gas pedalo ne reagira
gas pedalo ne reagira
Pozdravljeni,
ker ne najdem na forume teme z omenjenim problemom sem odprl novo temo, morda bo administrator prestavil tam kjer "paše".
Moj problem je sledeč "renault trafic 1.9 DTI" motor. Ko je motor hladen normalno vžge in normalno deluje tudi pedalo za gas. Ko napravim cca 30 kilometrov in pustim stati avto cca 15 minut in ga štartam avto normalno vžge, le da pedalo za gas ne reagira, ga lahko pritisnem do konca, vendar se nič ne zgodi. Morda se mu nekaj zgodi ko je topel.
1. šele po 5 - 10 sekundah pedalo nekako dobi odzivnost in se lahko odpeljem.
2. če ga, ko pedalo za gas ne dela, ugasnem in ponovno prižgem dela normalno...
3. se mi je zgodilo, da ko sem pritisnil sklopko je gas začel delovati
4. da ko sem prestavil v prestavo je tudi začel delovati....
5. avto med vožnjo ne cuka in dela vse normalno...
Zamenjano je bilo pedalo za gas, egr ventil , senzor "odmične ali premične" gredi, ne vem točno, nekaj od tega.
Na testerju sedaj ne pokaže nič. Nekdo mi je rekel naj preverim prvo šobe...???
ali je mogoče da je bosch pumpa slaba in ko je topla ne dobi dovolj goriva...??? ali je morda račuinalnik..????
ALI JE IMEL KDO PODOBEN PROBLEM IN KAKO GA JE REŠIL. Hvala za odgovore
ker ne najdem na forume teme z omenjenim problemom sem odprl novo temo, morda bo administrator prestavil tam kjer "paše".
Moj problem je sledeč "renault trafic 1.9 DTI" motor. Ko je motor hladen normalno vžge in normalno deluje tudi pedalo za gas. Ko napravim cca 30 kilometrov in pustim stati avto cca 15 minut in ga štartam avto normalno vžge, le da pedalo za gas ne reagira, ga lahko pritisnem do konca, vendar se nič ne zgodi. Morda se mu nekaj zgodi ko je topel.
1. šele po 5 - 10 sekundah pedalo nekako dobi odzivnost in se lahko odpeljem.
2. če ga, ko pedalo za gas ne dela, ugasnem in ponovno prižgem dela normalno...
3. se mi je zgodilo, da ko sem pritisnil sklopko je gas začel delovati
4. da ko sem prestavil v prestavo je tudi začel delovati....
5. avto med vožnjo ne cuka in dela vse normalno...
Zamenjano je bilo pedalo za gas, egr ventil , senzor "odmične ali premične" gredi, ne vem točno, nekaj od tega.
Na testerju sedaj ne pokaže nič. Nekdo mi je rekel naj preverim prvo šobe...???
ali je mogoče da je bosch pumpa slaba in ko je topla ne dobi dovolj goriva...??? ali je morda račuinalnik..????
ALI JE IMEL KDO PODOBEN PROBLEM IN KAKO GA JE REŠIL. Hvala za odgovore
Zadnjič spremenil pikaron, dne 06 Nov 2012, 23:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: gas pedalo ne reagira
Podoben problem smo imeli na Cliu 2. Vcasih se je, ko pedal ni deloval prizgala tudi spiralna lucka na armaturki. Problem naj bi bil takrat v konektorju za pedal za gas, ki se nahaja nad pedalom za sklopko. Vecinoma se je to dogajalo materi, ker je z njeno obutvijo zapela v kablovje nad sklopko, zato je gasa obcasno preprosto zmankalo. Po ugasnitvi in prizigu avta se je vrnil, ali ce si malo mrdal tist konektor.
Da ne odpiram nove teme, v glavnem pri meni se pojavlja težava odpovedi gas pedala, avto gre v safe mode, obrati se blokirajo na 3000rpm, stopalga za gas pa je neodzivna. Na armaturki se prižge lučka za ESP, špirala in SERVICE.
