se ne morem strinjat, da bere samo en cd. karte imam v mapi v predali, v pogonu imam audio cd, centralna europa je velika okoli 380mb, vzhodna ptut tam neki. zato sem vprašal, če bi mogoče šlo. hvalajoztom napisal/-a:Vedno bere le CD s kartami, ki je v pogonu, torej dveh naenkrat ne more. Posamezni pa je skoraj vedno 700Mb velik in ena sma regija. V trajni spomin se naloži le SW za navigacijo.
carminat navigation
Re: carminat navigation
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
CEE je velik 605MB, vsaj moj lanski??
ojl..
Rad bi si posodobil navigacijo v mojem Grand scenicu, letnik 2008, ima (po cd-ju sodeč)
-Carminat East europe V.30
, pa me zanima, katera pa sploh je zadnja verzija, in kako poteka posodobitev le te--??
lp Robi
Rad bi si posodobil navigacijo v mojem Grand scenicu, letnik 2008, ima (po cd-ju sodeč)
-Carminat East europe V.30
, pa me zanima, katera pa sploh je zadnja verzija, in kako poteka posodobitev le te--??
lp Robi
zadnja verzija je mislim da 2014 v.33.
da netu se najde v32, ki ima karte lepo pokrite.
Postopek nadgradnje je sila enostaven. Problem je le, vsaj jaz ga vidim, premali prostor spomina in tako ne gre naložit dveh kart naenkrat. recimo vzhodne in centralne evrope skupaj, če greš v nemčijo imaš podrobno karto posebej samo za nemčijo.
Nadgradnja:
preneseš karte, ki jih želiš.
zapečeš na cd s programom nero na najmanjši hitrosti
sedeš v avto in daš kontakt da se zažene navigacija
vstaviš cd z željenimi kartami in počakaš 15-30min, da se nadgradi
karte si lahko snameš tukaj, na dan lahko preneseš samo eno karto. na en cd na drugi stran drug cd in lahko prenašaš dve
http://netfolder.in/folder.php?folder_id=w0AIpIY" onclick="window.open(this.href);return false;
ali
http://uploaded.net/folder/brfdzu" onclick="window.open(this.href);return false;
da netu se najde v32, ki ima karte lepo pokrite.
Postopek nadgradnje je sila enostaven. Problem je le, vsaj jaz ga vidim, premali prostor spomina in tako ne gre naložit dveh kart naenkrat. recimo vzhodne in centralne evrope skupaj, če greš v nemčijo imaš podrobno karto posebej samo za nemčijo.
Nadgradnja:
preneseš karte, ki jih želiš.
zapečeš na cd s programom nero na najmanjši hitrosti
sedeš v avto in daš kontakt da se zažene navigacija
vstaviš cd z željenimi kartami in počakaš 15-30min, da se nadgradi
karte si lahko snameš tukaj, na dan lahko preneseš samo eno karto. na en cd na drugi stran drug cd in lahko prenašaš dve
http://netfolder.in/folder.php?folder_id=w0AIpIY" onclick="window.open(this.href);return false;
ali
http://uploaded.net/folder/brfdzu" onclick="window.open(this.href);return false;
- BigPoppaSLO
Sem se danes lotil te zadeve, me je kr žrla... Torej, aux na carminat bluetooth dvd v laguni 3 se da usposobit. Sicer je treba odstranit predal, dvd enoto, ojačevalec, ga odpret, not premostit en pin na maso, da se aktivira aux, pol pa samo v obstoječi konektor dodamo pine za levo, desno in maso in je to to. Dela brez vsakega šuma in fajn naglas. Zdej bom spimpu raspberry pi z xbmc, da se bo obnašal kot access point z vklopljenim dhcp brez dodeljevanja dns naslova. Tako bom lahko uporabljal deezer preko 3g omrežja in pošiljal musko preko airplay na rpi in naprej na aux. Na usb vmesnik na raspberryu bo priklopljen pa usb ključ z 32gb muske, ki ga bom krmilil preko xbmc remote na iphone. Obvolanske komande pač ne bodo delale, ne bo pa potrebno več snemati cdjev. Happy
Če koga zanima lahko spišem podrobnejša navodila kako zadevo usposobiti.
Če koga zanima lahko spišem podrobnejša navodila kako zadevo usposobiti.
Pozdravljeni
kolega je ta teden kupil Renault scenic initisl psris 2012 z navigacijo tom tom sd. Nima slovenskega vodenja ter menija.
se da to kako uredit, ima kdo kake izkušnje, link do povezave. Se da mogoče prenest na kako drugo kartico kakšna navigacija in da jo ta original navigacija preber v Scenicu?
kolega je ta teden kupil Renault scenic initisl psris 2012 z navigacijo tom tom sd. Nima slovenskega vodenja ter menija.
se da to kako uredit, ima kdo kake izkušnje, link do povezave. Se da mogoče prenest na kako drugo kartico kakšna navigacija in da jo ta original navigacija preber v Scenicu?
Jaz bi tudi rad posodobil navigacijo, ker je še v.26 in me zanima za scenica, je dovolj 2012/2013 v.32 mapa ali moram že iskat zadnjo verzijo in kako je z kompatibilnostjo obeh?
Tisti link zgoraj sem že downloadal, preden karkoli pacam po navigaciji bi prosil za kakšen nasvet.Aja pa kako je z SLO vodenjem, ker zdaj imam angleško vodenje.
Tisti link zgoraj sem že downloadal, preden karkoli pacam po navigaciji bi prosil za kakšen nasvet.Aja pa kako je z SLO vodenjem, ker zdaj imam angleško vodenje.
Ja 2012/2013 V32 je zadnja verzija. Novejše še trenutno ni.
Zaženeš .CUE datoteko z Nero in jo napečeš na CD, vstaviš CD v radijo in mora delovat brez problemov.
Slovenskega vodenja pa žal ni.
Zaženeš .CUE datoteko z Nero in jo napečeš na CD, vstaviš CD v radijo in mora delovat brez problemov.
Slovenskega vodenja pa žal ni.
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Še ena stvar je obkljukana na seznamu...danes dobil po pošti dva dvd-ja in naredil update na 32.2 verzijo in mape 2012/2013.
Bi pa kmalu zaj***l dvd, ker v enoti je bil verbatim dvd in ga enota ni mogla izpljunit(verjetno pregladek) in jaz butel notri zatlačil še enga in šele pol se je pokazal tadrugi v enoti...v glavnem, ta novi dvd gre z lahkoto notri in enota ga tudi lahko izvrže.
Bi pa kmalu zaj***l dvd, ker v enoti je bil verbatim dvd in ga enota ni mogla izpljunit(verjetno pregladek) in jaz butel notri zatlačil še enga in šele pol se je pokazal tadrugi v enoti...v glavnem, ta novi dvd gre z lahkoto notri in enota ga tudi lahko izvrže.
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
Živjo. Ali ima kdo karte za tom tom navigacijo (espace) kake novejše, katera je sploh zadnja verzija, so pa naložene na kartici. Kak je postopek o zamenjavi? Ali samo naložiš na kartico in jo vstaviš...LP
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Na pašnikih imaš polno
- Borut Povše
Poslji mi letnik scenica na pm pa ti jaz pogledam
- Borut Povše
Ok jutri pogledam pa sporocim a velja