Operacija: "TURBO"...

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Re: Operacija: "TURBO"...

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Tresejo gume al bremze ;)
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

gume
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Shusuglao napisal/-a:
Drejchi napisal/-a:Tole sta pa dva različna mehanika. Ta, pri katerem je bil avto sedaj, ni tisti "vrag" (Parkelj) ki računa imaginarno opravljeno delo. :)
točno tako, temu ki mi je delal servis zaupam, je že pred leti delal generalko in svoje delo opravil odlično ter seveda ugodno
onega klima majstra sem pa na netu našel, pa še hvalili so ga, ker nisem imel pojma o teh predelavah sem šel k nejmu
če bi takrat vedel vse kar vem danes bi se zadeve lotil sam, pa bi bilo dobro narejeno, delalo bi, pa pol ceneje bi me prišlo

@drhouse
hvala za link bom preveril

@drejchi
en dan brez padavin rabiva, ker nimam strehe
Niso pravi priključki in ni mogel nafilat pa je reku da ni blo časa?
Uporabniški avatar
paloma

Odgovor Napisal/-a paloma »

Shusuglao napisal/-a:klima napolnjena, ravno pravi čas, včeraj bi mi bilo že vroče :D
sem šel do Prebila, pa so pogledali če kaj ne pušča, na en hecen hačin, z gorilnikom in cevko in napolnili za 50€

pa ko smo ravno pri stvareh, ki jih je treba kar naprej popravljati, gume tresejo, ko so šle spomladi gor je bilo vse ok, kakih 14 dni, potem je treslo malo, nato vsakič bolj, sem mislil da zato ker sem jih enkrat pri zaviranju zradiral, pa sem dal zadnje naprej, no ta par se trese še bolj
moram še enkrat centrirat
kako se to lahko kar samo od sebe razštela? uteži so še vse gor
Tole mam pa jst problem :roll: Kakšna ideja kako to rešit? ker mi gre na živce k mi trese ena guma :roll:
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

En brnaut spustis pa je bojo spet okrogle :p
Uporabniški avatar
Shusuglao

iro napisal/-a:
Niso pravi priključki in ni mogel nafilat pa je reku da ni blo časa?
ne, sem rekel da ta ne nateguje in da je kul dec,
da bomo čisto na jasnem, jaz sem ga klical v ponedeljek popoldne če lahko servis naredi je rekel da ja in sem mu pripeljal avto zvečer ko sem šel iz službe, v soboto je rekel da gre na morje, avto je bil nared v petek zvečer, ker delov za to reč nimajo ravno v mercatorju, poleg tega on nima naprave za polnjenje, imaj jo nek sosed, ki pa je tudi na morju, tako da ali bi avto tam stal še 14 dni, medtem ko bi se on kopal, ali pa sem ga odpeljal v petek in sam napolnil klimo. kaj je imel pa za večerjo ga pa nisem vprašal.
bo?
Tole mam pa jst problem :roll: Kakšna ideja kako to rešit? ker mi gre na živce k mi trese ena guma :roll:
ne vem, meni se je že enkrat zgodilo da sem črte pustil na cesti pa so se potem gume zvozile in čez par 100km je nehalo tresti
pri teh je zgleda nek drug problem, danes sem gledal pri vulkanizerju na centirki in skačejo(kot da so jajčaste), poleg tega je bilo na eni feltni preveč uteži, potem jih je na novo scentriral in za enkrat ne trese, je rekel da če bodo še, da jih bo pa snel dol in malo zavrtel
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Sem mel podoben problem, guma ima ocitno tako trde bocnice, da se je sele po par 100km pravilno ulegla in zacela rahlo trest. Se enkrat dal scentrirat in naslednjih 8k km brez problema :D
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Shusuglao

zanimivo
a trde bočnice tudi vplivajo na to da mi avto brez pravega razloga potegne nekam v maloro ko zapeljem čez kakšno neravnino/kolesnico/luknjo?
že dvakrat sem se skoraj razmazal, enkrat v tunelu pod golovcem ko sem pas menjal in enkrat ko smo hitro peljali vzporedno, pa je bila zgleda ena vdolbinica ob robu asvalta, pa sem navajen držat volan ker je trd servo in ker rad kam pobegne, ampak tole ja pa vseeno malce strašno :|
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Tako je meni na laguni potezalo volan na kolesnicah,razloh za to so bile slabe gume,če sem šel z roko čez gumo jo "pobožal"se je pod roko prav čutilo kot za bi bila kockasta.Po menjavi gum tega ni več.
Si imel mogoče te gume ki jih imaš zdaj spredaj, kdaj zadaj?
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Jaz sem med dvema različnima gumama (precej mehka in precej trda bočnica) kar opazu da ga je pri trši precej bolj vleklo po kolesnicah, pri pospeševanju in zaviranju, pač bolj živčen je. In mogoče malenkost bolj neudoben, dokler se ne segrejejo. Zato pravim da so mi RE002 malo prehude za vsak dan in jih ne bi kupil še enkrat, bi raje gledal za kakšnimi PE2. Za tiščat so pa super.
Uporabniški avatar
Shusuglao

ja malo sitno je ampak ker tudi avta nimam za vsak dan bo za zdržat, samo nevarno je pa
Si imel mogoče te gume ki jih imaš zdaj spredaj, kdaj zadaj?
gume so nove
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator

Ja težko ti rečem, če se guma enao obnaša kot pri meni, je le vsaj 200kg razlike v teži.

Pri mojem imam včasih občutek da bo vsak čas narazen padu, da je en kup smeti. Pol ga grem pa mal pretegnit in na koncu ko se spet normalno vozim, vsi ti simptomi izginejo, avto se pele k nov :lol: Tako da al je vse to saam v glavi, al ga pa probej mal pretegnit tko k se zagre.
K da bi starga ata poslou na masažo, pride nazaj k nov :P
Uporabniški avatar
Shusuglao

:D
ja to maš prav, sem ga šel zadnjič malo masirat do soriške planine, po dolini je tako zanič cesta da so se sigurno vsi deli na novo usedli, mogoče so zato potem gume tako tresle na avtocesti :lol:

dva fotota iz sorice

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

dve uri sem barval napise na gumah ger so barabe naredile vbočene črke in jih ne morem pobarvat z valjčkom... potem sem se na srečo naveličal ker se je po 50 kilometrih barva odlepila stran :shock:
ne vem kaj je šlo narobe, niti se ne spomnem s katero barvo sem valjčkal prejšnje gume, prepričan sem bil da z akrili, ampak očitno se motim
moram nekaj drugega naumiti

slike z roadtripa
Slika

Slika

Slika
smo se šli peljat od škofje loke do tolmina in čez vršič nazaj
z avta ni padlo nič, tako da zgleda je pripravljen na mučenje ki ga čaka prihodnji teden
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Kakšno je sedaj stanje z zavorami?
Odgovori