Nakup novega avtomobila

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
gogolinho

Nakup novega avtomobila

Odgovor Napisal/-a gogolinho »

pozdravljeni!
8)
prosim za vašo pomoč!

nakupujem nov osebni avtomobil
sedaj vozim Renault Laguna 97 letnik

gledal sem dva avtomobila:
ali pa, če bi mi vi kaj priporočali

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=858 ... 20LINE%20U.." onclick="window.open(this.href);return false;.

in:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=843 ... E%20%201.L.." onclick="window.open(this.href);return false;.

zelo si želim kupit GT verzijo.
Pri prvem me skrbi nizka cena glede na prevožene, pri drugem pa prevoženi kilometri.
Kaj mi vi svetujete? Za avto sem pripravlen dat nekje 8-9 tisoč.
A imata avtomobila pospeške in hitrost isto? Sem mlad in rabim malo hitrejše. Ker nikjer ne najdem testov (če kdo najde bi prosil, če jih posreduje)
Prosim, če mi svetujete kaj in kako, da ne bom v prazno brsnil..

Lp
Uporabniški avatar
Morphy

Re: Nakup novega avtomobila

Odgovor Napisal/-a Morphy »

Hja če bi ti rad malo "hitreje" ti tile Megani niso to :) lahko kr pozabiš tele 1.6 16V motorje, imajo sigurno slabše pospeške od stare lagune 1.8 ....
http://www.avto.net/_EUROTAX/mycar.asp? ... nik=201104#" onclick="window.open(this.href);return false;

če hočeš da kam gre, vzami 1.4 TCE motor
http://www.avto.net/_EUROTAX/mycar.asp? ... nik=201104" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Sam si lastim megana gt line 1,6 16V in sploh ni res da avto ne potegne in lepo se pelje. Pred tem sem imel megana 2 1,6 16V,razlika je velika, pozitivna.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
gogolinho

Odgovor Napisal/-a gogolinho »

em.. kako se pa obnašajo tile avtomobili? pa, če bi mi še lahko kaj več povedali :)
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

Megane 2 , 1.6 16 V je itak bil čista nepremičnina, proti njemu je Megane 3 čisto druga pesem, ampak če bi človek rad malo "hitreje" to še zdaleč ni to..... za neko lepo lepo klasično vožnjo je čist vredu avto, če bi rad pa malo diamike pa potem 1,4 TCE bencinar ali pa 1.9 DCI dizel....
Uporabniški avatar
pujs
Kraj: Kisovec

Odgovor Napisal/-a pujs »

ker je ta tema že odprta, bi tudi jaz rabil par nasvetov.
moja žena želi kupiti novega cliota. ker se veliko vozi (cca 150km na dan), razmišljava o dizlu. sedaj me zanima kako se obnesejo ali naj ostaneva kar na bencinu?

Hvala in lp
Uporabniški avatar
pujs

nihče ne ve kako je z 1.5 dizli? vem da sta dve različici: 75 konjska in 90 konjska...
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

če bi jaz izbiral bi za te kilometre sigurno vzel dizla (90km). Mislm da z 1.5 dci nimaš kaj zgrešit, ker kakor je meni znano so imeli bolj v začetku (2001-2005) kar nekaj težav z črpalkami in šobami pa tudi z ležaji. Po nekje 2007 pa mislm, da so zelo zanesljivi (primer kolega vozi megana 106km, letnik 2006 in trenutno je pri 260.000km in vse OK!).
Točno za clia IV pa ne vem, ker ga še nisem peljal in je tudi še preveč nov, da bi se karkoli vedelo o vzdržljivosti.
Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Pri 150km na dan bi tudi jaz vzel dizla. Mislim pa da se tudi glede zanesljivosti nimaš kaj bati. Dokupiš oz. izpogajaš si še paket 5 let garancije in 5 let vzdrževanja rednega pa si zmagal. :)
Slika
Uporabniški avatar
pujs

Najlepša hvala za informacije, zdej izbiramo samo še med capturjem in cliotom :) vsi nadaljni nasveti so še vedno dobrodošli.

(žena navija za capturja :P)
Uporabniški avatar
Cefizelj

Odgovor Napisal/-a Cefizelj »

Peljat oba pa se potem odločit. Načeloma sta dokaj tam tam, kar se tiče izdelave so uporabljeni enaki materiali, Captur bo imel večjo porabo ker je višji, posledično večji upor, večja teža, dimenzije gum so verjetno bolj neugodne pri Capturju (ne vem kakšne ima, zgolj predvidevam), je pa res da tudi vizualni izgled nekaj odtehta, tako da vržita na papir pluse in minuse in bo takoj lažje. Osebno bi pogledal še za Peugeotoma 208 in 2008 in pa novim Citroen Cactusom, ki so načeloma podobnih karakteristik kot gledata sedaj.

P.S. Po nakupu pa predstavi Capturja tukaj na forumu :D (vsi vemo kako je z ženami :wink: :lol: )
Slika
Uporabniški avatar
pujs

Ravno to mi ni všeč na capturju kar si napisal. Moji trmasti ženi je pa ravno captur najbol všeč. je pa edini plus to da je višji, kar pa njej zaradi poškodbe hrbtenice zelo ustreza. Peugeot 208 ji ni neki lep, za cactus pa naša žena prav da je k en "pojeban storž". :D meni je osebno cactus kar kul (edino notri me moti armaturka).

P.S. Predstavitev capturja bom pa prepustil kar moji "pametnjakovički". :D

LP
Uporabniški avatar
pujs

evo, kocka je padla. Boljši polovici je všeč peugeot 2008, 1.6 HDI (115 KM), Allure (vsa oprema). tko da bo vseeno francoz, ampak ne reno.
Jst pa še kr vstrajam pri svojem cliotu :D :P
Odgovori