Clio2 RS amortizerji

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Re: Clio2 RS amortizerji

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

Pocaki, ti jutri tocno povem!

EDIT: jutri zjutraj mi javi Končar iz PSC Logatec glede na VIN od mojga bivšiga avta pa ti posredujem ceno in kataloške ;)

K-TEC ti lahko naročim ampak se ti najbolj splača vzet čimveč stvari, ker je poštnina svinjsko draga. Res da dobiš robo v 3 dneh ampak vseeno...
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
UrbanD
Administrator
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a UrbanD »

O fak, ne morm verjet ampak res so nabil cene :D se pred enim letom je bla cena 71eur a zdej je neki cez 200 po KOMADU! znorel so xD
Pomoje se ti tuki splaca res vzet te od kteca ;)
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Uporabniški avatar
MuRiCi
Kraj: Kärnten

Odgovor Napisal/-a MuRiCi »

Pol je le res :-( ja niso normalni sploh! :-) očitno je clio postal eksotika.....Za 200€ mora bit zlat amortizer....ja nebo druge kot pa od k-teca vzet...
Hvala ti !!!Se bova ostal zmenla na privat..
Live long and prosper \\//
Uporabniški avatar
furi

Odgovor Napisal/-a furi »

ja meni je reku 790.56€ za wse 4 :D
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Tale Renaultova politika. :roll: Saj baje grejo tudi cene za veliki servis za Clia 16V samo na gor. Namesto, da bi vsaj za take "legende" sčasoma spuščali ceno. Nekatere znamke ponavadi ponujajo popuste pri servisih za avtomobile starejše od xy let, tukaj pa ravno kontra.
Uporabniški avatar
Cr00k
Kraj: Celovec

Odgovor Napisal/-a Cr00k »

Ja na tak nacin tudi trzne cene avtov padajo, saj so zaradi visjih stroskov vzdrzevanja manj zanimivi... Je mogoce kdo na hrvaskem preveril? Mogoce so tam se stare cene - mrbit se da kej zasluzt? :)
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Amm, kaj pa kaj drugega kot original? Za ta denar ti jaz zrihtam Bilstein B6/B8 (200€ sprednji komad, 150€ zadnji), če želiš tudi komplet coilover-je B14 PSS (cca. 900€). Ponavadi jih imam v enem tednu tukaj.
Edino kar rabim vedeti je ali so spredaj 52 ali 58mm razmak med vijaki.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
MuRiCi

Dobro zadeva je rešena :-) amortizerji so se naročili iz K-TEC strani :-) zahvala za to gre UrbanD ;-)
Hvala lepa pa tudi vsem,kateri ste tako ali drugače pomagali ;-) seveda,če se kdaj srečamo dam za pir ali dva :D
No smo pa tudi rešli vprašanje o ceni originala.....očitno Clio postaja eksotika haha
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

na FB-ju ravno danes zasledil to sliko:
Slika

:lol: :lol: :lol:
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Drmo napisal/-a:Amm, kaj pa kaj drugega kot original? Za ta denar ti jaz zrihtam Bilstein B6/B8 (200€ sprednji komad, 150€ zadnji), če želiš tudi komplet coilover-je B14 PSS (cca. 900€). Ponavadi jih imam v enem tednu tukaj.
Edino kar rabim vedeti je ali so spredaj 52 ali 58mm razmak med vijaki.
Si že peljal kakšnega na B14? Vidim da pri nas ni junaka, ki bi se stegnil malo višje in kupil nekaj "mal" bolšega. Raje 300€ za navadne amortizerje in 150€ za šrot od Eibach-a kot podvozje kot se zagre. Pa sej na B14 gre tud do 40mm nižje od serijskega ane? Torej še zmer avto lahko "zgleda" :mrgreen:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ne boš verjel, B12 pro kit je dražji kot B14 :) Ravno zaradi tega ker ma Eibach fedre...

Drugače pa ne, nisem se še, sem pa nekomu zrihtal B14 za Mercedes C230 in mi je kolega, ki je peljal avto rekel, da se pelje presenetljivo dobro.

Tako nekako kot si rekel je ja, na žalost, ker se take kombinacije veliko boljše obnesejo kot pa neki "kvazi" ekvivalent originalu ali original v kombinaciji z nekimi aftermarket fedri.

Višina je čist odvisna od avta do avta. Pri nekaterih od 0 do -30mm, od -20 do -45, pri nekaterih tudi več.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Včasih v glavi potegnem črto ko primerjam koliko sem zmetal v svojega, pa še vedno ne morem rečt da se pelje bolje kot recimo 182 CUP. Ker za 172/182 imaš veliko več opcij. Vem da kolikor sem dal samo za amortizerje in widetrack to zimo, bi na dvojki mel B14, Whiteline-a, zadaj nastavljivo optiko, uniball top mounte in še kakšen bombonček zraven. Pa bi se peljal občutno hitreje kot moj. Za enak denar ali celo malo manj. Še jurja zraven za odmične, remap in par prčkarij in maš raketo. Skupaj z enimi 4 poti bi mogu brez problema prit za 2.5k€, kar je praktično drobiž, glede na to, kako hiter avto lahko dobiš ven iz tega.

Po svoje škoda ker takrat nisem ustrajal da najdem solidnega 172 ph.1, po drugi strani pa je tukaj malo več dela in precej več za razmišljat, kar mi je večinoma čist OK :D Vsakemu svoje pač.
Uporabniški avatar
frankie

Odgovor Napisal/-a frankie »

:smt009 :smt005
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
Uporabniški avatar
MuRiCi

Fantje,da mam sedaj viška € bi seveda vzel kar Drmo predlaga,vendar zaenkrat moram poštimat še par drugih reči,ker v avto se je pač premalo vlagalo itd..itd... no kar se je,se je z dobro robo,vendar ostale malenkosti so se pač devale na stranski tir :mrgreen: Avto je daily car in mislim,da pri meni "dirkališč" nebo vido :oops: Je pa vse mogoče,takrat ko bo avto tak kot more bit,in se potem nadgradi par zadev 8)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Dirkališče nima tukaj nobene veze. Veliko lažje in ceneje je naredit podvozje samo za dirkališče, kot pa za cesto, da je še nekaj udobja ali pa za cesto IN pisto.

Stvari kot so podvozje se praviloma kupuje samo 1x, tako da raje malo počakaj in kupi kot se zagre. Če ti ni toliko do tega, potem pa klasika, serijski amortizerji in neki fedri, večina je tudi s tem zadovoljna :wink:
Odgovori