Diski in ploscice
Re: Diski in ploscice
Velikokrat je že bila situacija, da je ena bolj znucana kot druga, ne glede na izvedbo čeljusti. Verjetno je zelo podobna kot zunanja ampak ob servisu, ko se gleda podvozje, zavore itd. se gleda z obeh strani in velikokrat se je izkazalo za pravilno 
RenaultSport
Pri več batnih (da so na vsaki strani) ponavadi ni toliko teh problemov, če vse šila. Pri navadnih je pa lahko več razlogov. Jaz sem obnovil komplet čeljusti, dal nove ploščice noter in po 8k km so na eni strani za 2mm bolj znucane, zunanje in notranje so enako pobrane na obeh straneh, batki lepo laufajo, vodila isto, diski enakomerno znucani, zdej pa vedi v čem je fora
Carbon Lorraine so kar precej agresivne do diskov, jaz jih zaradi tega (in cene) nisem še probal. 5+ naj bi bile sicer malo bolj nežne, ampak pri recimo 6, pa lahko menjaš disk na 1-2 seta ploščic, če si priden je to 10-15k km, kakšen je to strošek naj si izračuna vsak sam
Drugače pa je nekdo kupil sprednje za dobrih 100€, samo ne vem če ni bilo za Clio III/Megane II, lahko da so za III toliko dražje? Ferodo so bile če se ne motim ja.
Carbon Lorraine so kar precej agresivne do diskov, jaz jih zaradi tega (in cene) nisem še probal. 5+ naj bi bile sicer malo bolj nežne, ampak pri recimo 6, pa lahko menjaš disk na 1-2 seta ploščic, če si priden je to 10-15k km, kakšen je to strošek naj si izračuna vsak sam
Drugače pa je nekdo kupil sprednje za dobrih 100€, samo ne vem če ni bilo za Clio III/Megane II, lahko da so za III toliko dražje? Ferodo so bile če se ne motim ja.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Bom sel malo preveril ponudbo po sloveniji, pa koliko bi me prisle originalne. Sicer pa se tudi sam nagibam k ferodo ali pa brembo. Brembo na ebayu iz anglije s postnino pridejo okrog 110 eur. Bomo vidli kako pa kaj ko bom mel mal vec ponudb. 
če si lahko tole sposodim
http://www.youtube.com/watch?v=FamCjJKclsQ" onclick="window.open(this.href);return false;
desna stran daje pritisk direkt na roko in kontra na disk, čim je sila za levo stran saj pomoje delno izgubljena na samem caliperju, ker se ta reč malo poda in zvija...tako si jaz razlagam zakaj neenakomerna obrabljenost.
http://www.youtube.com/watch?v=FamCjJKclsQ" onclick="window.open(this.href);return false;
desna stran daje pritisk direkt na roko in kontra na disk, čim je sila za levo stran saj pomoje delno izgubljena na samem caliperju, ker se ta reč malo poda in zvija...tako si jaz razlagam zakaj neenakomerna obrabljenost.
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi
ploščice mam za menjat, a brcnem kaj mimo če vzamem trw? dobim jih za 30€, dočim delphi pa za nekih 18€, ma pa še bendix za 40€
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
trw so čist supr
sem jih mel na prejšnjem avtu in tut na tem jih mam 
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
ma nekaj mi ga je medlo v trgovini pa nisem vedu a so dobre al ne, nisem se mogu spomnit unih za v smeti LUCAS pol pa ko se mi je omenu bendix pa sem bil v pi*di. Na starih pa se tudi ne vidi več kaj so za znamka
ok dobro če vi dirkači pravite da so dobre pol bo ze drzalo
Da ti še Lagunar potrdi: mam TRW ploščice (in Brembo diske), zadeva odlična 
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Sam sem ravno 140 km nazaj menjal sprednje diske in ploščice na laguni III 2.0 dci (127 kw). Ker sem dobil prednje diske original Renault po izredno skonto ceni, sem jih kar vzel, ploščice sem dal pa T*ATE, ker sem videl, da to vgrajuje Renault. Zaenkrat dela OK, seveda pa z njimi še nisem prevozil ogromno kilometrov. Menjava prednnjega kompleta zavor plus redni servis (oljni filter, zračni filter, filter kabine in olje) in delo, me je prišlo okoli 380 EUR. Meni se zdi kar ugodno.
Renault laguna grandtour Initiale (2.0 dci 127 Kw)
Res? Meni se proti pooblaščenemu servisu to ne zdi drago, kjer bi samo za menjavo sprednjih zavor plačal krepko preko 300 EUR. Potem lahko ti zrihtaš še cenejše nadomestne dele in delo. Povej kje, da bom naslednjič vedel. Če dobiš original disk iz 120 eur na 78 je to drago. Pa ploščice iz 64 na 48 eur tudi?zakumi napisal/-a:To je pa oreng drago.
Kje pa je še ceneje?
Renault laguna grandtour Initiale (2.0 dci 127 Kw)
Že kar en čas nazaj sem pisal da Unitad v Domžalah uvaža EBC zavore. Ja. Ampak za cliota se da dobiti samo GreenStuff ploščice, čeprav imajo na svoji internetni strani tudi RedStuff, jih po njihovem za cliote sploh niso nikoli delali
Ker sem jih potreboval na hitro, sem potem vzel ATE. Prejšnje GreenStuff so mi namreč razpadle. Bilo jih je še 2 mm, tako da bi jih moral menjati kmalu, za en čas bi pa še bile.
Ker sem jih potreboval na hitro, sem potem vzel ATE. Prejšnje GreenStuff so mi namreč razpadle. Bilo jih je še 2 mm, tako da bi jih moral menjati kmalu, za en čas bi pa še bile.
use se da sam če se če
evo si malo sposodim temo, v kratkem nucam ploščice in diske sprednje in zadnje za laguno III 2.0dci, kje jih najugodneje dobiti in sorazmerno dobre. lp