Rezervno kolo grand scenic

Modifikacije vozil
Odgovori
Uporabniški avatar
ferdy

Rezervno kolo grand scenic

Odgovor Napisal/-a ferdy »

Pozdravljeni, mene zanima če ima kdo kakšne izkušnje z rezervnim kolesom pri grand scenicu 2007 letnik.
Nikjer nisem zasledil da bi ga grand scenici sploh imeli. Ali je sploh kje pri tem avtomobilu predviden prostor za rezervno kolo? Verjetno paše korito rezevnega kolesa od navadnega scenica, ampak se mi zdi da pri mojem primeru ne pride upoštev ker imam avtomatsko ročno zavoro. Ali obstaja kakšen nosilec za pod avto.
Uporabniški avatar
Cefizelj

Re: Rezervno kolo grand scenic

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Ti bi to naknadno montiral? Najlažje v prtljažnik. :) Drugače pa sprej + kvalitetna asistenca pa si brez skrbi. :)
Slika
Uporabniški avatar
ferdy

Ja , imam sprej in asistenco ampak sem še malo zakompliciral in bi imel najrajš še rezervno kolo, je še zmeraj najbolj hitro in sigurno če si kje daleč na dopustu.
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Težka bo se mi zdi. Če dno ni predvideno za pritrditev potem zgubiš en kup višine in hitro podrgneš, načeloma bi lahko dal delat nosilec čist tako privat, samo je potem lahko problem s homologacijo, varnostjo itd. Če bi dobil zasilno rezervno kolo pa da dal na streho/v trugo na strehi ko greš na daljšo pot, čeprav to zavzame veliko prostora. Ali pa če dobiš škatlo za na zadnja vrata prtljažnika v slogu terencev, samo tam se vrata odpirajo bočno ne navzgor in ni problema v teži. Drugih idej pa nimam, žal. :)
Slika
Uporabniški avatar
ferdy

Mislim da bo prišel v poštev nosilec od kanguja. mal bo potrebno predelat pa bo. Višina pod avtom pa bo na koncu še vedno več kot 20 cm. Če nebi bilo avtomatske ročne bi bilo čisto enostavno, samo korito od navadnega scenica pa bi bilo rešeno.
Odgovori