Megane II Grandtour 1.9 dCi 2005
- djordjevic
- Kraj: Slovenska Bistrica
- djordjevic
- djordjevic
- djordjevic
Re: Megane II Grandtour 1.9 dCi 2005
Kratek update. Včeraj je bil avto deležen rednega letnega servisa in menjave glavnega nosilca motorja. Ne morem verjeti, kakšna razlika je. Če je prej že kar slišno bolj ropotal, v armaturki pa je bilo toliko vibracij, da sem imel pevski zbor čričkov, je zdaj prava milina. Kot bi vozil nov avto. Skratka, naklepal sem dobrih 160k km, megane pa dela sicer kot urica. Redno servisiraj, tankaj, vozi. Edino zadnjič mi je delal malo sive lase, ko se je raztegnil plovec na pumpici za tekočino za pranje stekel, pa sva z očetom vzela zadevo narazen in popravila, tako da zdaj spet brizga, kot je treba. All in all, me happy user. 
Indeed.
- djordjevic
Update. Po enem mesecu čudnih simptomov z nerednim vžiganjem smo naposled (upam, da za vedno) ugotovili, kaj je bilo narobe. Okvara računalnika UPC + skurjen glavni računalnik. Cena? Sitnica. 280 za UPC + 250 evrov za obnovljen glavni računalnik (cena novega 800 €). Ko sem imel avto že na servisu, sem menjal še jermenico, ki se je bojda poslavljala, kar me je udarilo po žepu še z 220 €, tako da je bil zadnji teden finančno kar naporen. Ampak - avto zaenkrat teče kot urica (tok tok), lepo vžiga, motor ima neprimerno tišji tek. Skratka, upamo še na dolga leta in veliko kilometrov brez skrbi. 
p.s.: Za vse lastnike grandtourjev je Renault poslal OBD (mislim, da se tako reče), po katerem ti brezplačno uredijo zadnji spojler s šobo za tekočino za steklo in tretjo zavorno lučjo. Ker ob straneh ni pritrjen, se je očitno Renaultu zdelo, da je to treba za vekomaj popraviti, tako da je treba peljati avto na servis, ga tam pustiti tri ure, medtem pa pritrdijo spojler, kot se reče.
p.s.: Za vse lastnike grandtourjev je Renault poslal OBD (mislim, da se tako reče), po katerem ti brezplačno uredijo zadnji spojler s šobo za tekočino za steklo in tretjo zavorno lučjo. Ker ob straneh ni pritrjen, se je očitno Renaultu zdelo, da je to treba za vekomaj popraviti, tako da je treba peljati avto na servis, ga tam pustiti tri ure, medtem pa pritrdijo spojler, kot se reče.
Indeed.
- djordjevic
- lukeatluke
Katero jermenico si menjal?djordjevic napisal/-a:Ko sem imel avto že na servisu, sem menjal še jermenico, ki se je bojda poslavljala, kar me je udarilo po žepu še z 220 €, tako da je bil zadnji teden finančno kar naporen.
- djordjevic
- djordjevic
Mali update. Ta teden se je obrnilo 180 jurjev, megane pa lepo veselo kleplje naprej. Verjetno mu bom privoščil nove zimske gume, tako da če je kak interesent za 4x UG7 2008 za kaki bakšiš, naj se javi kar na zs.
Indeed.
- djordjevic
Danes smo obrnili 190 jurjev. Z izjemo kolesnih ležajev, ki so po uljenju sodeč najbrž v zadnjih izdihljajih, se megane lepo obnaša. 
Indeed.
- djordjevic
195k km and counting.
Vmes smo tudi ugotovili, da niso krivi kolesni ležaji, ampak postanejo Uniroyalke tretjo sezono glasne (grrr). Tega smrekastega profila očitno noben proizvajalec ne zna narediti dolgoživega. Po drugi strani pa je res, da se še vedno držijo kot nalimane. Vsaj nekaj. Zdaj pa k drugi strani. Ponudila se mi je priložnost zamenjave, tako da bo v naslednjih dneh avto najbrž naprodaj. Popoldne ga dam očistiti, da ga poslikam, nato pa sledijo informacije. Tisti, ki ste sledili moji temi, itak veste, kako se je megane teh slabih šest let, kar ga imam, držal, prav tako pa imam dokumentirane vse servise ter izredne posege (ki jih z izjemo tistih dveh računalnikov lani), ki jih je bilo k sreči res minimalno. Kakorkoli, več sledi pozneje.
Indeed.
- djordjevic
Sprememba načrta; malo se bo zamaknilo, mogoče kak teden, mogoče dlje. Stay tuned. 
Indeed.