Nakup novi megane berline GT line

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
the assassins

Nakup novi megane berline GT line

Odgovor Napisal/-a the assassins »

Zdravo, odlocam se za nakup novega megana berline GT line sam razmisljam o 110 dci zanima me predusem poraba in pa kako se kaj obnese ta motor je v redu ? zanima me pa se dci 130 ce kdo ve poraba, motor. Hvala

Lp
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Re: Nakup novi megane berline GT line

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Sam sem ga nedolgo nazaj vozil (dci 110), le da je bil Grandtour, in je poraba po dobrih 80 kilometrih znašala 4,8L/100km mešane vožnje. Razen precejšnje turboluknje nimam nobene pripombe. Za dci 130 ti pa težko kaj povem, a po tistem, kar se lahko bere na internetu, ni slab stroj.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
najbiker

Odgovor Napisal/-a najbiker »

imam sicer grand scenica z DCI 130. Realna poraba v kombiniranem ciklu (mestna, avtocesta) je 5,6-5,7 l/100 km. Z enakim motorjem, bi megan porabiti še manj (že zaradi tega, da je vozilo manjše in lažje)
Uporabniški avatar
the assassins

Hm pomoje bi bila poraba okol 5l. Za kolk casa pa lahk dobis avto za testno voznjo ?? tu v Novem mestu TPV
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Men so testnega dali za 2h. Za vec se nisem dilal, ker smo samo probali, če gre tašči v garažo.. :-)
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
the assassins

Jast sem spovnu na internetu prijavo sam je tko trapast sploh ni nikjer mozno izbrat megane berline GT ampak sta samo grandtour GT pa cupe GT. Je pa moznost izbire sam 1 uro upam da se bom lahk zmenu za 2.
Uporabniški avatar
jurcek_86

Odgovor Napisal/-a jurcek_86 »

Res me zanima kako spraviš grand scenica 1.9dci (130KM) pod 6L/100km...
Moj megane 3 z enakim motorjem ima porabo 6-6.5.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Mogoče ima pa že 1.6 dci?
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
djmymoon

Odgovor Napisal/-a djmymoon »

Živjo!
Imam Megana Berline, letnik 2010, mašina 1,5 dCi (110). Kar se realne porabe tiče ti lahko povem da je pri pretežno mestni vožnji po mojih izkušnjah, poraba okoli 5L, na daljšo razdaljo (cca 150 km) pa sem imel povprečno porabo 4,2L. Na kratko povedano - poraba je zelo majhna (sploh ob uporabi tempomata), sam motor (vsaj za moje potrebe no) pa je dosti poskočen. Brez problema sem se vozil tudi po avtocesti s hitrostjo 150, trenutna poraba pa je takrat kazala med 4,9 - 5,5L.
Uporabniški avatar
MaliFric

Odgovor Napisal/-a MaliFric »

Pa nimate nobenih problemov z dizelskimi motorji? Kolega je imel laguno 1.9 dizla in je zmetal za popravila motorja v 3 letih čez 2 jurja. Ne vem, a bil mehanik slab ali vozilo. 1 mesec po prodaji, ga je klical nov lastnik, da je tudi njemu šla mašina. Jaz bi dosti raje imel dizla, ker imam relacijo, a nisem upal nabavit glede na to, kakšne probleme imajo nekateri. Sosed pa je pri 1.5 dci tudi fasal okvaro motorja in to pri 3 leta starem vozilu, ki ga je potem prodal za 3 jurje.
Uporabniški avatar
the assassins

Seno vprasanje imam, kolk % popusta imajo revozovi delovci ce vzamejo avto. Mogoce kdo ve ??
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Odvisno za kateri avto...cca 18%
Uporabniški avatar
the assassins

Kaj potem sanjajo v TPV hisi da je 5% in tako mi je tudi predracun naredu za ta avto katerega sm ustvaru to temo z opremo se navigacija in avtomatska rocna mi je naredu predracun 17k€. Meni se zdi ta TPV ena ciganerija in me hocjo okol prenest. Tudi sam sem slisal da je 15-20% tko mi je reku kolega preko katerega nameravam vzet avto. Ocitn bom moral jit se v kako drugo avtohiso. Kao da je povna cena nekaj ces 20k€ in od te cene je odstel nek renault popust v katerm je vstet se popust revozovega delovca ampak ko gres na avto.net in gledas te avtomobile nove iz avtohis se vrti cena z tocno tako opremo okol 17k€ brez kakrsngakoli popusta.
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Predlagam Vovk v Trebnjem :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

the assassins napisal/-a:Kaj potem sanjajo v TPV hisi da je 5% in tako mi je tudi predracun naredu za ta avto katerega sm ustvaru to temo z opremo se navigacija in avtomatska rocna mi je naredu predracun 17k€. Meni se zdi ta TPV ena ciganerija in me hocjo okol prenest. Tudi sam sem slisal da je 15-20% tko mi je reku kolega preko katerega nameravam vzet avto. Ocitn bom moral jit se v kako drugo avtohiso. Kao da je povna cena nekaj ces 20k€ in od te cene je odstel nek renault popust v katerm je vstet se popust revozovega delovca ampak ko gres na avto.net in gledas te avtomobile nove iz avtohis se vrti cena z tocno tako opremo okol 17k€ brez kakrsngakoli popusta.
Ni za vsak avto enako. Če je nov model na tržišču, je manjši procent in obratno. Npr megane sedaj bi moral imeti nad 15%
Squealing tire is a happy tire :)
Odgovori