Espace IV usb vhod

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
Senegacnik

Espace IV usb vhod

Odgovor Napisal/-a Senegacnik »

Pozdravljeni
Sem nov uporabnik Renault-a (ponosni lastnik Espace IV l. 2006 :) )

Imam radio z izmenjevalnikom (enota v armaturi) in bi rad prišel do opcije usb priklopa.
Na spletu sem zasledil Yatour:
http://www.amazon.de/Adapter-Renault-Av ... B00CS361D2" onclick="window.open(this.href);return false;

Priklopi se na 8pinski priklop na ojačevalnik, namesto izmenjevalnika. Ker pa je izmenjevalnik del radija ne vem če ga smem izklopit.

Ima kdo kakšne izkušnje?
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Re: Espace IV usb vhod

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Imaš radio v armaturi ali je v armaturi samo izmenjevalec in ostalo drugje? Naredi eno sliko radia pa ti lahko preverim ali bo delovalo kar koli.

Lp
Senegacnik

Radio in izmenjevalnik sta v armaturi.
Slika

Tole je priklop zadaj
Slika

Tole pa je na ojačevalcu, ki je pod desnim visokotoncem v armaturki
Slika
Uporabniški avatar
zig@

Tukaj je bolj kot ne nemogoče montirati USB vmensnik, ker moraš zamenjati modri konektor in v tem primeru izggubiš enoto spredaj, enkrat sem edino imel stranko z vel satis-om, če se ne motim in podobno situacijo in mu je uspelo zadevo omogočiti s tem, da je na proste pine konektorja od vmesnika Dension, povezal pine iz avtomobila, tako je obdržal kontrolo preko enote na armaturi. Samo ta je imel radio zadaj pod klopjo in nisem prepričan, da gre za isti sistem.

lp
Senegacnik

Hvala za odgovor.

Upam, da mi da kdo kaj več upanja[emoji53]
Uporabniški avatar
zig@

To je žal to, ker vse zadeve delujejo na principu CD izmenjevalca. Edina možnosti, ki smo jo večkrat montirali v Avantime, ki ima tak sistem delovanja je Parrot, ki deluje neodvisno od CD izmenjevalca.

http://www.orangeaudio.si/ostalo/prostorocna-telefonija" onclick="window.open(this.href);return false;
Senegacnik

Kolk pride pa pol še montaža?
Pa kaka je kvaliteta zvoka.
Uporabniški avatar
zig@

40€ je vmesnik (ISO podaljšek) 50€ pa vgranja vmesnika.

Lp
Senegacnik

Skrbi me kvaliteta zvoka. V službenem avtu mam parrota ck3100, pa sogovorniki tarnajo nad kvaliteto pogovora. Mp3 preko bluetooth pa je nikakav. Res da je to novejši model sam sem vseeno skeptičen. Cena pa tudi ni mala.
Sem pa aktiviral AUX vhod na ojačevalniku po temle navodilu:
[URL]Renault Espace adding mp3 player / iPod Aux – http://youtu.be/GRbzPPLXRa4" onclick="window.open(this.href);return false;[URL]
Ampak je zvok pretih. [emoji20]
Uporabniški avatar
zig@

ck3100 je zelo stara zadeva in Parrot je naredil precej napredka od takrat. Ena izmed glavnih zadev je dvojni mikrofon, ki zelo poveča čistočo zvoka.

Kar pa se tiče predvajanja glasbe, preko Bluetooth je ena varianta, kjer zvok sploh ni slab, imajo pa vsi Parrot vmesniki tudi USB, iPod/iPhone in AUX vhod, tako da preko tega pa je zvok super, še boljše kot preko CD-ja.

Ni poceni varianta je pa žal edina možna za tvoj avtomobil, če bi rad kar koli nadgradil.

lp
Odgovori