Živjo,
na Renault Megane II 1.6 16V letnik 2003 mi je začela svetiti lučka service ter lučka za napako motorja.
Z ODB čitalcem sem preveril napako, najprej se je pojavila napaka P0303 (misfire detected on cylinder 3) katero sem izbrisal (hotel sem preveriti, če se bo ponovno pojavila). Sedaj se je pojavila napaka P0010 (a camshaft position actuator circuit/open Bank 1).
Zdi se mi, da ima motor manj moči kot prej, vendar se vozi brez večjih težav. Kar opazim, da pri prostem teku vsake toliko časa motor zatrokira, kot da ne bi prišlo na vsake toliko časa do vžiga.
Kar sem uspel najti na internetu glede te napake, bi lahko bil okvarjen oil control valve (OCV) oz solenoid valve, vendar ne vem, kako se temu po slovensko (morda senzor pritiska olja?).
Ima kdo izkušnje s to napako?
Hvala in lp, Jan
Megane II 1.6 16V - napaka P0010
Re: Megane II P0010
zamenjaj vžigalne tuljave med sabo pa potem poglej na katerem valju ti štrajka vžih če ni več na tretjem je vžigalna zanič 
Res si najprej sposodi nadomestno cinšpulo za 3.cilinder.
Če so še originalne (sagem, nippon nso) potem jih kar zamenjaj in uporabi Beru. Za tvoj letnik (tvoj motor) je bila tehnična nota za menjavo le-teh. Ven je prišla vsaj 2006. Meni so menjali 3 (četrta je bila že zamenjana na garancijo in ni pasala v noto).
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Pozdravljeni
P0010 se nanaša ne senzor odmične gredi, zamenjaj senzor, če simptomi ne izginejo preveri elektromagnetni ventil, ki regulira varjabilno jermenico zobatega jermena, če je ta ok. potem je problem v sami variabilni jermenici.
Pozdrav vsem
P0010 se nanaša ne senzor odmične gredi, zamenjaj senzor, če simptomi ne izginejo preveri elektromagnetni ventil, ki regulira varjabilno jermenico zobatega jermena, če je ta ok. potem je problem v sami variabilni jermenici.
Pozdrav vsem
Pozdravljeni,
tuljavo na 3 cilindru (saj 3 se šteje z desne proti levi?) sem zamenjal, kot izgleda, je motor bolj miren v prostem teku. Zbrisal sem alarm, vendar se je čez kak dan ponovno pojavil in sedaj mi javlja P300 in ponovno P303. Je možno, da je to posledica senzorja odmične gredi? Ali je angleški izraz za to camshaft sensor (toliko da vem, da pogledam v Haynes manual)?
LP, Jan
tuljavo na 3 cilindru (saj 3 se šteje z desne proti levi?) sem zamenjal, kot izgleda, je motor bolj miren v prostem teku. Zbrisal sem alarm, vendar se je čez kak dan ponovno pojavil in sedaj mi javlja P300 in ponovno P303. Je možno, da je to posledica senzorja odmične gredi? Ali je angleški izraz za to camshaft sensor (toliko da vem, da pogledam v Haynes manual)?
LP, Jan