računalnik porabe goriva + dežni senzor

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
lucca brassi
Kraj: Notranjska

računalnik porabe goriva + dežni senzor

Odgovor Napisal/-a lucca brassi »

Pozdravljeni

Pričel sem opažati da mi števec za porabljeno gorivo kaže PREVEČ ?

Včeraj sem šel tankat ker mi je števec porabljenega goriva kazal 58,2 lit ( ni se še užgala opozorilna lučka in stranski stolpec je bil nad rezervo )

tankal sem 52,2 litra poraba pa je kazala 58,2 litra torej 6 ,0 litra preveč ( vajen sem bil da mi je pri meganu z istim motorjem števec kazal v desetinko natančno ? ) dotankal nisem ničesar :?:

ali potem tudi števec povprečne porabe ne dela prav?

------------------------------------------------------------------------------
dežni senzor se pravi intervalno brisanje mi tudi sploh ne dela ne glede na kombinacije vklopa/izklopa

brisalci pobrišejo le enkrat ob preklopu
------------------------------------------------------------------------------

avto je iz uvoza iz Italije iz okolice Rima ne glede na to da je nastavljen slovenski (angleški) jezik preklopi včasih na italjanščino in spremeni obliko kazalca . Takrat gredo tudi podatki o prevoženih km na odseku :fist:

še kdo imel in reševal take probleme ? LPS
Moments before detonation ,..................TT
Renault Grand Scenic Energy BOSE Edition FAP 1,6 dCi , 131KM
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: računalnik porabe goriva + dežni senzor

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Poskusi zagnati diagnostiko števca - drži tipko potovalnega računalnika in daj kartico noter.
grega82

Odgovor Napisal/-a grega82 »

prosim za pomoč, namreč mislim da se je računalniku za gorivo zmešalo, enkrat mi kaže 240 km do bencinske, čez kako sekundo pa mi že kaže 245 in kar narašča, čez čas pa spet pada. Kaj narediti?

hvala

gregor
Uporabniški avatar
drhouse

Potovalni racunalnik racuna doseg glede na trenutno porabo - visja kot je, manjsi je doseg. Zato je cisto normalno, da doseg varira gor in dol. Sploh pri Renaultu, ki naj bi imel zelo obcutljiv potovalni racunalnik.
modri.dirkac

Odgovor Napisal/-a modri.dirkac »

Vozim Scenica 1.9 DCi let . 2006. Do sedaj nobenih problemov, zdaj pa se je pojavil sledeč problem:
Pri vožnji v 1. ali 2. prestavi do cca 2100 obratov, računalnik sploh ne kaže porabe goriva, šele ko presežem 2100 obratov se pojavi podatek o trenutni porabi. Sprobal sem tudi vožnjo v klanec v 4. prestavi in trenutna poraba za cca 150m klanca je bila 2,5-3,0 l. Sem resetiral vseskup in naredil cca 150 km, povprečna poraba pa je 3,5l/100 km, kar je nemogoče. Tako da se mi zdi, da avto kaže premajhno porabo.
Ima kdo kak predlog v čem je problem?
Uporabniški avatar
drhouse

Poskusi resetirati racunalnik: pri ugasnjenem avtu drzi tipko potovalnega racunalnika in daj kartico v citalec. Tako prides v en meni, ki ob kontroli vseh opozorilnih luck in stanju goriva v rezervarju, tudi kompletno ponastavi potovalni racunalnik. Ce to ne pomaga, pa zna biti kak senzor ali elektronika - priklopi na tester in potem urgiraj naprej...
Odgovori