Shusuglao napisal/-a:polno idej, potem bo pa nekaj čisto levega na koncu, recimo ventilček na rezervni gumi
Clio RSi Slovenian open No. 64, by Storž
Re: Clio Slovenian open No. 64, by Storž
Če so vakumi ok pa vsa tesnila in spoji dihtajo, bi jaz stavil na TPS ali pa kakšno slabo maso.

Če je ravno, ni zabavno.
jeiiii pa se je pokadl
Danes ko sm šoel v službo je avto crknu na lepm je zmankal bencina oz benz pumpa je nehala delat.. Najprej mislu, da je šla benz pumpa potem sm ugotovu, da je pumpa vredu. potem sm mislil, da je problem v kakšnm releju.. No ker tudi tukaj nism odkril težave sem vzel v roko servisno knigico in preveril še enkrat vse varovalke ugotovil sem, da je skurilo varovalko za motornoo inštalacijo (30A) jo zamenjam z novo dam kontakt in benz pumpa zalavfa no obrnem še malo in nič "vergla" v prazno.. grem vn vidim da je prekurjena vzamem kitajsko varovalko še enkrat poizkusim in zanimivo zadeva dela kitajc očitno ve kako 'pomagat.. No potem se peljem cca 500 m in se začne kadit izpod havbe (avto seveda zelo čudno lavfal) kolikor se je dalo hitro stavim in ugasnem odprem haubo pogledam od kje se kadi in vidim kabl od lambde.. Torej je lambda prišla v stik in kurila varovalke no ker kitajc ni popustu je skurila še dev inštalacije samo upam se je ustavilo precej hitro in ni skurilo vsega do računalnika.. ker potem sm se brezveze trudil in lepo na novo povijal inštalacijo.. (še malo pred tem sem punci reke,l da če bi dal žebel namesto varovalke bi zelo hitro odkril težavo..
ediet: še "skurjen" kitajc
če rab kdo še kšno varovlako jih mam še nekej

Torej potrebujm novo lambdo sondo potem pa gremo naprej.. (no seveda komplet inštalacijo z motorja dol in odkrit do kje je pocvrlo kable jei se že veselim.. )
Danes ko sm šoel v službo je avto crknu na lepm je zmankal bencina oz benz pumpa je nehala delat.. Najprej mislu, da je šla benz pumpa potem sm ugotovu, da je pumpa vredu. potem sm mislil, da je problem v kakšnm releju.. No ker tudi tukaj nism odkril težave sem vzel v roko servisno knigico in preveril še enkrat vse varovalke ugotovil sem, da je skurilo varovalko za motornoo inštalacijo (30A) jo zamenjam z novo dam kontakt in benz pumpa zalavfa no obrnem še malo in nič "vergla" v prazno.. grem vn vidim da je prekurjena vzamem kitajsko varovalko še enkrat poizkusim in zanimivo zadeva dela kitajc očitno ve kako 'pomagat.. No potem se peljem cca 500 m in se začne kadit izpod havbe (avto seveda zelo čudno lavfal) kolikor se je dalo hitro stavim in ugasnem odprem haubo pogledam od kje se kadi in vidim kabl od lambde.. Torej je lambda prišla v stik in kurila varovalke no ker kitajc ni popustu je skurila še dev inštalacije samo upam se je ustavilo precej hitro in ni skurilo vsega do računalnika.. ker potem sm se brezveze trudil in lepo na novo povijal inštalacijo.. (še malo pred tem sem punci reke,l da če bi dal žebel namesto varovalke bi zelo hitro odkril težavo..
ediet: še "skurjen" kitajc

Torej potrebujm novo lambdo sondo potem pa gremo naprej.. (no seveda komplet inštalacijo z motorja dol in odkrit do kje je pocvrlo kable jei se že veselim.. )
kje si nabavil te vsemogočne varovalke?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Mislm da kitajska stacuna zravn zmajskega mosta.. Nism cist zihr to je punca kupvala.. bom prasu .. Drgac pa hude varovalke se tezavo hitr odkrijes .. Dobr da se ni kej uzgal..
Hehehe vsemogočni kitajc
matr ej a si lahk predstavljate, da bi imel kitajske varovalke doma v hišni elektro omarici? no jst si ne
sem jih pa videl in občudoval na eni sončni elektrarni v Lj, jih je topilo eno za drugo 
No vcerej sm se spravu resvt instalacijo. kable je skuril srec samo tm kjer so bli stukni na novo naprej pa k sreci ni slo.. no potem sm kable blinderov ker nimam druge lambde in avto zacuda dela popolnoma isto kot prej tako, da bi lahko rekel da je 99% problem v lambdi.. Danes grem narocit novo ...
Tkole zgleda lepo skurjeni kabli zard kitajca
Evo pa novi cevli.. Mau so preveliki .. Ce bi mela guma 45 preseka bi zgledal leps..

