carminat navigation

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

Re: carminat navigation

Odgovor Napisal/-a BigPoppaSLO »

Drejchi napisal/-a:Ammm... mi smo imeli l.2000 VW Passata z MFD navigacijo in zanj ni bilo mogoče dobiti novih CDjev že pred desetimi leti. Kje si jih ti našel danes?

Za mojega 2002 Avantimea so bili novi CDji na voljo še leta 2010, kasneje pa niti iskal nisem več, sem se drugače znajdel.
V mislih sem imel bmw, ker bolj poznam stanje... Če pogledamo recimo model E38, datum izdelave februar 1997:
http://bmwfans.info/parts-catalog/E38/E ... treet_map/" onclick="window.open(this.href);return false;
So na voljo mape verzije 2013, ena vidim da je že celo 2014.

V passatu si verjetno imel ono taveliko barvno navigacijo MFD, obstajajo mape 2014:
http://www.navmapstore.com/product/1241 ... elPilot_DX" onclick="window.open(this.href);return false; (pa kot vidim uporablja te mape še n drugih vozil)

In potem pogledam kaj vse uporablja navteq mape, vidim da so updejtane in si potem mislim wtf...Očitno se jim pri renaultu ne zdi vredno supportirat strank s temi sistemi (pa nebi rekel, da bi bila to neka eksotika, ki bi bila vgrajena samo v enem modelu, jih je pa ogromno), ker so se sedaj pač odločili za tomtom in je to to.
http://www.navmapstore.com/category/218 ... estsellers" onclick="window.open(this.href);return false;

Tu je še tema iz angleškega foruma:
http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=270185" onclick="window.open(this.href);return false;

Mislim, saj ne bo konec sveta in moram biti odkrit, da 200 eur za original pač nebi dal, bi pa popizdu, da bi se mi zgodilo enako kot temu iz angleškega foruma, ki je kupil novo coupejko in ni bil deležen niti enega updejta. Se počutiš tako mal na suho nategnjen, če povem po domače. :drinking:
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Renault je nekaj časa uporabljal Navteq (NOKIA) mape, kasneje TeleAtlas (TomTom).

Na strani, ki si jo linkal imaš 2013-2014 Navteq mape za Carminat sistem
Slika
Uporabniški avatar
legenda

Odgovor Napisal/-a legenda »

Mene je tudi vedno groza, ko gledam to bedno navigacijo v svoji laguni II (CI 2). Saj je res, da je avto letnik 2006, še vseeno pa vse skupaj izleda kot kakšna igrica na oceni kitajski konzoli iz 90 let, ki si jo priklopil na tv. O kakšni multimedijski podpori ni govora; aux in lahko samo sanjam, kaj še le usb... Podpora in nadgradnja navigacije je pa itak poglavje zase. Cene original kart takšne, da te na rit vrže...Že dolgo razmišljam, kako vse skupaj zabrisal ven in zamenjal s "pravim" avtoradijem in tablico.
Uporabniški avatar
joztom

Odgovor Napisal/-a joztom »

Ja in kaj to človek nuca v avtu? Imam Espace IV, pa izjemno redko posežem po navigaciji.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

@legenda: AUX lahko precej na hitro zmontiraš (navodila na netu). Je pa res, da tega ni bilo serijsko...

@joztom: Meni je pa navigacija praktična. Na vsaki neznani lokaciji jo uporabljam, res sem len in se mi niti ne da razmišljati, da bi gledal kažipote. Pa praktično je, da vnaprej gledaš, kakšen ovinek te čaka.
Uporabniški avatar
legenda

AUX se pri meni ne da urediti, sem že pregledal ogromno tem. Res nič ne nuca in, ko rabim navigacijo vedno uporabljam telefon ali tablico (neprimerljivo boljše izgleda, enostavnejše za uporabo, bolj natančno...). Problem pri navigaciji je že ta, da se vedno, ko prižgem avto, prižge tudi navigacija. In potem ves čas gledam tiste čičke- čačke na ekranu (kar bi naj bila mapa). Če že želiš izklopiti navigacijo je treba v meni, z gumbom gor, potrdi..... Rad bi izkoristil vsaj ekran za kaj bolj koristnega (zadnja kamera, video...) ampak seveda ni govora o tem, da bi bilo kaj takega mogoče. Saj ne rečem, navigacija dejansko deluje vendar je toliko nepraktična in grdo izgleda, da je nikoli ne uporabljam.
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Poglej po tej temi, če ti bo kaj pomagalo:

http://www.planeterenault.com/forum/gps ... 6-126.html
Uporabniški avatar
joztom

Imam vgrajeno navigacijo, ki pa je tako starožitna, da redko posežem po njej. Raje imam Garmin, čeprav išče in išče signal, da popyzdiš.
Uporabniški avatar
Gorkichev
Kraj: Gorica

Odgovor Napisal/-a Gorkichev »

kako ugotovim katera verzija navigacje je v Sceniku letnik 2010 (tom tom live al ne live) :) . v meniju nisem dobil kje bi pisalo verzjo... :?: :roll:

se dobi skrekane mape al je treba kupit?
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

oj,katero verzijo imaš ti ne morem povedat, vem pa da se da dobiti verzijo na pašnikih. Kolega ima laguno in mu vedno posnamem zadnjo verzijo map.
Uporabniški avatar
Labrax

Odgovor Napisal/-a Labrax »

Zdravo,
kot vidim je bolj govora o kartah, ampak nikjer ne najdem podatka kako oz. ali je sploh možno izključiti navigacijo, ne da bi mi pri tem crknil še radio?? Ne zdi se mi logična ta varianta, probal pa sem že vse živo.
Res prosim koga za pomoč.
Sicer ne vem kakšno varianto imam, gre pa za avto Scenic 3 2009.
Uporabniški avatar
legenda

Pri meni je možnost v meniju izklopiti zaslon ali navigacijo
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

imam cni2 navigacijo,ki ima 9 cd.sedaj imam naloženo vzhodna Evropa, ki pokriva te držav
Slika

želel bi dodat še centralno evropa,da bi bile obe istočasno naloženi,ker ce želim dodat karte,mi te sedaj pobrise. imam obe .cue in .img datoteki,a se ju da zdruzit.a ima sploh navigacija dovolj velik pomnilnik?
centralna Evroopa
Slika
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

ima mogoce kdo podatek kako velik je notrani spomin navigacije, da vem ali gre naložit obe karti centralno in vzhodno evropo
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
joztom

Vedno bere le CD s kartami, ki je v pogonu, torej dveh naenkrat ne more. Posamezni pa je skoraj vedno 700Mb velik in ena sma regija. V trajni spomin se naloži le SW za navigacijo.
Odgovori