Če drugega ne, ta drug stabilizator merjen na 5ih mestih 24.4mm, ma pa eno RUMENO piko. Če bi te oz. koga drugega zanimal, mi u bistvu gužvo dela...če drugega ne, lohka daš u "data book".
Podvozje
Re: Podvozje
No rahla dezinformacija...25.2mm mam na avtu.
Sm meril 14dni nazaj ko sem menjal prednji most...pa sm še enkrat zmeril danes, ker mi je blo čudno kam je "izginil", sem imel v glavi da sta oba identična.
Če drugega ne, ta drug stabilizator merjen na 5ih mestih 24.4mm, ma pa eno RUMENO piko. Če bi te oz. koga drugega zanimal, mi u bistvu gužvo dela...če drugega ne, lohka daš u "data book".
Če je ravno, ni zabavno.
To zna bit pol od kakšne 19-ke mogoče? No pol mi žal ne pride v poštev 
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku 
Ne, oba mam od Megana, samo bo vrjetno od 1.6 16V.
19ka 16V ma pa 23mm v originalu.
Sm mislil da mam oba ista, pa je očitno ta 24mm.
19ka 16V ma pa 23mm v originalu.
Sm mislil da mam oba ista, pa je očitno ta 24mm.
Če je ravno, ni zabavno.
He, mam jest od 1.6 16V, pa ma 2 pike (morem pogledat točno barvo), tko da more bit tvoj pol od kakšnega druzga. Reno pač, komplicirat tam kjer ni treba...
Saj kar se tega tiče je najbolš dobit neki precej debelejšega (28mm recimo) in si samo narediš vpetja da premikaš, pa je stvar rešena, ni neka umetnost, samo če znaš to skoristit.
Poleg Renaulta kompliciraš tudi ti za ta 1mm 
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Ne bom reku da ni res, ampak jest bi ta 1mm mogoče opazu med vožnjo, ena mama ki ima Megana za v trgovino pa dvomim da
Pač fora je v tem, da je od 2.0 16V nekako najdebelejši znan stabilizator, ki gre brez večjih predelav gor in bi to nekako imel za probat. Če bo dejansko boljše pa ne vem, ni nujno, ampak če ne probaš ne veš. Ker za na cesto je nekako bolje malo mehkejše vzmeti in trši stabilizator.
Pač fora je v tem, da je od 2.0 16V nekako najdebelejši znan stabilizator, ki gre brez večjih predelav gor in bi to nekako imel za probat. Če bo dejansko boljše pa ne vem, ni nujno, ampak če ne probaš ne veš. Ker za na cesto je nekako bolje malo mehkejše vzmeti in trši stabilizator.
100% je od Megana...od 19ke je šel na dinos, doma imam pa 2 mosta od Megana in oba sta iz teh dveh mostov...lahko edino da je iz kakšnega starega Megane-Senica, ki ima identičen most kot Megane.kmetek napisal/-a:He, mam jest od 1.6 16V, pa ma 2 pike (morem pogledat točno barvo), tko da more bit tvoj pol od kakšnega druzga. Reno pač, komplicirat tam kjer ni treba...Saj kar se tega tiče je najbolš dobit neki precej debelejšega (28mm recimo) in si samo narediš vpetja da premikaš, pa je stvar rešena, ni neka umetnost, samo če znaš to skoristit.
Debelejšega kot imam pa spredaj ne bom gor tlačil...za na cesto je dovolj, zadaj gre samo še 19mm stabilizator gor namesto 14mm pa je. Za daily je ok, za komplicirat mam drug projekt.
Se bom pri tem kompliciranju strinjal z kmetkom...na meji se ta mm razlike pozna, pa glede na to, da ne vpliva na obnašanja avta pri "normalni" vožnji, je čisto dobrodošel upgrade, ki se ga čuti da dela, takrat ko to rabiš.skopusnik napisal/-a:Poleg Renaulta kompliciraš tudi ti za ta 1mm
Če je ravno, ni zabavno.
Čisto tako na znanje, pri 106ki se 1mm kar pozna na kolesu, 2mm še veliko bolj. Primer lahko dam z obremenitvijo kolesa, kjer je z 23mm torzičnimi palicami okoli 235lb/inch, z 24mm 280lb/inch, z 25mm pa že 330lb/inch na kolesu. Se pravi se trdota tudi ne veča linearno, kar pomeni v določenih primerih konkreten preskok v trdoti.skopusnik napisal/-a:Poleg Renaulta kompliciraš tudi ti za ta 1mm
Probaj si razlagati kot da so to vzmeti, ki imajo 1mm debelejšo spiralo.
Jaz sem šel iz 22mm na 24mm stabilizator, pa je razlika več kot očitna. Ubistvu sem "popravil" tisti understeer, katerega sem "pridelal" z težjim motorjem.