Tkole zgleda lepo skurjeni kabli zard kitajca
Evo pa novi cevli.. Mau so preveliki .. Ce bi mela guma 45 preseka bi zgledal leps..

čudno, tudi brez lambde bi moral delat, v open loop
Sj dela brez lambde sam ni nobebe spremembe med zdej k je ni pa prej k je bla prklucena in predn je scvrl kable.. Avto se pele cist isto enako cuka oz trokera pr istih obratih itd. Zgleda je prvih 100 km lambda delala pol se je pa odlocila da nebi vec. ker ce bi delala bi mogu opoazt razliko med prej ko je bla prklucena pa zdej ko ni.. Tko, da menjam z novo bom pac rezkerov 70€ da mam potem mer k z rabljenimi je bol zalost baje kaksno leto dela potem je pa konec..
Evo, da nadaljujem
(če sploh kdo bere)
Danes naročena lambda jutri pride upam, da bo pod 70€ z original konektorjem..
avto je sicer delov kukr dela dokler ni začel smrdet po bencinu.. ustavim pogledam bencin povsod.. motor pa kakovostno ogret jejii ugotoim da je počla cevka.. k sreč sm biv pr vargalantu kupm nove objemke in varovalke (baje ne kitajce) in poštimam zadevo..
potem je biv namen it tankat z avtom na omv na brezovco... No sj je šlo dokler ni zmankal benza.. Sreč je bilo to 700m pred bencinsko tako, da nisem imel daleč ps šr lep sprehod po džju.. Sm že čez varovalke klev kero je zdj presmodl predn sm pogruntu
Sm pa naredu 400 km z mašino pa 450 km z tankom.. s tem, da se takorekoč vozm vsaj 300 km brez lambde..
gume so uredu no pod ročno bl drsijo kukr sm mislu da bojo.. najbrš zato ker se ne niso dost obnucale...
pa optika je precej razštelana se čut na volanu ko greš mal hitrej.. U sredo grem poštimat..
Sm biv tud pr auspuharju. stric caserman prav da je možn da avto ne potegne tko v nizkih zrd tega ker ni katalizatorja oz zadeve, da bi ga dušila kar nj bi rabu.. Na netu sm pa pred časom brav, da ko so dal gor katalizator, da so zgubl precej moči.. ?? čeprov nad 4.500 ko se tadruga loputa odpre kr konkretno potegne.. sam sm prčakvov, da bo vleku tko kukr je 1.4 nekje od 3.000 naprej.. pa tja do 5..
No najprej morm lambdo zrihtat.. pol bomo pa vidl kako bo pelal...
Danes naročena lambda jutri pride upam, da bo pod 70€ z original konektorjem..
avto je sicer delov kukr dela dokler ni začel smrdet po bencinu.. ustavim pogledam bencin povsod.. motor pa kakovostno ogret jejii ugotoim da je počla cevka.. k sreč sm biv pr vargalantu kupm nove objemke in varovalke (baje ne kitajce) in poštimam zadevo..
potem je biv namen it tankat z avtom na omv na brezovco... No sj je šlo dokler ni zmankal benza.. Sreč je bilo to 700m pred bencinsko tako, da nisem imel daleč ps šr lep sprehod po džju.. Sm že čez varovalke klev kero je zdj presmodl predn sm pogruntu
Sm pa naredu 400 km z mašino pa 450 km z tankom.. s tem, da se takorekoč vozm vsaj 300 km brez lambde..
gume so uredu no pod ročno bl drsijo kukr sm mislu da bojo.. najbrš zato ker se ne niso dost obnucale...
pa optika je precej razštelana se čut na volanu ko greš mal hitrej.. U sredo grem poštimat..
Sm biv tud pr auspuharju. stric caserman prav da je možn da avto ne potegne tko v nizkih zrd tega ker ni katalizatorja oz zadeve, da bi ga dušila kar nj bi rabu.. Na netu sm pa pred časom brav, da ko so dal gor katalizator, da so zgubl precej moči.. ?? čeprov nad 4.500 ko se tadruga loputa odpre kr konkretno potegne.. sam sm prčakvov, da bo vleku tko kukr je 1.4 nekje od 3.000 naprej.. pa tja do 5..
No najprej morm lambdo zrihtat.. pol bomo pa vidl kako bo pelal...
bučemučeSm biv tud pr auspuharju. stric caserman prav da je možn da avto ne potegne tko v nizkih zrd tega ker ni katalizatorja oz zadeve, da bi ga dušila kar nj bi rabu...
jaz sem naredil isto kot ti, servo stran in katalizator stran, pa avto vleče nenormalno, zadnjič nas je bilo 5 napokanih v avto pa je šel za šalo z drugo pri 1300rpm v 12% klanec, navora polno
ne vem kje točno je razlika med 1.7 in 1.8 ampak glede na to da imaš manj kil in več konjev bi moral tvolj še bolj letet
samo dogaja se ti pa precej
Ja dons zjutrej so ble spet dogodovscine in sicr avto je delov cist normalno brez cukanja trokeranja in vgasanja???? Men ni jasno vec nis sploh ..
Taa z auspuhom tud men ni logicna prej bi reku da ce das katalizator dol da je bols.. No sj predn se bo auspuh delov bo se kr nekej cajta pretekl..
Taa z auspuhom tud men ni logicna prej bi reku da ce das katalizator dol da je bols.. No sj predn se bo auspuh delov bo se kr nekej cajta pretekl..
Evo da nadaljujem dons mi je končnu uspel zmonterat lambdo..
nova vs stara
Tele kabli zna bit da so bli nekak problem katerga je kitajc prepoznov in ga pokazov..
Kabli so ubistvu dost dovgi (čeprov manka cca pov metra original kabla) tko, da sm jih sam "štukov" tokrat nism lotov sm kr s temile spojkami rešu.. Potem pa v cevko pa s trakom povit (ni slike bateri lov )

