Renault servis Novak Sežana

Vse ostale teme
Odgovori
primorc1

Renault servis Novak Sežana

Odgovor Napisal/-a primorc1 »

Imam cliota 1,2, kateremu je bilo potrebno zamenjati zadnji ležaj in mašeto na polosovini. Šel sem na servis Renault Novak v Sežani, kjer so mi napravili predračun za oboje - 219,22 € (če dajo ležaj od "konkurence" ene 20 € manj). Na vprašanje koliko bi bil še servis dobim odgovor okrog 180 €, torej vse skupaj cca 400 €. Pa grem pogledat še na bližnji nepooblaščen servis, kjer mi po dogovoru avto popravijo. Ugotovili so še, da je počena tudi zadnja vzmet, ki mi jo tudi zamenjajo. Račun: 181 €.
HALOOO!
Razlika 220 €, s tem da je na drugem računu še dodatna postavka vzmet za 40,00 €.
Torej če bi dal avto na popravilo na servis Renault, bi plačal skoraj 300 € več kot sem pri konkurenci.
Ima še kdo kakšno izkušnjo s tem servisom, me zanima če so še koga "nategnili"
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Re: Renault servis Novak Sežana

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Dobro jutro!
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Morphy

Odgovor Napisal/-a Morphy »

Dobro jutro zares, očitno si se zbudil v realno živjenje :) na vseh pooblaščenih servisih so cene skoraj enkrat dražje kot pri privat mehanikih .... pač ura dela je v osnovi precej dražja, rezervni deli tudi.... pač plačaš znamko, strokovnosti pa vedno niti ne :)
Uporabniški avatar
Hauba

Odgovor Napisal/-a Hauba »

Ja you don't say... Zakaj pa jaz govorim stran od pooblaščencev? Ko sem dobil Cliota od stare mame sem se samo križal, ko sem pregledoval račune, ki sem jih zraven dobil. So jo nategoval ko elastiko. Najbolj mi je ostalo v spominu pregled (pregled ja) metlic brisalcev 8€. Hvala lepa.
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Novak v Sežani, predračun za "popravilo impulznega vžiga", švasanje izpuha in veliki servis z menjavo olja: 1400€. :lol:

Popravilo impulznega vžiga (400€ pri njih): 15min razstavljanja armaturke in kapljica sekundnega lepila (naredil doma)

Švasanje izpuha (100€ pri njih): 10€ v Križu (veš pri komu ;) )

Veliki servis (900€): 400€ za material in raznorazne druge stvari (naredil sam doma)

Poznam pa enega od njihovih serviserjev in mama redno vozi k njemu domov popravljat. Naredi super...
primorc1

Odgovor Napisal/-a primorc1 »

Še ena "cvetka" iz lanskega leta.
Peljal sem Cliota na preventivni pregled (mislim da so imeli neko akcijo ko ti pregledajo avto in predlagajo popravila). Našli so nekaj napak in jih na njihovem letaku označili. Ne spomnim se več, kaj je vse bilo, je pa ena izmed postavk bila poliranje žarometov. Res sta bila meglena ("ne bodo ti naredili tehničnega"). OK, kolko bi stalo to poliranje. 80€. Dobro, se bom še odloču, se slišimo. Pa sem si pogledal to poliranje na You tubu in si reku - to pa znam naredit sam. Polir pasto imam doma, kupil sem še 2 poli grobega in 2 poli finega vodobrusnega papirja - strošek 1€!!! Delo mi je vzelo 1 urco časa (vmes sem še enga pokadu in spil eno pivo) in žarometa sta postala skoraj kot nova.
Res ste face, Renault Novak.
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Kot so ti drugi že napisali so cene na pooblaščencih pač take, res da tudi pri njih precej odstopajo ampak pri večini so precej višje kot pri raznoraznih s.p. in popoldancih. Najcenejše je seveda, če narediš sam kar tudi prakticiram, občasno pa seveda ne morem ker nimam časa ali se mi zdi preveč komplicirano, nimam orodja in podobno... Nato sledi obisk serviserja:

Pri Novaku sem bil samo enkrat in sicer sem moral vpisati nove senzorje za tlak v pnevmatikah (kupil še en komplet platišč s senzorji) in priklop vozila na tester, ker se mi je zdelo da po menjavi akumulatorja ni vse tako kot mora biti. V glavnem dogovoril sem se za priklop na tester. Mehanik mi je ponastavil dušilno loputo, vpisal ventilčke in naložil nov software vbrizga goriva ter ponastavil računalnik, ker se mu je nekaj zmešalo (očitno je bil krivec padec napetosti starega akumulatorja). Cena tako kot je bilo predhodno dogovorjeno 30EUR.
Takrat sem še dogovoril, da mu pripeljem zamenjati gumice stabilizatorja spredaj (kar precej dela, ker moraš spustiti celoten most). Norma za menjavo je bila mislim da 3,5 ure mi smo se dogovorili za 50 EUR, po gumice me je pa poslal na sosednji motomat, ker je reku da so original precej dražje.

Tako, da jaz sem bil kar pozitivno presenečen, ker kakor sem imel od prej izkušnje sem pričakoval da mi bo povedal neko astronomsko ceno in se bom samo obrnil ampak očitno se kar da nekaj zment. (predvsem moj fotr je imel že pri njih opravke in dejansko se mi zdi da ga precej lupijo).

Podobne izkušnje imam tudi z drugimi serviserji ampak glede na to, da je tema o Novaku naj bo dovolj.

Lp
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Jaz sem se zaklel,da raje plačam policajem kazen kot peljem k njim zamenjat žarnico.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Morphy napisal/-a:Dobro jutro zares, očitno si se zbudil v realno živjenje :) na vseh pooblaščenih servisih so cene skoraj enkrat dražje kot pri privat mehanikih .... pač ura dela je v osnovi precej dražja, rezervni deli tudi.... pač plačaš znamko, strokovnosti pa vedno niti ne :)
Ne vem no... lokalni mojstr (vulkanizerstvo, mehanika) si ceni uro dela na 30 EUR z DDV. Pa je vedno poln. