Clio RSi Slovenian open No. 64, by Storž

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Katrca21

Re: Clio RSi Slovenian open No. 64, by Storž

Odgovor Napisal/-a Katrca21 »

Evo Storže
prokleta banda neuzgojena folk se iz 10let starimi gumam vozijo/mo kle se pa uničuje manj kot eno leto stare gume :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=Qj67RM-q-Zo

Obupal sem nad youtube oknom bom kar link dal.
Uporabniški avatar
Katrca21

Odgovor Napisal/-a Katrca21 »

Pozabil omeniti, v primeru, da video pogledate do konca se ne čuditi nad IQ-jem vseh tam okoli, ker je podoben kot ga ima ekspanzijska :icecream:
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Katrca21 napisal/-a:Evo Storže
prokleta banda neuzgojena folk se iz 10let starimi gumam vozijo/mo kle se pa uničuje manj kot eno leto stare gume :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=Qj67RM-q-Zo

Obupal sem nad youtube oknom bom kar link dal.
Treba porabt gume ane da so feltne frej za druge nataknt.. Ce mas pa 10 let stare gume pa pomen da ti gre slabo z ubrabo gum.. Treba mau bl tisat lol
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

Za cep ne bo drzal ker so razlicni in rsi ma drgacnga sm probov vrjemi..
saj verjamem, za tako specjalko kot je rsi mora bit drug navoj, splošno znano je da so vložili miljone samo v razvoj navoja za ekspanzijsko, ker tak čep kot ga imajo vsi ostali enostavno ne funkcionira na tako specifičnem motorju. v kombinaciji z drugim avtom sicer deluje, naprimer na R19 s tem motorjem je navaden čep, ampak ko so inženirji dali tisto ekspanzijsko v clia navoj ni zdržal, zato so naredili poponoma novo posodo s posebnim močnejšim navojem, ki lahko zdrži tako brutalen pritisk in delovne pogoje kot so v rsi-ju

a maš kataloško mogoče?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Storz

Slika

Evo zdle sm probov dt od 1.4 gor pa gre ampak na stari expanziski je na rl-ju curil vn v potoku pol sm dau pa od rsijaje pa je tesnil pa tud ta aftrmarket ni sov lepo gor... Oz sploh ni sov.. Vatevr uglavnam zdj je nova expanzijska z oroginal pokrovom in ne curi vec kar je ql
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

ma isti je kot vsi, na mojem je ista kataloška, ne vem kaj si prej gor tlačil da ni držalo
edino to da je plav je malo posebno, ponavadi vsi tlačijo gor rjave, ki držijo manj pritiska, tudi če ne pašejo na avto, zato ker jih prodajajo kitajci, plave pa samo na renaultu, navoj je povsod isti

aja pa rjavi neoriginalni so zanič, ventil od novega ne drži, ali pa crkne v pol leta,
od renaulta so ok tudi rjavi, samo za info
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Moj original Renaultov kupljen nov ni držal pritiska. :lol: V roku 1h so ga imel nazaj, pa starega sem gor dal, pa še vedno drži...dobro da je zmer kakšna star zaloga doma. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Storz

Moj je zdrzu kratkotrajno mucenje na kr precej stopin bomo pa vidl kaj bo cas in temperatur pokazala..
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tako visoke temperature definitivno niso dobre za motor. Razlog je pa tudi majhen hladilnik vode.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
sanchy*

Odgovor Napisal/-a sanchy* »

Pa ti delaj vsak dan na šihtu od 6h do 17h, pa posnem posnetek po dnev, če se da :D Poleti že, ker je daljši dan, pozimi pa ni šlo.

...v pričakovanju na tvoj posnetek.. :P
Uporabniški avatar
frankie

Odgovor Napisal/-a frankie »

s petko:)
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
Uporabniški avatar
Storz

Hladilnik smo abgrejdal z od R19 tko da je vecji in debelejsi ampak niti ni sla temperatura v kabini(stevcek za temperaturo vode) dost gor oz mal vec kukr na ksnm rlju .. Glede zamaska pa ja zdj tesni to je vazn tud ce smo doktorat naredl...
Uporabniški avatar
Storz

Cerkniško jezero.. ?

No v avtu se mi dogajajo čudne reču (bol natančno v motornem prostoru še bol natančno v expanzijski posodi) in sicer, voda je vode nej in obratno.. Torej ko sem zamenjal expanzijski posodo sem nalil vode do max, potem je lepega dne pade na minimum. Si pač rečem kkšna dihtnga itd.. dolijem mankajočo vodo do max in cca 3-4 dni nazaj odprem pokrov in vidm da je expanzijska povna do pokrovčka (torej je izginula voda pršla od nek nazaj do tkrt je biv mer in se nivo ni spreminjal) odlijem vodo na max zapakeram nazaj, odprem dons havbo in voda na minimum.. no doliv sm spet do max in čakam kaj se bo zgodil zdej..

je pa res da je voda pršla nazaj tist dan ko sm se spravu avto mal tiščat po dovgm času oz se je mašina vrtil na mal višjih obratih..

V olju ni videti nobenih belih sledi (smetane) pravtako v expanzijski nobenega olja itd.. ali je komu kaj jasno kaj bi lahko bilo in predvsm kam bi lahko voda šla in se potem vrnila.. Avto se ogreje normalno in in ni nobenih posebnosti...

Sm pa tud pr 144448 km menjal ponovno kolesne ležaje in sicer voznikov je zdržal celik 6k km sopotnikov pa mogoče 12k je bilo pa slišat kukr da bi bli kamni u ležajih namest kroglc.. uglavnam gorzn. zdj so gor od SNRja kateri naj bi bli uredu bomo pa vidl.. Mnal so se tud ležaji na amortizerjih in gumice pod ležajom z ventilarjevimi katere mislim da so bolše (ker so višje in med zgorno matico in šalčko ni več toliko prostora (sedaj cca 2 mm prej pa 10ali več..)čeprav so bile gumice skraj nove ležaji pa ne ravno (v uporabi isto časa kot gumice)

ko sm razderov amortizerje sm odkril eno čudno stvar in sicer:

Slika
Slika

vzmet je počila vzdolžno se je to že komu zgodilo? so pa od od rsa 182 cup

Gor bo do pomladi (če ne odleti prej) pol se pa itak porežejo za en ovoj, da bo avto nižji..
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Nope, pri meni je samo en navoj počil (isto 182 cup, jebo jih nekvaliteten material).
Uporabniški avatar
dusko
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a dusko »

Vsak (skorej) lokalni mihanik ima napravo, katara ti meri ce so v ekspanziski posodi plini , kar je znak, da je tesnilo glave fuc.. Ni obvezno, da imas penaste sledi v motorju..;)
Odgovori