Megane gt line "blue"
Re: Megane gt line "blue"
To imaš aktivni zvočnik ? Koliko pa naj bi imel RMS-a, cena ?
Ja aktivni, 300w rms nevem. To je neverjetno kako igra. 
Zadnjič spremenil zakumi, dne 29 Nov 2014, 13:23, skupaj popravljeno 1 krat.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Sicer težko vrjamem, da ima 300wrms realnih, ampak važno da tebi dobro špila
Ga misliš imeti v prtljažniku ali gre tudi pod sedež ?
Ga misliš imeti v prtljažniku ali gre tudi pod sedež ?
Je ze namontiran na steno zadnje klopi.

RMS-a ima pol manj. Je pa še vseeno 1x več kot pri mojem Emb 800a (me res zanima, koliko je v realnosti razlike) 
Je se kdo opazil, da ima OMV boljše gorivo kot Petrol? Predvsem se pogrunta na porabi.
Tankam 95 kako je z 100?
Tankam 95 kako je z 100?

Dvomim da je, ker kolega dela v Kp zraven naftnih skladišč in mi je enkrat poslal sliko, kjer tankajo vse cisterne tako petrol kot omv
ja na petrolu je več vodnega kamna v bencinu pa gre težje čez injektorje, zato se pozna na moči
debate o tem so bile že stokrat, povzetek je, da je bencin isti, potem pa vask naftar drugačno vegeto notri strese in v dodatkih je vsa razlika
bolj kot to je pomembno kako stara je črpalka in ali je na frekventni lokaciji, tiste so boljše kot v kakšnih rowtah
debate o tem so bile že stokrat, povzetek je, da je bencin isti, potem pa vask naftar drugačno vegeto notri strese in v dodatkih je vsa razlika
bolj kot to je pomembno kako stara je črpalka in ali je na frekventni lokaciji, tiste so boljše kot v kakšnih rowtah
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Re: Megane gt line
zakumi napisal/-a:Je se kdo opazil, da ima OMV boljše gorivo kot Petrol? Predvsem se pogrunta na porabi.
Tankam 95 kako je z 100?
Jaz tankam od samega začetka 95% na omw in sicer 100 oktanskega. In imam občutek da napram kolegovemu gre moj bolj pa se nekako enako voziva oz imava enak stil vonje. Na petrolu ko sem par krat tankal je mrzel bolj cukal in se tresel. Jaz sem pristaš benzina omw , nafte pa mol.
lp
Tudi sam sem dvakrat natocil 100 in se mi vidi avto bolj odziven. Nevem al je od tega kaj res al je samo v moji glavi +.
Ps! Jutri tocimo obcutno ceneje.

Ps! Jutri tocimo obcutno ceneje.

Jaz mislim da ni samo v glavi in da se teh nekaj oktanov zraven pozna.
Pri 1.6 mlinčkih sigurno, ja
Kot je Šus napisal, tole je že ničkolikokrat prežvečena in pretestirana zadeva. Benz je isti, oktani pa se poznajo šele, ko je to tudi potrebno (preberite si kaj ti oktani sploh so in kaj višje cifre pomenijo).
Kot je Šus napisal, tole je že ničkolikokrat prežvečena in pretestirana zadeva. Benz je isti, oktani pa se poznajo šele, ko je to tudi potrebno (preberite si kaj ti oktani sploh so in kaj višje cifre pomenijo).

Ce me spomin iz solskih let ne vara, oktansko stevilo pove koliko lahko dolocen bencin stisnemo, da ne pride do samovziga. Prenizko stevilo, in v batu pride do samovziga goriva, se preden je bat v optimalnem polozaju oz. vzge svecka in motor klenklja. Tako teorija (vsaj mislim, da tako).
Pravilno se spomniš
quote:
Zakaj bi se z vecjim oktanskim stevilom pridobilo na moci, pa pojma nimam, saj oktansko stevilo nima vpliva na hitrost izgorevanja (ali pac?)
Ker se bolj stisljiv plih tudi hitreje vžge in s tem optimizira dogajanje v cilindru
quote:
Tudi ne vem, zakaj bi bencinu s staranjem padalo oktansko stevilo?
Predvidevam, da zaradi posedanja težjih elementov v bencinu in zato ker bencin s časom absorbira pline in vlago iz zraka in zato izgublja svoje lastnosti(zadnji stavek ni 100% je zgolj ugibanje).
evo domača razlaga.
Pravilno se spomniš
quote:
Zakaj bi se z vecjim oktanskim stevilom pridobilo na moci, pa pojma nimam, saj oktansko stevilo nima vpliva na hitrost izgorevanja (ali pac?)
Ker se bolj stisljiv plih tudi hitreje vžge in s tem optimizira dogajanje v cilindru
quote:
Tudi ne vem, zakaj bi bencinu s staranjem padalo oktansko stevilo?
Predvidevam, da zaradi posedanja težjih elementov v bencinu in zato ker bencin s časom absorbira pline in vlago iz zraka in zato izgublja svoje lastnosti(zadnji stavek ni 100% je zgolj ugibanje).
evo domača razlaga.
vprašanje glede vinjete,če jo kupim v mercatorju,koliko je vrednost popusta ( v%) kupona za zavarovanje pri Triglavu?
http://www.triglav.si/vinjeta" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.triglav.si/vinjeta" onclick="window.open(this.href);return false;