Laguna 1.9d - problem s kaksnim jermenm ali kaj drugega?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Zaklenjeno
mn

Laguna 1.9d - problem s kaksnim jermenm ali kaj drugega?

Odgovor Napisal/-a mn »

Pri speljevanju v 1. prestavi, ter pri pospesevanju v drugi prestavi se pojavlja cuden zvok, kot da bi kaksen jermen spodrsaval. Zdi se mi tudi, da avto malo slabse vlece. A ima kdo podobno izkusnjo in ve kaj je to? A je treba hitro na servis ali se lahko se kaksen dan vozim naokoli?

Hvala za morebitne odgovore,
Matej
mn

Odgovor Napisal/-a mn »

Peljal avto na servis in pravijo, da so sli spodnji lezaji pri menjalniku in da so zgornji tudi bolj svoh, tako da je potrebno vse skupaj zamenjat. Cena: 212.000 SIT.

A obstaja kaksna cenejsa alternativa?
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

To skoraj ne morem verjeti...
Slika
mn

Odgovor Napisal/-a mn »

To je Laguna II, letnik 2002. Ima 110.000 km. Sem drugi lastnik - to je bil sluzbeni avto od Renault Slovenija.

Sem ze menjal turbino - sicer so mi najprej svecke zamenjali, ker kao, da je to problem, pa sem cez en tedena avto nazaj pripeljal, potem pa so menjali turbino. To so mi naredili pred cca. enim letom, avto je bil ze izven garancije, pa vseeno zastonj. Sem malo preveril, pa je za stvarne napake, kar tale turbinca je, zakonski rok dve leti.

Sicer pa avto lepo vozim, mrzlega ne priganjam cez 2000 obratov, tudi sicer gre redko cez 3500, na avtocesti tam nekje do 160km, nikoli ne ugasnem motorja predno se turbina ne ohladi ...

Bojci, cesa ne mores verjet?
Uporabniški avatar
Bojci

Da so lezaji sli...ker lezaji so dimenzionirani (vsaj na gredi motorja) z rezervo.

Lahko, da je jermen ze star, pa tu pa tam zdrsne...hocem reci, da lezaj tezko unicis, pa ce ti zariba masina..
Slika
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Veliko ljudi ima probleme z visjim cenovnim razredom avtomobilov pri Renaultu. Popravi nekako ceneje ce se da ce ne pa prodaj to, ker verjetno se ti bo pojavlo se velik drugih napak, ki jih bos skos mogu popravljat. Laguna 2001 in 2002 naj bi imeli kar veliko napakic, pri 2003 in 2004 pa so skusali te napake odpravit.
mn

Odgovor Napisal/-a mn »

Prevzel sem avto in si ogledal lezaje, res so bili valjcki in pa tudi obroci od lezaja (ne vem strokovnega izraza) kar zmahani - priblizno tako so izgledali, kot da bi jih kdo z dletom in kladivom tolkel. Razlaga je bila, da je prisla kaksna smet v lezaj (opilek ali kaj podobnega), potem pa se je tam drobil in rezultat je tak unicen lezaj.

Svetovati mi niso vedeli kaj, razen tega, da je vseeno dobro vsake toliko menjati tudi olje v menjalniku, ceprav proizvajalec tega ne zahteva. Serviser je rekel, da on pri njegovem avtu menja olje menjalnika vsakih 50-60.000 km.

Vse lezaje sem pa menjal zato, ker je vecji del cene montaza in demontaza menjalnika, ter menjava lezajev. In res ne bi hotel prisparati 15.000 SIT potem pa cez 10.000 km se enkrat placat 200.000 SIT, raje 212.000 SIT takoj.

A ima kdo kaksno idejo, kako bi lahko opilek prisel v lezaj? A ce se "zasaltas", ko malo zaruzi (se mi je zgodilo ene dvakrat)?

Lep pozdrav,
Matej

P.S. Pa so mi se rekli, da dobro da se nisem prevec vozil, ko je zacelo "cviliti".
Uporabniški avatar
Bojci

ni to zaradi zasaltanja...se vcasih zgodi pac.

Je pa lahko opilek vzrok...je pa to seveda napaka proizvajalca, ker ni popolnoma scistil menjalnika in en mali opilek ti lahko razfuka celo masino v grobem povedano.
Je pa moral biti majhen opilek, ful majhen, da se je lahko zrinil notri. Ponavadi necistoca najprej obstane na spojnih predelih in med mirujocimi in rotirajocimi deli.
Je pa moral biti opilek od izredno trde kovine (zobniki recimo), da ti je poskodoval valjcke v lezaju, ki so ful trdi.

Menjava olja pa ni potrebna na 50.000km, na kaksne 100.000 pa ze..
Jaz sem menjal pri 130.000, ceprav proizvajalec tega ne zahteva. Jaz sem razliko obcutil pri hladni masini, ko je umazano olje bilo gostejse.
Slika
mn

Odgovor Napisal/-a mn »

Ce te prav natancno zanima lahko prepisem racun, ko bom doma ...

Drugace pa je, priblizno 95.000 SIT + DDV delo: razstavljanje in sestavljanje menjalnika, ter zamenjava lezajev, ostalo so pa rezervni deli (lezaji so 4x (se mi zdi) 5000 SIT + DDV pa se malo, potem drobni material, olje za menjalnik, neke cevi ...), pa se ekoloska taksa ...

Pa se nabere za 212.000 SIT.
mn

Odgovor Napisal/-a mn »

O ohisju ni bilo nic govora ... sicer pa imam sedaj enoletno garancijo ... upam, da se to nanasa na menjalnik in ne na lezaj.

Sicer pa je moj avto se lepo vozil, ko sem ga peljal na servis, tako da lezaji se niso "zaribali", samo cvilili so.
jackdaniel

Laguna 1.9Dci - serijske napake modelov 2001/02

Odgovor Napisal/-a jackdaniel »

8) Zivijo! Ze pre slabega pol leta sem pisal o moji izkusnji st6urbino, ki mi je odpovedala pri 170.000k, realno prevozenih, kar je ze kar dosezek, glede na to, da obicajnoi odpovedo turbine let. 01,02 po 2 letih garancije in preden sem kupil francoza tega nisem vedel!!! Prijatelj, ki mi je pripeljal avto me na to ni opozoril.
Mesec dni po menajvi turbine mi je odpovedala se kosara sklopke, se je zlomilka, slab material. Zamenjal sem tako sklopko in hidravlicni zglob, skupaj me je prislo sorazmerno ugodnih 156 in upam, da je za letos dovolj!

Vem pa, da nikoli vec ne kupim kateregakoli modela avta, ki je na trgu manj kot dve leti, ker ga danes vecina proizvajalcev biksa in avtiomobilski mehanski deli so dimenzionirani na tocno doloceno stevilo kilometrov, ce kaj ne pride vmes :evil:

Zelim vsem lastnikom lagun veliko srece pri voznji, predvsem pa prii srevisiranju, ki je drago, se posebej pri izrednih popravilih!

Jackdaniel :)
Zaklenjeno