Avto zanaša pri hitrosti

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
ambis

Avto zanaša pri hitrosti

Odgovor Napisal/-a ambis »

Pozdravljeni,
Sem lastnik Renault Megane grandture 1.5 dci 78kw 2007. Imam ga ze 7 leto in začelo mi ga je zanašati, ko zapeljem v luknje itd. Ugotovil sem. da je zadnji levi amortizer masten in je verjetno krivo ravno to.Glede na to, da manjša opravila opravim sam, bi prosil za mnenje oz. opis postopka menjave. Se lepo zahvaljujem ze vnaprej!
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Re: Avto zanaša pri hitrosti

Odgovor Napisal/-a franko »

Spodaj na pestu odvijačiš vijak, ki stiska amortizer in ga potegneš ven, zgoraj so pa trije vijaki pod pokrovom motorja. Ko imaš na mizi, stisneš vzmet in odvijačiš matico na steblu amortizerja. Nazaj pa obratno. Drugo se vse da doma, za stiskanje vzmeti potrebuješ pa posebno pripravo. Če ne bo šlo drugače pelješ pa samo amortizerja z vmetmi k mehaniku. Pa menjaj oba amortizerja naenkrat.

Čeprav meni se zdi, da ni samo amortizer kriv za zanašanje. Preglej še zglobe, končnike in puše.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
ambis

Odgovor Napisal/-a ambis »

Govori se o zadnjih amortizerjih ! Hvala
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Aaa :oops: Potem je pa še lažje, verjetno ena matica zgoraj in en vijak spodaj. Dvigneš avto zadaj toliko, da sta oba amortizerja raztegnjena, kolesa pa ravno še na tleh, in začneš odstranjevati.
use se da sam če se če
Odgovori