Clio 2 kodni vžig in bypass metoda

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
SchumacherM

Clio 2 kodni vžig in bypass metoda

Odgovor Napisal/-a SchumacherM »

Torej, na 1.2 8v Cliotu, '00 letnik, izgleda da je kodni vžig pokvarjen. Rdeča lučka med STOP in SERV hitro utripa ko daš kontakt in ko verglaš, iskre seveda ni.

Na netu sem našu metodo za bypass vžiga s kodo ki jo zgeneriraš in vneseš s pomočjo gumba centralnega zaklepa in štetjem utripov kodne lučke. Problem je, ker metode ne morem speljat; navodila namreč zahtevajo da držim tipko, lučka pa bo utripala počasi, jaz pa preštejem za kodo 5319 št. utripov (najprej 5, pol 3, itd). Lučka pa ne začne počasi utripat, skos žmiga z isto hitrostjo.

Obstaja kaka druga metoda vžiga še, se da imobilizer onesposobit?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Clio 2 kodni vžig in bypass metoda

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Pa si ziher, da te mogoce senzor mrtve tocke ne za*ebava?
SchumacherM

Poskusu sem z drugim, pa je bil isti drek. Verglanje. Sicer priznam da sem ga mogu malo po kmečko priklopit (iz neznanega razloga konektor rahlo drugačen, senzor pa iz identične mašine), ampak zagotovo je bil priklopljen.

Ma bi ta senzor tudi povzročil utripanje kodne lučke?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Jap, hitro utripanje rdece lucke... probaj zmontirat originalnega nazaj, ga pa prej scisti in prespricaj kontakte s kontakt sprejem ali vsaj za twst z WD40.
SchumacherM

Vse to je blo narejeno...z originalnim in nadomestnim. Oba identična in na zunaj fizično v top kondiciji.

Bolj mi je čudno zakaj tista metoda vžiga s kodo ne laufa...
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

SchumacherM napisal/-a:Torej, na 1.2 8v Cliotu, '00 letnik, izgleda da je kodni vžig pokvarjen. Rdeča lučka med STOP in SERV hitro utripa ko daš kontakt in ko verglaš, iskre seveda ni.

Na netu sem našu metodo za bypass vžiga s kodo ki jo zgeneriraš in vneseš s pomočjo gumba centralnega zaklepa in štetjem utripov kodne lučke. Problem je, ker metode ne morem speljat; navodila namreč zahtevajo da držim tipko, lučka pa bo utripala počasi, jaz pa preštejem za kodo 5319 št. utripov (najprej 5, pol 3, itd). Lučka pa ne začne počasi utripat, skos žmiga z isto hitrostjo.

Treba je naredit immo off računalnika pa bo delovalo ;)

Lahko se obrnete npr na senica motorsport v lj, carpro žalec...
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Uporabniški avatar
ridder

Odgovor Napisal/-a ridder »

SchumacherM napisal/-a:Torej, na 1.2 8v Cliotu, '00 letnik, izgleda da je kodni vžig pokvarjen. Rdeča lučka med STOP in SERV hitro utripa ko daš kontakt in ko verglaš, iskre seveda ni.

Treba je naredit immo off računalnika pa bo delovalo ;)

Lahko se obrnete npr na senica motorsport v lj, carpro žalec...
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
SchumacherM

Gre se za avto ki sva ga s sosedom dobila zastonj. :D In bi ga rada sama pognala in slišala motor če je še kaj vreden (322.000km prevoženih). Peljat ga ne moremo nikamor, odjavljen je.

Any ideas? :D
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

SchumacherM napisal/-a:Gre se za avto ki sva ga s sosedom dobila zastonj. :D In bi ga rada sama pognala in slišala motor če je še kaj vreden (322.000km prevoženih). Peljat ga ne moremo nikamor, odjavljen je.

Any ideas? :D
imas tri opcije
1.
http://www.remotekey.co.uk/cars/renault/clio/" onclick="window.open(this.href);return false;

2.
hold the central locking botton on lock
- press the accelerator pedal
- hold
- the car lock and unlocked by itself
- let go of the lock botton
- and then let go of the petal

The red flashing light stayed on and as i used the key fob to unlock the car the light went off and started fist time

3.
ali da uporabiš nalednji kalkulator pridobitev štiri mestne kode ali, če ti jo dajo na servisu, ki jo potem vpišeš vavto preko gumba za centralno zaklepanj. tak imam jaz trenutno na meganu 1996 in deluje. samo kodo moraš imeti pravo

program je tukaj
http://www.reno.ro/index.php?act=attach ... tid=206312" onclick="window.open(this.href);return false;

navodila
Entering the bypass code:

If your vehicle has a central locking button on the dash/centre console:

Download the ZIP file that contains the RenaultImmCode.exe application from the bottom of the article.
Extract the two files from the ZIP file and read the ReadMe.txt file which contains some simple instructions.
Run the RenaultImmCode.exe file and enter your car type number.
Enter the code on the sticker inside your key or the key numbers from the front of your service book.
Make a note of the four digit bypass code which should be displayed.
Press Enter twice to exit the application.
Get into your car, switch on the ignition and hold the central locking button down and the red immobiliser light will start to flash slowly.
Count out the number of flashes and release the central locking button when it matches the number of the 1st digit of your bypass code.
Now hold down the central locking button and count the flashes up to the 2nd digit of the bypass code and release.
Repeat the above step for the 3rd and 4th digits.

