Megane RS 225 - potrebujem pomoč, nekaj vprašanj

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Megane RS 225 - potrebujem pomoč, nekaj vprašanj

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Zanima me sledeče:
- katere xenon žarnice ima (kje jih kupiti) in kako se jih zamenja?
- ko je motor segret, začne avto v prostem teku občasno rahlo potresavati, oziroma obrati malenkost nihajo. Je to kakšna znana napaka?
- el. pomik sovoznikove šipe ne deluje. Je največkrat v okvari motorček ali kaj drugega?
- opazil sem, da lahko gumb za el. pomik strehe potisneš notri - ali ima to kakšno funkcijo? Levo ali desno se normalno zavrti in toliko se tudi odpre streha.
- katero olje priporočate pri rednem servisu?
- občasno se prižge lučka za airbag za minuto, potem ugasne. Kriv naj bi bil konektor, je kaj več znanega?
- kako se odmaši zamašen odvod kondenza iz klime (sovoznikov tepih je moker)?
- ali je normalno, da imata voznikov in sovoznikov sedež zelo nizko vtič za varnostni pas (domnevam, da so sproženi zategovalci)?
- pokrovček za gorivo izstopa za nekaj mm. Se da kje nastavljati njegovo lego?
- kdo dobro in ugodno obnovi sedež - v mislih imam novo peno v spodnjem stranskem delu sedeža, ki se je posedla.

Hvala vsem za nasvete in pomoč! :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Stupo

Re: Megane RS 225 - potrebujem pomoč, nekaj vprašanj

Pa zanima me še kakšno povprečno porabo imate? Meni se zdi kar malce preveč požrešen.
Vem da to ni dci, ampak nekako sem pričakoval, da bi pri normalni vožnji pil do 9L.
Na relaciji Lj - Ms - Lj, po avtocesti 110 do 130km/h ter okoli 50km lokalnih cest je bilo pri zelo lepi vožnji povprečje malce čez 9L/100km.
Pri vožnji po obvoznici in lokalnih cestah, z lepo vožnjo in prestavljanju pri največ 2500 obratov, skratka pri šparanju se giblje okoli 10L.
Če vozim pa enako kot sem BMW 530dA, kjer je bilo povprečje 7,2L/100km je pri Meganu preko 14L/100km.
Povprečje za Megane RS je na spletni strani spritmonitor.de 9,3L/100km.
Imate tudi ostali pri nežni nogi stalno okoli 10L?
Slika
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Hmm bom odgovoril na kar bom znal in kar sem nabral izkušenj v pol leta :)

- žarnice so DS2 kakor vem,
- glede potresavanja ne vem če je normalno, mojemu se to ne dogaja,
- šipa je klasična napaka Meganov (ne samo RS), ponavadi grejo zobčki, ki šibajo šipo gor dol ali pa zajla, motorček je redko v okvari, edino če ga je nekdo gonil po tem ko je šipa že šla,
- pomične strehe nimam, tako da ti ne znam pomagat,
- olje tankam jest Elf Evolution 900 SXR 5W-40 (http://www.motornaolja.com/produkt/elf- ... sxr-5w-40/)
- pri airbag lučki je ponavadi konektor pod voznikovim sedežem, če se veliko premika sedež začne nagajat, mi smo ga na Twingotu kar odrezali in kable pospajkali skupaj,
- do odvoda klime tako da odmakneš zaščito izpuha spodaj in pod njo je gumijasta cev in čep, ki se odpira na pritisk vode. Tisti čep se ponavadi zapeče zaradi toplote iz izpuha, tako da ga je najbolje kar odrezat in voda prosto teče ven,
- glede varnostnih pasov in pokrovčka za gorivo ti ne znam pomagat,
- glede obnove sedeža ti pa lahko priporočam Kopača v moji rodni vasi (Šenčur) - http://www.atkopac.eu/

Kar se tiče porabe je pa tako. Jaz delam dost kratkih relacij (služba) z občasno relacijo in avtocesto in se mi poraba giblje med 9 in 10. Avtocesto vozim ponavad 130-160, ostalo pa itak kakor promet dovoljuje z raznimi prehitevanji. S tempomatom 110 proti morju sm porabu za kratek čas spravu tudi pod 8 ampak to je pač nočna vožnja 100km s prazno avtocesto. Če slediš prometu boš pod 8 težko prišel, računaj z nežno nogo okrog 9 raje. Najtežje pri porabi se je upret skušnjavi desnega pedala :lol: , ampak pol si pa rečeš, zakaj sem pa kupu tak avto, če ne za mal stisnt. :)
Slika
Uporabniški avatar
Churchil

Odgovor Napisal/-a Churchil »

Cefizelj napisal/-a:Hmm bom odgovoril na kar bom znal in kar sem nabral izkušenj v pol leta :)

