nakup Clio ali Megane

Vse ostale teme
Odgovori
jagnje

nakup Clio ali Megane

Odgovor Napisal/-a jagnje »

Pozdravljeni, bo skrajn čas da zamenjam mojega twingiča...sva imela dobre in slabe trenutke, včasih bi ga najraje v morje porinil, pa bi me ekologi linčali, včasih sva se pa razumela :) kakorkoli, kupujem avto za cca. jurja, vem da bo kaj za popravit in to je tudi razlog zakaj bi ostal na renoju-poceni deli in dejstvo, da ga vsak pek zna popravit.
rad bi malo močnejšo zadevo, da mi pri tedenskih izlezih v LJ ni treba čez Črni kal v tretji vozit :)
Torej, kaj bi priporočali? 1.4,1.4 16V, 1.6, 1.6 16V? Megane ali Clio? Oba predvidevam da bosta okrog 2000 letnika.
LP
Uporabniški avatar
Morphy

Re: nakup Clio ali Megane

Odgovor Napisal/-a Morphy »

Jaz bi ti definitivno priporočil Megana, večja udobnost vožnje, večji prtljažnik, več opreme... Odvisno pa kaj si ti želiš, če se ti je Twingo zdel primeren avto za vožnjo, pol pač kupi manjšega :)
Vsekakor ti priporočam 16V motorje, so novejši, manj se kvarijo, avti grejo bistveno bolje in poraba je manjša.... Clio jih ima od letnika 2000, Megane od letnika 1999. Splača se vsekakor 1.6 16V kej je zavarovanje in cestni skald v istem rangu, poraba pa je minimlna razlika, v dinamičnosti vožnje pa večja. Sicer Cliotov je 1.6 16v zelo malo, v Meganu pa je 1.6 16V odličen najpogostejši motor. So pa Clioti načeloma dražji od Meganov, zakaj ne vem :) Pa kradejo jih tudi več za rezervne dele :)
Uporabniški avatar
Morphy

Moj predlog
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=835 ... %20KLIMA-E.." onclick="window.open(this.href);return false;.
jagnje

Odgovor Napisal/-a jagnje »

tudi meni se zdi da so clioti po večini dražji...so deli cenejši?
pred twingotom sem imel civic vti, ampak kaj ko mi za po LJ ni lih koristla, še manj pa takratno zavarovanje za študentski žep, zato sem nabavil twingota.
Ta zgleda res vredu, bom pomoje šou pogledat.
Uporabniški avatar
Morphy

Rezervni deli majo neko podobno ceno, dosti delov je celo enakih za oba avta... cena Meganov je pa smešno nizka pri nas, v tujini temu ni tako.... čist vsak avto podobne velikosti istega letnika ima višjo tržno ceno....
Js vozim te Megane že 12 let in sem zadovoljen z njimi :)
Odgovori