Check injection

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
dud3k

Check injection

Odgovor Napisal/-a dud3k »

Zdravo

Danes zjutraj mi je posvetil kluč in napisalo je check injection. Potem sem avto ugasnil in malo počakal. Ko sem ga na novo prižgal je vse delovalo normalno brez lučk. Potem čez dan se pa stvar ni več ponovila. Sem pa tudi sedaj šel na eno testno furo in ni bilo ne duha ne sluha. Gre se pa za Renault Megane grand tour ph2 letnik 2008 prevoženih 160k
Res pa je, da sem imel zadnje čase občutek da avto malo cuka in me je strah da bi bile šobe v ku*** (upam da ne)

Jutri ga bom peljal na servis da vidim kaj je.
Ima kdo kakšno idejo??? Hvala za pomoč.

Lp
Uporabniški avatar
legenda

Re: Check injection

Odgovor Napisal/-a legenda »

Živjo
Ta lučka se je meni na laguni prižgala v zadnjem letu (odkar imam avto) ene 3-4 krat. Vedno na avtocesti, ko je bilo malo klanca. Na servisu so ugotovili padec tlaka turbine in so mi menjali en ventil turbine (ali nekaj takšnega). Strošek z delom je bil okrog 100€. Od takrat je (zaenkrat) mir.
Uporabniški avatar
vran22
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a vran22 »

Pri meni se ta lučka vžgala, ko mi je crknila grelna svečka, ko se je avto malo segrel, sem ga vgasnil in nanovo vžgal pa se ni več vžgala ;) se mi je pa vedno ko je bil avto hladen.. sem menjal grelno svečko in dela bp.
R. Megane II ph1 1.9dci Privilige Lux :)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Kakšen priklop na tester, bi hitro pokazal kaj nagaja.....................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Tester pokaže, na katerem elementu se je napaka detektirala, skoraj nikoli pa ne pokaže izključnega vzroka in sosledja, ki je pripeljalo do napake. Ta napaka se običajno pojavlja v vlažnem vremenu, lahko je povzročena tudi z oslabelo volansko ovojnico, ki zablokira ESP, ABS in še kaj. Ugasneš in ponovno štartaš, diagnostika pa je tiho. Ker diagnostika lahko pokaže okvarjen del ali presežek na primerjanem podatku, če ga senzorika samo delno napačno serje, se težko dokoplješ do resnice. Meni vedno napiše napaka na AbblendLichtAutomatik, katerega pa sploh nimam, pa že eno leto po vezjih iščem, kaj neki to mislijo.
Uporabniški avatar
Fan

Odgovor Napisal/-a Fan »

Ja, tester je samo orodje, da pomaga mehaniku hitreje/lažje poiskati napako. Ni neka vseveda škatla, pokaže samo pot do napake, brez mehanika, ki mora dobro poznati delovanje in zna sklepati kaj škatla kaže - parametri - je sam tester neuporaben.
Je pa v rokah izkušenega diagnostika, lahko zelo "fletna" zadeva ...........................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
dud3k

Odgovor Napisal/-a dud3k »

Po priklopu na tester se je ugotovilo da je problem nekje v dovodu zraka. Za enkrat je mehanik izbrisal napako pa je do danes še vedno mir. Če bo kaj slabše se bo stvar zamenjala..
Hvala za pomoč

Lp
Odgovori