Po forumu sem zasledil da je kar nekaj okvar okoli tega, najpogosteje so težave z krtačkami v pedalu(preveril, spucal, vse OK), konektor na kas pedalu in konektorji na glavnem računalniku.
DO glavnega računalnika se še nisem dokopal ker nimam časa.
Moja diagnostika pokaže težavo na pedalu za gas.
Jaz pa imam problem, v pedalu za gas sta 2x2 stezi, problem pa je, da mi pri moji laguni,kaže da je na eni stezi pri spuščenem pedalu,pedal odprt na 15%, na drugi stezi pa da je na 7%, in če stopim do konca, je ena steza 85% in druga 93%.
Doma imamo še eno laguno dizla, tam pa pokaže na obeh stezah, pri spuščenem 0%, v podnu pa 100%
Se je kdo že igral s tem ? Predvidevam da imam pokvarjen pedal, se da zadevo popraviti, ali je potrebno menjat komplet pedal?
Ali paše pedal z novejših lagun?
hvala
Po forumu sem zasledil da je kar nekaj okvar okoli tega, najpogosteje so težave z krtačkami v pedalu(preveril, spucal, vse OK), konektor na kas pedalu in konektorji na glavnem računalniku.
DO glavnega računalnika se še nisem dokopal ker nimam časa.
Moja diagnostika pokaže težavo na pedalu za gas.
Jaz pa imam problem, v pedalu za gas sta 2x2 stezi, problem pa je, da mi pri moji laguni,kaže da je na eni stezi pri spuščenem pedalu,pedal odprt na 15%, na drugi stezi pa da je na 7%, in če stopim do konca, je ena steza 85% in druga 93%.
Doma imamo še eno laguno dizla, tam pa pokaže na obeh stezah, pri spuščenem 0%, v podnu pa 100%
Se je kdo že igral s tem ? Predvidevam da imam pokvarjen pedal, se da zadevo popraviti, ali je potrebno menjat komplet pedal?
Ali paše pedal z novejših lagun?
hvala
možnost ki bo za STALNO rešila problem je menjava pedala.
Vse ostalo je (po izkušnjah) le na kratek rok!
Vse ostalo je (po izkušnjah) le na kratek rok!
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Računalnik je tako narejen, da nekaj časa, dokler ne zakroži olje, preprečuje dodajanje gasa. Za bežanje s prizorišča ni ravno uspešno. To je zato, da se turbina premaže, nato šele dovoli gas. Je pa res, kar govoriš, včasih tudi takoj prime. Vse to je v firmware-ju računalnika.
OK, sem z druge lagune odmontiral pedal, in je problem enak, torej bo treba malo bolj kopat po avtomobilu, sem upal na enostavno rešitev 
Sem pa opazil da mi kaže da je loputa odprta na 22% pri ugasnjenem avtu, enako kot kaže ko laufa na mestu, neglede na to ali je vroč ali mrzel
Sem pa opazil da mi kaže da je loputa odprta na 22% pri ugasnjenem avtu, enako kot kaže ko laufa na mestu, neglede na to ali je vroč ali mrzel
Če to razdreš (loputo), jo oba fedra držita v tej točki tudi brez kontakta, kateri to zapre (brez gasa) na štantgas ene 800 obratov. Električne loputre nimajo bypass ventilov za štantgas, vsaj običajno. Kar se tiče odzivnosti gasa, z Renaultom ne hodi banke ropat, ker ko najbolj rabiš, okleva, nato prime in potegne. To je v firmwareju, zaradi mazanja turbine.
sem si vzel čas in danes razkopal laguno, najprej loputo nato še ECU.
Loputa sicer na prvo oko niti ni bila precej svinjska, začetna pozicija lopute je res delno odprta, in če sem jo zaprl je tako ostala, loputa se je prilepila na ohišje, magnet ni tako močan da bi jo sam vrgel v začetni položaj, tko da sem jo fino spucal un sedaj se odpira in zapira brez zatikanja.
Sledila je še demontaža ECU-ja, tole me je čakalo notri

