Čudna okvara - očitno menjalnika

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
cool_boy

Čudna okvara - očitno menjalnika

Odgovor Napisal/-a cool_boy »

Pozdravljeni,

pred dvema mesecema sem menjal menjalnik JB3 na Meganu, 1.6 16V, 2000.
Menjalnik mi je zamenjal prodajalec, ki je hkrati serviser, in sicer je bil menjalnik od starejšega megana 1.6, zato je zamenjal še zgornji trikot nosilec, drugo je ostalo enako. Po menjavi sem opazil v ostrih desnih ovinkih ropot na levi strani koles in to samo v času, ko sem dal gas, torej ko je bilo vse skupaj obremenjeno, Moj mehanik je takoj povedal, da je fuč leva polosovina, pa sem zrihtal novo. Ropot ni izginil, zato je mehanik ocenil, da se ropot prenaša iz desne polosovine in zamenjal še desno (na srečo z rabljeno).
Na žalost pa se ropot v desnih ovinkih na levi strani avta še vedno pojavlja, in ja, samo takrat, ko pritisnem plin, torej ko je polosovina obremenjena. Je možno, da je za to kriv menjalnik? Ampak kolikor se spoznam, je polosovina na vpetju v menjalnik oz. sam menjalnik vedno enako obremenjen? Menjalnik kot tak deluje povsem brezhibno, je pa res, da se mi pred menjavo to ni dogajalo.

Hvala za vaše odgovore!
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Čudna okvara - očitno menjalnika

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pa so pri obeh vozilih/menjalnikih enake polosi/notranji križni zglobi?? Je to kdo preveril? :(
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

wtf menjaj mehanika
Slika
cool_boy

Ja, notranji križni zglobi so enaki. Bi ga zamenjal, ampak zaenkrat noben ne ve približne rešitve :)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Ja verjamem, da tako na pamet ne dobite pametnega odgovora.
V koliko pa bi se fizično pogledalo, se bi videlo, kaj nagaja.
Možnosti je malo:
- notranji križni zglob ( obrabljen, ni pravi................... )
- ležišče križnega zgloba
- ležaj ležišča križnega zgloba

Torej v koliko bi imel vaš mehanik/mojster/popoldanec interes odkriti napako, bi jo s pregledom hitro odkril
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
cool_boy

Hvala za odgovor. Bom poskusil najti nekoga, ki bo za to bolj kompetenten! Zdi se mi pa vseeno čudno, da bi bil notranji križni zglob obrabljen, saj je komplet nova polosovina. Potem prej nepravi, očitno. :)
Odgovori