Kar se tiče porabe je pa tako. Jaz delam dost kratkih relacij (služba) z občasno relacijo in avtocesto in se mi poraba giblje med 9 in 10. Avtocesto vozim ponavad 130-160, ostalo pa itak kakor promet dovoljuje z raznimi prehitevanji. S tempomatom 110 proti morju sm porabu za kratek čas spravu tudi pod 8 ampak to je pač nočna vožnja 100km s prazno avtocesto. Če slediš prometu boš pod 8 težko prišel, računaj z nežno nogo okrog 9 raje. Najtežje pri porabi se je upret skušnjavi desnega pedala :lol: , ampak pol si pa rečeš, zakaj sem pa kupu tak avto, če ne za mal stisnt. :)
Jaz sem svojega pod 10 spravil samo na relaciji na poti na dopust oz. z dopusta..
Pa še to je bila nočna mora, ko sem se moral tako počasi voziti..

Drugače se pa z odebeljenim tekstom ne bi mogel bolj strinjati.. :a2_icon_auto
Uporabniški avatar
B-Stard
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a B-Stard »

Meni je moj kuril bp lepa vožnja pod 8.5l , švasanje na polno ni šlo nikol več kot 13l, definitivno je nekej narobe s tem tvojim, če je govora o oranžnem potem je jasno vse :D
Uporabniški avatar
Stupo

Hvala vsem za mnenja in nasvete.
Danes je bil avto pri Astilba d.o.o. (vse pohvale za njih, zelo ustrežljivi, hitri in natančni), kjer je bilo ugotovljeno, da bo treba v avto še nekaj vložiti.
Zaenkrat sem naredil redni servis (menjava olja, filtra olja in filtra zraka) in zamenjal spodnji nosilec motorja.
V kratkem se bo menjal še zgornji nosilec motorja, vžigalna tuljava, svečke, diski, zategovalci, pa še kakšna malenkost se bo našla, da se spravi avto v stanje, kot si ga zasluži.
Slika
Uporabniški avatar
Gorkichev
Kraj: Gorica

Odgovor Napisal/-a Gorkichev »

motor je nedvomno požrešen naprav primerljivi konkurenci (golf gti vsaj 1l manj). S šparanjem 9-10, ko so užitki v igri +12 ... AC tempomat na 142 9,5 l
Uporabniški avatar
B-Stard

Bodi resen , če je avto izpraven kot mora bit kuri pod 9l , meni je kuril normalna vožnja 8.5 bp, če je sfukan kuri 10+ skoz
Uporabniški avatar
Churchil

Kakšne relacije pa delate z avtom tisti, ki pravite da imate porabo pod 9lt/100km in pa seveda kakšen je vaš stil vožnje v prometu?
Uporabniški avatar
kleva
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a kleva »

Meni pije 8.8l voznja je kakor gdaj od dinamicne pa do mirne relacija je vsak dan 14km ravnine sluzba nazaj.
Uporabniški avatar
Churchil

No to pa je razlika.. 14km odprte ceste in vožnja do 100km/h v 6 prestavi je drugo kot 7km mestne vožnje,
kjer več kot do 4 prestave ne prideš in z najmanj 10imi semaforji do službe.

Govorit, da je pa avto 'sfukan', če kuri 10+ litrov, za avto, ki ima preko 200 KM, je pa tudi bedarija.

In ja.. Meni je tudi na poti na morje ob vožnji na AC s 112km/h na tempomatu (avto polno naložen) kuril 8.3 po BC-ju. Pa to zame ni bila vožnja ampak mučenje in si nikoli več ne želim videti takšno porabo v mojem avtu 8)
Uporabniški avatar
B-Stard

Ni bedarija, RS v kondiciji s 270KM kuri vedno bp 8.5-9l , probano v praksi večkrat in info iz prve roke. Pravim da je sfukan če cuzaš kot ti voziš in kuri 10+ potem je nekej narobe
Uporabniški avatar
Stupo

B-Stard napisal/-a:Ni bedarija, RS v kondiciji s 270KM kuri vedno bp 8.5-9l , probano v praksi večkrat in info iz prve roke. Pravim da je sfukan če cuzaš kot ti voziš in kuri 10+ potem je nekej narobe
Sem odkril napako - domači manometer mi je kazal 0,7bar manj, zato so bile gume napumpane na ~1.7 bar.
Sedaj imam zimske 215/50 R17. Včeraj sem resetiral BC in je bilo povprečje lepe vožnje Lj - Celovec - Lj 7,7L/100km.
Če pa vozim dinamično in imam letanje po 5km nekajkrat na dan od semaforja do semaforja pa tudi brez težav pride na 11-12L/100km.
Slika
Odgovori