Megane RS225
Re: Megane RS225
@MuRiCi, kaj si pa na tvojem vse menjal? Jaz sem za večino okvar vedel, tudi prejšni lastnik mi je povedal, vendar ne za vse. Sem pa vsekakor pričakoval, da bo potreben dodaten vložek, čeprav sem računal na malce manj.
@Bali hvala za nasvet. Štangica je odlomljena, zato jo moram zamenjati in tudi luči po vsej verjetnosti zaradi tega svetijo v tla. Pri Astilba d.o.o. sem imel avto na pregledu in so mi rekli, da so žarnice d1s. Sedaj sem kar malce v dvomih, kolikor sem gledal po specifikacijah in dialogisu naj bi bile d2s. Če je kakšna razlika - mislim, da so na avtomobilu FL žarometi. Ima še kdo kakšno informacijo, katera žarnica naj bi bila v FL žarometih?
@paloma hvala, večino delov ima na žalost že prodanih.
@Bali hvala za nasvet. Štangica je odlomljena, zato jo moram zamenjati in tudi luči po vsej verjetnosti zaradi tega svetijo v tla. Pri Astilba d.o.o. sem imel avto na pregledu in so mi rekli, da so žarnice d1s. Sedaj sem kar malce v dvomih, kolikor sem gledal po specifikacijah in dialogisu naj bi bile d2s. Če je kakšna razlika - mislim, da so na avtomobilu FL žarometi. Ima še kdo kakšno informacijo, katera žarnica naj bi bila v FL žarometih?
@paloma hvala, večino delov ima na žalost že prodanih.
prid kdaj na lokalca se bomo sli kam zapelat
Vidim da imaš kar nekaj za zamenjat...če boš rabil kakšne nadomestne dele,pošlji zs ti lahko ceneje zrihtam....tam okoli 25% cenejStupo napisal/-a:@error90 hvala, bo počasi (financam primerno) napredovalMe čaka še kar nekaj vložka.
@Churchil velja, sva na vezi!
@furi jaz mislim, da je steklena za nekaj kilogramov težja.
@damchy, sem za!
@Cefizelj bom sproti updejtal temo
@Markolino hvala!
@Photox, sedanje vzmeti so nižje od originalnih in je zelo moteče pri vožnji čez ležeče policaje, pa še avta ne spravim v garažo. Enkrat sem že popravljal naklon garaže, da sem vanj spravil Twinga RS na CUP podvozju, pri Meganu pa ni variante. Sredina sprednjega odbijača je od tal odmaknjena za 12cm.
@žižekrs, avto je bil spredaj razbit in so pri popravilu dali dele od FL modela. Zadnje luči so bile pa menjane zaradi izgleda.
Avto počasi napreduje.
- Zamenjane so bile zavorne cevi (brezplačno pri Realu zaradi vpoklica). Hkrati smo še enkrat malce bolj podrobno preverili servisno zgodovino in ugotovili, da kilometri štimajo. Zadnji vpis je bil aprila 2011, ko je bila menjana sklopka, potisni ležaj in še nekaj malenkosti, avto je imel takrat 98.000km.
- Kupil sem nove Osram d1s xenon žarnice, ki še čakajo na vgradnjo (baje, da je treba sneti odbijač)
- Avto že ima nove tekstilne tepihe. Naročil sem jih po številki šasije in se pustil presenetiti kaj bo, saj ni bilo možno videti slike. Zanimivo je, da so bili še cenejši, kot "običajni" tepihi za Megane.
Dobil sem črne tepihe z rdečimi šivi, enako kot je kombinacija volana in prestavne ročice, cena pa je bila nekaj čez 60€.
- Kupil sem 2DIN avtoradio. Malce sem se matral z montažo, ker ima pregrajeno, pa tudi odprtina je namenjena bolj kot 2x 1DIN enoti, ampak je na koncu le uspelo.
Ugotovili smo še, da je potrebno menjati gumi podloge amortierjev. Cena pri avtohiši Renault (2x podloga + delo) je čez 520€ :/
Ker je to dejansko preveč, se nisem odločil za original.
Ugotovil sem še, da se izpuh nekje dotika vozila in povzroča neprijetno brnenje. Naslednji poseg bo popravilo le-tega.
Zaenkrat sem vložil vanj nekaj čez 700€, računam pa, da bo treba vsaj še slabega tisočaka.
Moram pa še:
- zamenjati sprednje zategovalce na sedežih (ali kdo ve, če so enaki kot pri običajnem Meganu)?
- odpraviti občasno prižiganje lučke za AB
- zamenjati desno polosovino (pri pospeševanju 2000-3000rpm malce potrese)
- zamenjati sprednje diske in ploščice
- popraviti pomik sovoznikovega stekla
- zamenjati stikala za pomik stekel
- zamenjati mikro jermen
- zamenjati ali popraviti štangico pri sprednjem kolesu, ki regulira višino xenon luči
- obnoviti usnje
- narediti flocking armature
Maš pm,da nebom preveč smetu temeStupo napisal/-a:@MuRiCi, kaj si pa na tvojem vse menjal? Jaz sem za večino okvar vedel, tudi prejšni lastnik mi je povedal, vendar ne za vse. Sem pa vsekakor pričakoval, da bo potreben dodaten vložek, čeprav sem računal na malce manj.
Sej tudi js sm za par stvari vedel,oz. mi je prodajalec povedal,samo iz teh par stvari je zrasu slon
No bo pa v tvojih rokah poštiman kot se zagre za RSa
Live long and prosper \\//
Na avtu sem odstranil srednji lonec, ker je puščal in bil ves "podrt" v notranjosti. Menjan je bil tudi nosilec izpušne cevi, ker je bil prejšni odtrgan in je cev visela le še na varovalki.
Slikovno gradivo:
Original tepihi

LED osvetlitev (običajne canbus 9xLED T10 in CREE LED T10). Svetloba mi ni všeč, ker je preveč hladna. V kratkem bom zamenjal za kakšne z bolj toplo svetlobo.

2DIN enota

Kilometri se počasi nabirajo.

Ker sta bili 2 različni xenon žarnici, je tudi vsaka svetila z drugo barvo svetlobe

Zamenjana je bila podloga amortizerja z ležajem, katera je bila počena

Novi deli

Računi se pa tudi pridno nabirajo

Danes sem mu zamenjal še čevlje za zimske

Še par vprašanj za RS-ovce:
- Ali so imeli te Megani senzor za tlak v pnevmatikah? Na vratih je sicer nalepka, kaj drugega pa nisem odkril.
- Zakaj je edina homologirana dimenzija platišč 19"? Glede na to, da so serijsko bile 18", bi pričakoval, da so vpisane v kartonček, pa niso.
- Katero dimenzijo zimskih gum uporabljate?
- Na koliko pumpate gume 225/40 R18? Sem obrnil vse okoli, pa nikjer ne najdem podatka. Na internetu sem zasledil podatek 2,9 spredaj in 2,7 zadaj.
Slikovno gradivo:
Original tepihi

LED osvetlitev (običajne canbus 9xLED T10 in CREE LED T10). Svetloba mi ni všeč, ker je preveč hladna. V kratkem bom zamenjal za kakšne z bolj toplo svetlobo.

2DIN enota

Kilometri se počasi nabirajo.

Ker sta bili 2 različni xenon žarnici, je tudi vsaka svetila z drugo barvo svetlobe

Zamenjana je bila podloga amortizerja z ležajem, katera je bila počena

Novi deli

Računi se pa tudi pridno nabirajo

Danes sem mu zamenjal še čevlje za zimske

Še par vprašanj za RS-ovce:
- Ali so imeli te Megani senzor za tlak v pnevmatikah? Na vratih je sicer nalepka, kaj drugega pa nisem odkril.
- Zakaj je edina homologirana dimenzija platišč 19"? Glede na to, da so serijsko bile 18", bi pričakoval, da so vpisane v kartonček, pa niso.
- Katero dimenzijo zimskih gum uporabljate?
- Na koliko pumpate gume 225/40 R18? Sem obrnil vse okoli, pa nikjer ne najdem podatka. Na internetu sem zasledil podatek 2,9 spredaj in 2,7 zadaj.
@zigs, bom priletel na kakšno debato 
@dvihtelic sem ti poslal privat
@MuRiCi, tudi tebi
@dvihtelic sem ti poslal privat
@MuRiCi, tudi tebi
Sandra afrika
Ta video ne glej med vožnjo
Sicer pa lep meganček
Sicer pa lep meganček
- pred 2006 letnikom so imeli senzorje tlaka ja, FL ni imel če prav vem. Se ravno bali s tem ukvarja 
- pa si sigurno prav gledal? Ker 19 bi morale biti dopisane, originalno imaš 225/40/18 in te morajo bit homologirane tudi, preveri na e-upravi kjer vpišeš tablico pa številko prometne, tam maš tudi vpogled v homolomo,
- jaz imam zimske 225/40/18, ker jih je prejšnji lastnik take kupil, če bi sam kupoval bi kupil 17 col (215/45/17), ki so tudi originalno vpisane,
- glede pumpanja morm pa pogledat v knjižico, ker mislim da mi celo piše noter, pa se ne spomnim kolk...
- pa si sigurno prav gledal? Ker 19 bi morale biti dopisane, originalno imaš 225/40/18 in te morajo bit homologirane tudi, preveri na e-upravi kjer vpišeš tablico pa številko prometne, tam maš tudi vpogled v homolomo,
- jaz imam zimske 225/40/18, ker jih je prejšnji lastnik take kupil, če bi sam kupoval bi kupil 17 col (215/45/17), ki so tudi originalno vpisane,
- glede pumpanja morm pa pogledat v knjižico, ker mislim da mi celo piše noter, pa se ne spomnim kolk...
Na original feltnah ko je bil avto nov je imel vsak RS senzor za tlak na platišču. Če ti ne kaže potem tega senzorja ni več in so opcijo izklopili na računalniku.
Jaz sem za zimo uporabljal 215/45/R17.
Glede homologacijo imaš res malo hecno. Moral bi imeti 225/40/R18 in 235/40/R18 že v originalu.
Jaz svoje pumpam 2.3 in 2.2
Lepo napreduješ
Jaz sem za zimo uporabljal 215/45/R17.
Glede homologacijo imaš res malo hecno. Moral bi imeti 225/40/R18 in 235/40/R18 že v originalu.
Jaz svoje pumpam 2.3 in 2.2
Lepo napreduješ
Ja moj ima senzorje tlaka!! Drugače pa malo bolje poglej homologacijo..še ono drugo stran..tam mora imet serijsko napisano 17 in 18-ke..tvoje 19-ke pa so bile dodatno vpisane..
@jerry007, brez skrbi
@Cefizelj hvala za pojasnitev. A so senzorji samo original, ali se dobi tudi kakšne univerzalne? Mogoče veš, kako se jih skalibrira?
V homologaciji iz e-uprave je navedeno tako:

@error90 hvala, se bom še malo pozanimal glede senzorja. Razmišljam o nakupu CanClip-a, da bi lahko sam malo brskal po računalniku. Napredujem pa celo malenkost hitreje kot sem si zamislil, ampak še vedno počasi. Če mi ga uspe do spomladi spraviti v tipi-topi stanje, je to to, kar sem si zamislil. Potem mu bom pa lahko privoščil še kakšen bombonček.
@Bali, kako si ga pa skalibriral? Ti pri zimskih platiščih (če so brez senzorja) javlja kakšno napako? Kakor vidim, so samo 19 vpisane
@Cefizelj hvala za pojasnitev. A so senzorji samo original, ali se dobi tudi kakšne univerzalne? Mogoče veš, kako se jih skalibrira?
V homologaciji iz e-uprave je navedeno tako:

@error90 hvala, se bom še malo pozanimal glede senzorja. Razmišljam o nakupu CanClip-a, da bi lahko sam malo brskal po računalniku. Napredujem pa celo malenkost hitreje kot sem si zamislil, ampak še vedno počasi. Če mi ga uspe do spomladi spraviti v tipi-topi stanje, je to to, kar sem si zamislil. Potem mu bom pa lahko privoščil še kakšen bombonček.
@Bali, kako si ga pa skalibriral? Ti pri zimskih platiščih (če so brez senzorja) javlja kakšno napako? Kakor vidim, so samo 19 vpisane
Glede platišč, obrni se na Renault Slovenija ker tole očitno nekaj ne štima. Če serijskih 19 sploh ni blo ne morejo biti samo te vpisane
naj popravijo 
Ja jaz še imam zaenkrat za zimo originalna RS platišča v katerih mi še ti senzorji zaenkrat normalno delujejo!! Drugače pa sem nameraval kupit druga platišča za zimo, ampak sem si premislil, ko sem šel na Renault servis in so mi rekli, da pride en senzor za nadzor tlaka 40 eur!!
Vem pa, da ima te senzorje večina ljudi-sploh na Lagunah izključeno..morem se pozanimat če gre to tudi na Meganih!!
Vem pa, da ima te senzorje večina ljudi-sploh na Lagunah izključeno..morem se pozanimat če gre to tudi na Meganih!!
Gre sam se izklop edin če ni pokvarjen, se prav mora delat pred izklopom, če je crknjen prej no-go
lp, fsm
lp, fsm
Moral bi imeti senzorje. To da je napaka glede dimenzij v homologacijskem kartončku tudi ne bi bilo prvič.
Jaz imam drugače 225 40 18 zimske na drugih platiščih. To da nimajo senzorjev me ne moti. Pri zagonu, ko se pojavi sporočilo na displayu za napako ga skenslaš in imaš mir do naslednjega zagona
Lahko pa izklopiš ja. To ali mora delovati prej pa ne vem.
Tlak 2.9 in 2.7 je previsok. Tudi sam filam večinoma na 2.3 2.2.
Jaz imam drugače 225 40 18 zimske na drugih platiščih. To da nimajo senzorjev me ne moti. Pri zagonu, ko se pojavi sporočilo na displayu za napako ga skenslaš in imaš mir do naslednjega zagona
Tlak 2.9 in 2.7 je previsok. Tudi sam filam večinoma na 2.3 2.2.
ne hiti počasi....