Megane I - tresenje volana; prosti tek, štandgas

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Megane I tresenje volana in štantgas

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Kakšen podroben fizični pregled, bo rešil polovico ugibanj. V koliko menite, da temu niste kos, je še zmeraj opcija ........................ lokalni mehanik/mojster/popoldanec

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
LEFTY

Re: Megane I tresenje volana in štantgas

Odgovor Napisal/-a LEFTY »

Ja saj vem, da je vedno možnih toliko dejavnikov da je kar tako na pamet težko točno rečt. Hvala
No v glavnem danes sem preveril...in ja oba diska sta skrivljena, plešeta med paknami. Zdj pa kako je do tega prišlo? Je možno, da zaradi površno ali pa sploh neočiščenega ležišča, na osi, kamor se pač disk usede. In če prav razmišljam, se disk ni usedel in bil v idealnem stiku z osjo, bil mogoče pod malenkostnim kotom in se zaradi tega skrivil? Ali pa lahko iščem problem v cilindru? Samo mislim da je bolj tista prva možnost, ker da bi oba cilindra naenkrat zatajila se mi zdi malo smešno. V takem primeru tudi močno dvomim, da mi bodo upoštevali reklamacijo. :?
Torej šel bom po nove, pa premontiral. Me pa prej zanima ali naj zdaj spet menjam tudi pakne (čeprav so bile te skupaj z diski menjane 2 meseca nazaj), ker ponekod sem zasledil, da če pride do skrivljenja je obvezna menjava paken. Tudi če je plavajoča čeljust? In zanima me še, kako oziroma kako zelo očistite na-ležišče diska? Žična krtača, blag brusni papir, samo obrišete...?
Hvala
Uporabniški avatar
LEFTY

Re: Megane I - tresenje volana; prosti tek, štandgas

Kakšna ideja?

Aja še ta zadeva, ob pregledu diskov sem preveril še prednji kolesi, oziroma feltni in mislim da sta rahlo jajčasti. Namreč ko je bil avto dvignjen in sem dal kolesi v pogon se je po skrajnem zunanjem robu platišča videlo da pleše malenkost gor in dol. Guma pa dosti bolj, čeprav se gleda platišče.
Očitno bo treba dat še platišča ravnat. Imate kako priporočilo? Oče je vozu svoje v Kamnik jz sm razmišljal o Felnarju na Ptuju, ker sem ob vikendih tudi tam...
Uporabniški avatar
LEFTY

Re: Megane I - tresenje volana; prosti tek, štandgas

PROBLEM REŠEN:
Vsaj delno

Diske sem menjal stari gredo na reklamacijo upajoč da bodo upoštevali, ampak menjat je blo treba.
Težavo pa sem odpravil pri tresenju volana. Težav ni bilo v podvozju, tudi platišča niso bila razlog za tresenje. Dal sem jih preverit in je majster reku, da so to tako minimalna odstopanja da nima kaj delat. Me je pa opozoril na centrirne obročke. In grem malo poskušat. Opazil sem da sta centrirna obročka na sprednji osi res imela malo lufta in tako je pri pritegovanju kolo malo potegnilo v stran. Zadaj ti isti obročki povsem čvrsto objemajo os. Njihov premer je 60 čeprav naj bi bilo za Megana 60,1. Ne vem zakaj je spredaj os ožja, je že tolk "pobrušena"? Torej poskusil sem s temi istimi obročki previdno zategnit kolo v center, tako da sem kolo vrtel in opazoval skozi sredinsko luknjo, če ga je potegnilo... In rezultat: odpravljeno tresenje. :D Zdj me pa zanima kje bi se dalo dobiti te obročke za prednji par, po meri, predvidevam diameter približno 59,8?
Odgovori