -Scenic-II" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
LiLDee

No da se še malo oglasim...avto dela super, za mano že več kot 5000 km, menjal sem edino zadnje ploščice ker so ble čist fertik čez kakšen mesec ali pa dva me pa čaka komplet menjava vseh štirih diskov in ploščic. Poraba se mi pa povprečno giblje okoli 8L +- 0,5 L.
Sem pa na avtu kakšen mesec nazaj začel s popestritvijo sprednjega odbijača ampak še nisem uspel zaključit okoli meglenk ker me je presenetil sneg in nimam strehe ali garaže da lahko v miru dokončam....tako da zaenkrat samo sredinska letvica v odbijaču v srebrni barvi. Ostalo pa še pride.
Slika

Zamenjal pa sem tudi komplet grdo rumeno notranjo osvetlitev z ledicami 8)
Slika

Slika
Odgovori