Enigma motorsport
Eno vprašanje o zadnjem stabilizartorju. Torej kaj pripomore k vožnji? Če prav razumem manj nagibanja v ovinku, posledično boljš stik zadnjih koles in porazdelitev sile ne samo na zunanjo kolo ampak tudi na notranjo. Eni pravijo da izboljša pr velkih hitrostih al pa na AC občutek križne vetra(cross wind). Mene pa zanima kaj pa pri normaln vožnji pa nič ne moti? Pa to govrim za most navadni zadaj ko se da torzijska palca na most in ne na posamično vpetje. Jaz za svoj avto gledam(rear sway bar)
Pa še za moj avto. kao original TRD je 19mm, od Whiteline pa je 22 oz. 24mm(nastavljiv) nebi bilo to že preveč, ker eni pišejo da če je preveč debeli zadnji stabilizator lahko zadnji konec neprčakovano odnese tega pa nebi rad, mi bolj paše da sprednji ven tiši in lahko kontroliram.
LP
Pa še za moj avto. kao original TRD je 19mm, od Whiteline pa je 22 oz. 24mm(nastavljiv) nebi bilo to že preveč, ker eni pišejo da če je preveč debeli zadnji stabilizator lahko zadnji konec neprčakovano odnese tega pa nebi rad, mi bolj paše da sprednji ven tiši in lahko kontroliram.
LP
Ugodno sem dobil stabilizator od Toledota (enak je še na Polotu, Cordobi, Golfu 3 in verjetno še kje), ki bo z manjšimi predelavami pasal zadaj na Cliota. Premer stabilizatorja je 18 mm, ima pa malo predolge krake za Cliota.
Torej stabilizator izgleda tako:

Možne modifikacije:
ZELENA: je bolje da je vpet tako, da ima originalno vpetje na konceh, pri amortizerju, in premaknjeno na premi bolj na sredino (na ravnem delu na sredini stabilizatorja)? Konca prideta tako pod amortizer in sta zelo nizka.
RDEČE: ali tako, da je originalno vpetje na premo na sredini (tam kjer so gumice), in skrajšan na koncu ter vpet tam kjer je označeno z rdečo? Tako bi bilo praktično enako, kot pride pri Whitelineovemu stabilizatorju. Ali bi bil zaradi krajšanja pretrd za zadaj?
Kaj torej menite?
EDIT: še odgovor za @scmoky: Pri normalni vožnji ne boš občutil velike razlike, ker se bo avto obnašal normalno, v vsakem primeru pa se bo manj nagibal. Mogoče bo malo bolj nabijalo po luknjah. Vsekakor pa ti bo s tršim zadnjim stabilizatorjem avto prej prekrmaril, kot s tanjšim.
Torej stabilizator izgleda tako:

Možne modifikacije:
ZELENA: je bolje da je vpet tako, da ima originalno vpetje na konceh, pri amortizerju, in premaknjeno na premi bolj na sredino (na ravnem delu na sredini stabilizatorja)? Konca prideta tako pod amortizer in sta zelo nizka.
RDEČE: ali tako, da je originalno vpetje na premo na sredini (tam kjer so gumice), in skrajšan na koncu ter vpet tam kjer je označeno z rdečo? Tako bi bilo praktično enako, kot pride pri Whitelineovemu stabilizatorju. Ali bi bil zaradi krajšanja pretrd za zadaj?
Kaj torej menite?
EDIT: še odgovor za @scmoky: Pri normalni vožnji ne boš občutil velike razlike, ker se bo avto obnašal normalno, v vsakem primeru pa se bo manj nagibal. Mogoče bo malo bolj nabijalo po luknjah. Vsekakor pa ti bo s tršim zadnjim stabilizatorjem avto prej prekrmaril, kot s tanjšim.
use se da sam če se če
Ma kdo pol viška kšnga stabija za spredej za clia ? čeprov nism čist prepričan če bi se še enkrat je.. pa ga gor tlaču ker sm lih dobro zamenjov vse gumice in je kr dev, da sm zmonterov nazaj še placa ni nobenga če je most na avtu..
Če ti paše od Megana mam jst 24.4mm ki sem ga omenjal par postov nazaj viška, prideš iskat, daš za kavo pa je tvoj...Storz napisal/-a:Ma kdo pol viška kšnga stabija za spredej za clia ? čeprov nism čist prepričan če bi se še enkrat je.. pa ga gor tlaču ker sm lih dobro zamenjov vse gumice in je kr dev, da sm zmonterov nazaj še placa ni nobenga če je most na avtu..
Če je ravno, ni zabavno.
Hm vzamem pod pogojem, da pase kukr ata na mamo ker nekak nebi improvizeru ze tko je je...a zmonterat to. Slucajno kdo ve iz prve roke?
Ja no, jst sm imel zmeraj most "na ponku", nikol na avtu, je veliko lažje zmontirat...sploh ker pri 16V že tko ni nekega prostora pod haubo.Storz napisal/-a:Hm vzamem pod pogojem, da pase kukr ata na mamo ker nekak nebi improvizeru ze tko je je...a zmonterat to. Slucajno kdo ve iz prve roke?
Če pa gre iz Megana/19ke na Cliota bo moral pa kdo drug povedat...
Če je ravno, ni zabavno.
Kolikor jaz vem ne, ker ima Clio drugacno vpetje na rokah. Megane in 19 imata objemko, Clio pa stangico (link).
use se da sam če se če