Clio 1.5 Dci visoki obrati in prižiganje stop lučke in spira

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
asolic

Clio 1.5 Dci visoki obrati in prižiganje stop lučke in spira

Odgovor Napisal/-a asolic »

Pozdravljeni!

zadnje čase imam probleme pri vožni pri višjih obratih (2800-3000) ali naporu (oz. vožnji po klancu navzgor). Namreč se mi pričnejo prižigat kontrolne lučke STOP in SPIRALA, ter prične avto cukati. Ko spusim gas se ugasnjejo..
Ko sem ga na mestu nabijal po obratih je mazal tla z dimom.

Clio 1.5 Dci 64km l.02 235.000km, EGR ventil menjan pri 180.000 Pierburgov.
Sistem Delphi

lp,
Andrej
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Clio 1.5 Dci visoki obrati in prižiganje stop lučke in s

Odgovor Napisal/-a Fan »

No ravno zdravo za motor ni, če se ga vrti v visoke vrtljaje v praznm teku................... :(
V koliko imate možnost priklopa na tester, preverite katera napaka je ostala v spominu ECUja, pravilno delovanje EGR ventila in turbine. Fizično preverite, podtlačne cevke okoli motorja, povratni vod in v kakšnem stanju je čistilec goriva..............
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Tommy36
Kraj: Ljubljana

Re: Clio 1.5 Dci visoki obrati in prižiganje stop lučke in s

Odgovor Napisal/-a Tommy36 »

Znana zadeva...če boš odprl rezervar goriva pod sedežem in posevetil z lučjo vanj boš po vsej verjetnosti opazil noter nekaj kar se scetlika...opilki...Cel sistem je poln tega sranja (ležaji pumpe).

Rešitev je menjava šob, pumpe....cca 1500€ je pa stroška. Na pooblaščencu pa še kr mal več.
Odgovori