No končn rezultat po testni vožni cca 10 km je da je zadeva ista.. sm pa probavov mal kable na loputi med tem ko avto lavfa in če jih premakneš avto crkne al pa bolš lavfa.. možno, da je sam kak mrzu lot, zgonen kabl bo treba razdret pa prevert...
nova vs stara
Tele kabli zna bit da so bli nekak problem katerga je kitajc prepoznov in ga pokazov..
Kabli so ubistvu dost dovgi (čeprov manka cca pov metra original kabla) tko, da sm jih sam "štukov" tokrat nism lotov sm kr s temile spojkami rešu.. Potem pa v cevko pa s trakom povit (ni slike bateri lov )

No končn rezultat po testni vožni cca 10 km je da je zadeva ista.. sm pa probavov mal kable na loputi med tem ko avto lavfa in če jih premakneš avto crkne al pa bolš lavfa.. možno, da je sam kak mrzu lot, zgonen kabl bo treba razdret pa prevert...
Če imaš opcijo, zamenjaj komplet loputo, ker popravljat tiste kable je bolj tič kot miš...Storz napisal/-a:No končn rezultat po testni vožni cca 10 km je da je zadeva ista.. sm pa probavov mal kable na loputi med tem ko avto lavfa in če jih premakneš avto crkne al pa bolš lavfa.. možno, da je sam kak mrzu lot, zgonen kabl bo treba razdret pa prevert...
Če je ravno, ni zabavno.
imam opcijo ampak je problem ker nimam nobrnega konektorja za to loputo ker je drugačen priklop (sumim da je bila moja zemenjana) bom se zapeljal en dan do štromarja da preveril zadevo.. pa še drugo mu vom peljal če bo lhko premenjal..
Maš z dvem loputam?
Jst mam eno 100% delujočo od mojga motorja...če maš voljo pofotkaj tvojo pa konektor, če paše ti mojo posodim da ne boš lupil konektorja bv.
Jst mam eno 100% delujočo od mojga motorja...če maš voljo pofotkaj tvojo pa konektor, če paše ti mojo posodim da ne boš lupil konektorja bv.
Če je ravno, ni zabavno.