Kontakte sem spucal, sestavil nazaj naredil testni krog za enkrat vse OK
Loputa sicer na prvo oko niti ni bila precej svinjska, začetna pozicija lopute je res delno odprta, in če sem jo zaprl je tako ostala, loputa se je prilepila na ohišje, magnet ni tako močan da bi jo sam vrgel v začetni položaj, tko da sem jo fino spucal un sedaj se odpira in zapira brez zatikanja.
Sledila je še demontaža ECU-ja, tole me je čakalo notri

Kontakte sem spucal, sestavil nazaj naredil testni krog za enkrat vse OK
@pikaron: Si rešil težavo.
Men se podobno dogaja sedaj na GS 2007 2.0 dci.
Danes čakam analizo iz servisa. do tja je šlo samo z vleko.
Motor ne odziva na položaj stopalke gasa. Speljati pod 'štantgasom' se ne da, ker crkne.
Any idea?
Prebral sem že vse možne variante za ta simptom, a kaj ko je za vseh N uporabnikov, točno toliko drugačnih rešitev.
Seznam morebitnih napak:
zapacan sesalni kolektor
baje ima ta avto dodatno pumpo v rezervoarju. tudi to lahko šlo k vragu
injektorji
MAF
filter nafte
...
Še kaj možno?
Hvala za info.
Men se podobno dogaja sedaj na GS 2007 2.0 dci.
Danes čakam analizo iz servisa. do tja je šlo samo z vleko.
Motor ne odziva na položaj stopalke gasa. Speljati pod 'štantgasom' se ne da, ker crkne.
Any idea?
Prebral sem že vse možne variante za ta simptom, a kaj ko je za vseh N uporabnikov, točno toliko drugačnih rešitev.
Seznam morebitnih napak:
zapacan sesalni kolektor
baje ima ta avto dodatno pumpo v rezervoarju. tudi to lahko šlo k vragu
injektorji
MAF
filter nafte
...
Še kaj možno?
Hvala za info.
danes ponovno enak problem, ne vem kaj sedaj, Na servis it mi je res muka ker nihče nima blage veze, še najmanj uradni reno servisi, če je kje kak, ki zna kaj elektrike uštimat se priporočam za informacijo.
Še vedno me bega zakaj mi pedal podaja različne informacije o poziciji med 1. in 2. vodilom, prvi 15% drugi 5, in če stisnem do konca je en 85 drugi pa sedaj komaj 35%, oboje merjeno pri ugasnjenem avtu, wtf
Še najhuje je to da mi uradni servis ne zna povedati kakšne so pravilne vrednosti

Še vedno me bega zakaj mi pedal podaja različne informacije o poziciji med 1. in 2. vodilom, prvi 15% drugi 5, in če stisnem do konca je en 85 drugi pa sedaj komaj 35%, oboje merjeno pri ugasnjenem avtu, wtf
Še najhuje je to da mi uradni servis ne zna povedati kakšne so pravilne vrednosti
Da nadaljujem s temo, v glavnem napaka še vedno ni odpravljena, malo sem brskal po tujih forumih in večina odpravi napako z čiščenjem gela, sam se zadevo spucal z krtačko, čistilom za frgazerje in brake cleanerjem, na koncu vse skupaj večkrat dobro prešprical z kontakt sprejem, NEUSPEŠNO,
tole pa napake

še slika kaj se dogaja z las pedalom in loputo, vse je testirano pri ugasnjenem avtu, prva slika je brez pritisnjenega pedala za gas, druga pa pedalo do tal

tole pa napake

še slika kaj se dogaja z las pedalom in loputo, vse je testirano pri ugasnjenem avtu, prva slika je brez pritisnjenega pedala za gas, druga pa pedalo do tal

mal novih novic, naredu sm kr neki km z mojim avtom in ugotovil da se težave pojavijo šele po tem ko se avto segreje, ko voda doseže max vrednost. Zdaj sumim kak čisto 3. senzor da zmeša računalnik.
Pozdravljeni,že nekaj let se ubadam z enakim problemom pri renault trafic,sedaj pa mi je tudi že dvakrat ostal na cesti,imel sem ga na servisu renault in pri 10ih mehanikih vsak mi je predlagal nekaj drugega,pa nič..sedaj so mi predlagali da zamenjam injektorje(šobe),kaj mislite o tem,kako ste rešili ta prvi problem,hvala in lp Miran
Zivjo imam podoben primer je kdo mogoce resil ta problem ? Moj mehanik pravi naj zamenjam loputo. Mel sem se eno loputo od kolega k je imel idetnicen avto sem jo dal gor in je isti k. Na uradnem mi je pa reku da je pedalka za plin. Zdj pa res vec ne vem kaj bi blo:/. Da bi pa kar vse po vrsti menjal s
Pedal za plin. Podobno je bilo na našem Meganu
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk
Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk