Megane I 1.6 16V - hladen motor nagaja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
gelix86

Megane I 1.6 16V - hladen motor nagaja

Odgovor Napisal/-a gelix86 »

Pozdravljeni!
Imam megane 1.6. 16v letnik 2000, pojavlja se pa sledeči problem:
Ko hladnega vžgem ( vžge zaenkrat brez problema ), motor teče tam na nekje od 1000 do 1100 obratov,ko pa hočem speljati dam gas, mi pa motor zaduši obrati padejo na 500 vendar motor ne crkne, nekaj sekund potresuje na 500 obratih, potem pa grejo obrati nazaj na 1000. Ko se pa motor malo segreje oz ko mi uspe dati gas brez da bi ga zadušilo ga nekaj časa držim na prb 2500 obratih, in potem laufa naprej kot da ni bilo nič, razen občasno je pojavlja vmes ko prestavlajm oz. ko spustim gas, se mi zdi kot da bi malo motor zabijal. To se pojavlja ne odvisno od zunanje temperature. Ampak zanimivo pri tem pa je, da sem imel pred tem mir več kot dva meseca, sedaj pa se je spet pojavilo, in ponavadi nagaja par dni potem pa spet kot da ni bilo nič. Vmes se tudi zgodi da mi obrati v prostem teku padejo za nekaj časa na 500 obratov pa se potem dvignejo nazaj na 750. Včasih ko hladen motor laufa na 1000 obratih dam gas pa gre vse normalo.
Malo sem že spraševal na okoli, in so mi svetovali naj se očisti loputa za zrak in motorček prostega teka.
Zanima me pa še vaše mnenje če ima kdo tukaj s tem izkušnje.

Lp
Uporabniški avatar
Arc

Re: Megane 1.6 16V hladen motor nagaja...

Odgovor Napisal/-a Arc »

Se mi je dogajalo enako na Scenicu 1.6 16V. Čiščenje lopute za zrak je težavo odpravilo.
Odgovori