Megane 1.9 dci težko vžiga

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
zavrsnik
Kraj: Okolica Domžal

Megane 1.9 dci težko vžiga

Odgovor Napisal/-a zavrsnik »

Zdravo,
Sem lastnik Megana Grandtour letnik 2005 1.9 dci 88kw prevoženih 175.000. Z avtom odlično zadovoljen, razen tipk na vratih za zaklepanje. Trenutno se je pojavil problem, ko vžgem naredi več obratov kot ponavadi. Občutek je tak kot da prvo dva cilindra delata pri naslednjih obratih zaganjača pa se ostala dva. Pravila kdaj se to pojavi ni, enkrat zalaufa normalno drugič spet ne, mrzel, topel ni pravila. Vozen je normalno, prozen tudi, poraba normalna vse je ok samo tale vžig me skrbi. Kake ideje oz. se je že srečal z tem problemom?
p.s. avto vedno vžge le da namesto običajnih en obrat sedaj naredi 3-5 obratov ( občasno ).
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Megane 1.9 dci težko vžiga

Odgovor Napisal/-a Fan »

Kaj pa pravi tester?
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
zavrsnik

zdravo, na tester ni šel smo pa merili kompresijo in je v prvem cilindru za polovično vrednost nižja kor pri ostalih treh. kar je zelo čudno.
Trenutna je prognoza taka, da je treba vzeti glavo dol preverit ventile, če slučajno ventili niso se išče napako spodaj pri batu, mislim da je rekel semeringu...
Trenuten okviren strošek je ( če so ventili cca 350-400€) dva ventila, brušenje glave dihtunga, tefloni.. in kar je še potrebno v nadaljevanju... kaj menite vi ? je to prognoza ki bi lahko bila prava?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Osebno bi pred snemanjem motorne glave opravil test, tesnosti motorja .......................... velikokrat se prihrani kakšen €, ker se ne podira/menja po nepotrebnem.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
zavrsnik

Glava je dol, 4-i cilinder sta ventila malo kriva, smo pa vzeli še bat ven in je semering? na batu zapigalo.
boli me glava stroški bodo...
Uporabniški avatar
zavrsnik

evo poročilo... dva ventila obročki na batu...zraven smo naredili še servis....
čiščenje motorja in usedlin v karterju.. nisem mogel verjeti da jih je bilo toliko... danes se veselo peljemo na bled, ko se vračamo ponovno veselje turbina je spustila dušo!!
po pogovoru z mehanikom to naj nebi bilo nič nenavadnega... vsa umazanija iz karterja je bila odstranjena sedaj je olje čisto, prepucalo je tudi turbo neke ležaje in zaradi tega je menda tesnost popustila.... je to možno... njegov odgovor je bil da to ni tako nenavadno.. se zgodi rado...
sedaj pa lov za novo turbino....( kaka ideja kej dobiti kvalitetno in poceni?)

mater redno serviseram do 175000 km vse super sedaj pa stroškov da peče glava..
Odgovori