Clio velikost feln, barvanje odbijačev?

Vse o videzu avtomobila
Odgovori
Uporabniški avatar
d33p3nerg
Kraj: Maribor

Clio velikost feln, barvanje odbijačev?

Odgovor Napisal/-a d33p3nerg »

Pozdravljeni! Zanima me do kakšne velikosti lahko dam felne na mojega cliota letnik 99 ph1, da bi guma lepo tekla, gledal sem že 17" z gumami 205/40, in pa ali lahko odbijače in ohišje stranskih ogledal, ki so hrapavi prebarvam na pištolo v belo barvo? Ali bi bilo potrebno vse zbrusit in skitat? hvala za odgovore :)
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Re: Clio velikost feln, barvanje odbijačev?

Odgovor Napisal/-a zakumi »

daj ne pretiravaj 17" na 1,2 mašino. :D max.14" :)
glede barvanja ti lahko barvaš tud na hrapovo,sam kako bo zgledalo. :(
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Lahko daš tudi 17', ni problema. Izgledalo bo dobro, vozil se bo pa kakor se bo, počasi pa rukalo bo precej :P Jaz na svojega 1.4 ne dam večjih kot 15'. Za izgled je pa tudi 16' že dovolj :wink:

Barvat pa ne akr direktno na plastiko, ker se bo barva olupila. Če hočeš, da bo pa še lepo izgledalo, moraš pa vse komplet dati v šprickit, da zakriješ neravnine. Vzemi si čas pa naredi tako kot treba.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

kr 18 dej gor, je blo že na cliu z 1.2 dokazano da gre pa premikal se je tud ;)
Uporabniški avatar
GrizZzLy91

Odgovor Napisal/-a GrizZzLy91 »

Moje osebno mnenje je, če želiš, da bo avto lepše zgledal, daj gor 16-ke, pa se ti nikjer ne bo poznalo, da se bos pocasi vozil, ne vem od kod vse te teorije, smo testirali na 1.2 8v cliota 2005 letnik 16ke na 195 rolarjih pa nismo v ravnini doma in se je peljal popolnoma enako kot pa prej na 14-kah, razen od 100km naprej se začne poznat. Itak so pa od teh starejših cliotov mašine bolj žive kot pa od 2001 naprej (tudi preverjeno), tako da odločitev je sedaj tvoja, koliko hitrosti rabiš in na kaj gledaš :).
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

za letve barvat gre gor najprej praimer za plastiko nato šprickit katerga obrusiš čimveč ampak nemeš pridt skos ker potem grdo zgleda in potem pobarvaš.. Pa če boš barval odbijače pa ogledala potem pobarvaj še letve na vratih.. če hočeš met pa črne pa naredi kot imajo clio 1 ph3..

glede feltn serisko maš gor 13 al 14 ? jaz osebno bi dal 16. 17 bo najbrš že preveč pa še gume so dražje... najbolje da najdeš nekoga ki ima 16 platišča ali 17 pa sprobaš kako zgleda.. oz če kje brusi..
Uporabniški avatar
d33p3nerg

Pozdravljeni, malo po tistem sem kupil felne, kupil sem 16ke, firme anzio, dimenzije gum 195/45
tu pa še mate sliko da vidite kak zgleda, meni je zdaj avto res lep, mogoče edino da bi ga še dal spustit za kake 3 cm :D

Slika
Uporabniški avatar
Storz

lepo pašejo.. Jest sm tud za nižat mogoče še kj več k 3 cmv :P pa odbijače bi dav v belo :P
Uporabniški avatar
d33p3nerg

odbijači pridejo v belo, ampak me zanima ena stvar, če paše zadnji odbijač, od clio storije letnik 03 na mojega? moj je 99 letnik, pač če bi šlo, pa dam na kleparijo auto da mi ono izboklino na kuferamu za tablco zravnajo...

drugače pa bi rad nekaj takega iz avta naredo, ampak ki dobit body kit...
http://s3.mojalbum.com/15743313_1574331 ... 743336.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Storz

ne tega počet :P hehe (moj osebn mnenje) avto je pa itak tvoj in počni z njim kar hočeš..

Glede odbijačov pa nimam popjma.. Ampak pomojm bi se dal uštimat, da bi šlo skup.. Itak to use paše :P
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

še znižaj ga, pa odbijače v belo.. pa bo lepo zgledal.. teli bodikiti so pa že 10 let iz mode.. men osebno so za bruhat..
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Odbijač dimenzijsko paše, mogoče so samo kje kakšen nosilček premaknili. Če boš to delal mogoče bolje da dobiš še pokrov prtljažnika od storije, oboje v beli barvi.
Bodykite dobiš v kakšni styling trgovini ali rabljene, ampak ti jih tudi jaz ne priporočam.
Raje obdrži tak avto kot je, vse plastike v belo, -3 cm pa bo veliko bolje izgledal.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
d33p3nerg

zdaj še pride remus, ga že mam doma, zaključna cev je premera 10cm, edino to me zanima, kaj kupim druge rabljene odbijače, al jih sam pobarvam pa kak bi jih pobarval?
Uporabniški avatar
Storz

Odvisn v kakšne stroške bi se rt vrgu :P

Drgač pa barva 3 dl te pride okrog 60€ (pač use kar rabš zravn trdivc, primer (če je treba) redčilo) rabš je sicer mal več ampak nevem kok.. Najbolš prašat človeka k ti bo mešov barvo.. Pol je fajn dt še prej šprickit, da poravnaš zadevo ker trenutno so plstike hrapave potem obrusiš (ne preveč ampak samo, da zgladiš in zravnaš linije) in potem barvaš. Pred šprickitom pa še primer, da bo šprickit prijev na plastiko drugače se zna luščit.. (šprickit je cca 18€ kila kar bi mogl bit več kot zadost za vse)

Pobarvaš jih s pištolo. Če boš kupu druge al ne je pa tvoja stvar pač stvar okusa..

Glede avspuha pa lahko rečem samo ŽLEB :P Sam osebno bi mu dav gor nek lonc da bi dav neki zvoka in zadevo čimbl skriv, da se nevid.. ali nekaj podobnega "seriskemu" rsu oz podobni nastavki..

sam osebno bi pustu avto v original stanju oz prebarvov odbijače ker gleda češko s črnimi odbijači in tojeto.. če je na prednm odbijaču "letev" bi pustiv črno da bi šla skupaj z vratnimi letvicami al pa še letve in ogledala te pobarvaš v belo..

Kaj boš počev z avtom je pa tvoja stvar.. je itak tvoj..
Uporabniški avatar
d33p3nerg

Storz hvala lepa za odgovor, bom kr druge kupo, od kakega rabitega cliota iste barve, če je spredi razbit bom zadnji odbijač kupo pa obratno, nebom se z tem zajbavo, ker ne vem skoraj nič o tem, zaj pa da še kaj zajebem... raskiram 40 al pa 50e pa kupim odbijače :D
Odgovori