Laguna II 2.0dCi zasilni program + blokirane zavore zadaj

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Andyr26

Laguna II 2.0dCi zasilni program + blokirane zavore zadaj

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Pozdravljeni,

tokrat tudi jaz potrebujem malo pomoči in sicer se mi je včeraj zgodilo, da je med vožnjo kar naenkrat gas postal neodziven, se pravi ko sem pritisnil na pedal plina se ni skoraj nič zgodilo. Nadaljujem z vožnjo še kakšen kilometer, toliko da sem lahko normalno ustavil. Noben lučka ne sveti in avto na mestu lepo dela. Ugasne in ponovno prižgem, stanje še vedno isto. poizkusim speljat, speljem ampak avto skoraj brez moči in komaj prilezem še 100m da ponovno ustavim ob cesti. Avto na mestu še vedno normalno dela ampak ko v leru pritisneš na plin avto zelo počasi pridobiva obrate (kot bi bil v zasilnem programu , vendar nobena kontrolna lučka ne sveti.) Kličem asistenco, avtovleka go odpelje do servisa in ga tam razloži. Jaz pridem nekoliko za njim, ker sem moral odložiti še družino. Poiskusim ponovno vžgati avto, ker bi ga rad prestavil malo naprej, ker je bil parkiran na dveh parkirnih mestih, stanje je še vedno isto razlika je samo ta da ga sedaj ne spravim več niti z mesta, ker zadnje bremze ne popustijo (motorček ročne zavore se normalno sliši in tudi zajle popustijo). Zjutraj ko so odprli servis sem šel do nijh in skupaj so poizkušali spraviti avto vsaj na dvorišče. uspelo jim je tako, da je eden malo potolkel po čeljustih in nato so bremze spustile. Rekel je da se mu je zdelo kot bi takrat ko je udaril iz čeljusti odletel en kamenček ?? Avto nato normalno, seveda še vedno v domnevem zasilnem programu, odpeljejo v delavnico.
Mene pa predvsem zanima ali sta ti dve okvari lahko kako povezani oziroma kako je mogoče, da se mi je v praktično istem trenutku zgodilo, da sem obstal na cesti z dvema na videz povsem ločenima okvarama, prej pa v 18 letih in več ko 1000.000km prevoženih nikoli? Zanima me predvse kaj bi lahko bilo in ali je možno da so bremze še zadnjih nekaj kilometrov nekoliko blokirale in je zato avto šel v zasilni program. Voznik avtovleke mi je rekel da je šel avto dol iz avtovleke brez težav, sicer ga on ni niti prižgal ampak je samo nagnil ploščad in ga spustil dol. Rekel pa je da se mu je zdelo, da ga je kar težko naložil. Avto se je na avtovleki vozil več kot 1,5ure in to ponoči, tako da so se bremze v tem času sigurno ohladile, ker ko sem se jaz ustavil so bile sigurno precej segrete ker sem vozil malo hitreje in seveda tudi nekiliko več bremzal.
Kot sem rekel avto je na servisu ampak vseeno me zanima, ker se mi zdi da tudi oni ne vedo kaj bi lahko bila skupna točka okvar.

Hvala in lp, Andrej
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Laguna II 2.0dCi zasilni program + blokirane zavore zada

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ne, napake niso povezane in kot take, nastopajo vsaka zase.
Ni mi pa jasno, kako se lahko z vozilom ki je v servisnem programu vozi malo hitreje ............................ ali ni v servisnem programu, ali pa vi niste vozili hitreje :D
Je pa možno, da so zavore blokirale in ste imeli občutek, da je preklopil v servisni program, ker enostavno ni šel tako kot ste navajeni.
No ja, citiram: "Rekel je da se mu je zdelo kot bi takrat ko je udaril iz čeljusti odletel en kamenček ?? " ..................... ta zgodba ne pije vode!
V koliko bi bilo vozilo v servisnem programu, bi vas ECU obvestil z opozorilno lučko ( MIL ) na števcih!

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Andyr26

Re: Laguna II 2.0dCi zasilni program + blokirane zavore zada

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Fan napisal/-a:Pozdravljeni

Ne, napake niso povezane in kot take, nastopajo vsaka zase.
Ni mi pa jasno, kako se lahko z vozilom ki je v servisnem programu vozi malo hitreje ............................ ali ni v servisnem programu, ali pa vi niste vozili hitreje :D
Je pa možno, da so zavore blokirale in ste imeli občutek, da je preklopil v servisni program, ker enostavno ni šel tako kot ste navajeni.
No ja, citiram: "Rekel je da se mu je zdelo kot bi takrat ko je udaril iz čeljusti odletel en kamenček ?? " ..................... ta zgodba ne pije vode!
V koliko bi bilo vozilo v servisnem programu, bi vas ECU obvestil z opozorilno lučko ( MIL ) na števcih!

Lep pozdrav
Mogoče sem se slabo izrazil ampak preden je šel avto v zasilni program sem zadnjih cca. 90km vozil malo hitreje in ne ni možno, da sem imel občutek zaradi zavor saj sem napisal da ko z avto stojiš na mestu in samo stopiš na gas (avto je v leru in skopka spuščena)avto zelo počasi povečuje obrate (to pomeni cca. 2s da pride do 1500 obratov/min.).
Ne vem zakaj zgodba o kamenčku ne pije vode ampak tako mi je rekel serviser, ki je ležal pod avto in tolkel po čeljusti, nato pa je zavora popustila.
Glede lučke o zasilne programu se pa strinjam da bi morala svetiti, zato sem pa napisal da gre za domnevni zasilni program.

V glavnem avto je iz servisa in poročilo je tako, da je za blokiranje zavor domnevno kriv kamenček, ki se je po moji neverjetni sreči takrat ko sem parkiral zraven ceste z okvaro naselil nekam v levi čeljusti zadaj (obvezno moram v kratkem vplačati loto, ker takšna naključja se dogajajo redko.) Domnevni zasilni program ni bil zasilni program pač pa zapacam merilnik pretoka zraka, ki naj bi ga zapacala pena oziroma spužva, ki naj bi odpadla iz zračnega filtra(zračni filter MANN je v vozilu dobre tri tedne in ima za sabo cca. 2000km ). Moje mnenje je, da je odpadla pena oziroma spužva tista pena, ki se nahaja v ohišju zračnega filtra in ne vem točno zakaj je tam ampak sem že ob menjavi zračnega filtra opazil da ni več prožna in če se je samo dotakneš kar razpade. V glavnem tisti, ki mi je predajal vozilo ni točno vedel za katero odpadlo peno gre.

Zdaj v glavnem zgleda vse OK!

lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Odgovori