Re-synching the key fob (may not always work): to meni tut ni šlo

With all bypass digits entered, turn off the ignition.
Hold down the central locking button. The immobiliser lights should remain constantly on.
Point your key fob at the IR sensor near the internal rear view mirror and press on/off quickly. Hopefully the key should now be re-synched.
If it is not, wait for the immobiliser light to start flashing and try steps 12-13 again making sure the ignition is off. It may take a few goes or may not work at all in which case you'll have to see your dealer to have it reprogrammed.
If your vehicle does NOT have a central locking button on the dash/centre console:

If you don't have central locking you just need to substitute the pressing of the central locking button with the accelerator instead in the above instructions (you may also need to press the button on the end of the windscreen wiper stalk.

kjekoda
od 97 dalje
Slika

od 95
Slika

pred 95
Slika
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
SchumacherM

To z vnosom kode je začetek moje teme.
Get into your car, switch on the ignition and hold the central locking button down and the red immobiliser light will start to flash slowly.
V tem avtu lučka ne začne utripati počasi. Gumb za centralno pri vžigalniku držim in se nič ne zgodi razen nekega piska.

A naj poskusim še z gumbom na ključu? Lahko bi, ampak kaj ko je v ključu nova baterija, pa ne dela. Ni daljinskega centralnega.
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

bok

Jaz sem tudi enkrat to poizkusil, pa sem šele po pol ure pogruntal, da je že prvi utrip lučke (ko počasi utripne) pomeni že enko od (od tvoje prve številke 5).
ah, ta moj clio
SchumacherM

Resno? Ker če nekdo naredi navodila, da bo počasi utripalo, bi js pričakoval počasno utripanje. :mad: :D Bom še probu tole parkrat.
SchumacherM

Torej.

-Sem v avtu, vrata zaprta.
-Dam kontakt.
-Pritisnem gumb centralnega zaklepanja v smeri zakleni.
-Avto se zaklene.
-Lučka neprestano utripa z isto povečano hitrostjo, ne utripne počasi niti za trenutek.

Daljinec ne deluje (gumb za zaklepanje), rezervni ključ nima gumba za daljinsko.

A mi ne ostane drugega kot on obd bypass?

EDIT: Probal tudi 2. na seznamu zgornjem, to z pedalom pa gorečo lučko. Isti klinc.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

SchumacherM napisal/-a:Torej.

-Sem v avtu, vrata zaprta.
-Dam kontakt.
-Pritisnem gumb centralnega zaklepanja v smeri zakleni.
-Avto se zaklene.
-Lučka neprestano utripa z isto povečano hitrostjo, ne utripne počasi niti za trenutek.

Daljinec ne deluje (gumb za zaklepanje), rezervni ključ nima gumba za daljinsko.

A mi ne ostane drugega kot on obd bypass?

EDIT: Probal tudi 2. na seznamu zgornjem, to z pedalom pa gorečo lučko. Isti klinc.
jaz naredima tako
vrata odprat ali zaprta deluje.

dam kontakt,držim tipko centralnega odklepanja v levo(odklepanje),približno eno sekundo traja in prične lučka utripat v sekundnih razmakih. Preštejem prvo številko, spustim, stisnem v smeri odklepanja in držim da odštejem drugo in nato tretjo in nato četrto številko. spustim tipko in lučka na armaturi sveti v eno. obrnem ključ in avto štarta.

po teh navodilih sem šel(prevedi si stran v angleščino al pa kaj)
http://mindogas.wordpress.com/2012/06/2 ... nis-kodas/" onclick="window.open(this.href);return false;
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
SchumacherM

Ma angleščina je moj doma, bolj kot slo. Točno ta del postopka, utripanje v sekundnih razmakih. Ga ni. Govorimo o hitrosti utripanja kot je recimo ko avto nima kontakta, popolnoma ugasnjen. Pač tega se v tem avtu ne da nardit. Vam posnamem mogoč če utegnem. :D

Mi pa lahko poveste nekaj drugega, komu lahko dam popravit/naredit nov ključ? Imam kodo ki je za imobilizer, to 4 mestno, zgenerirano...in pa mrtev ključ, ki z novo baterijo ne daje signalov življenja.
Odgovori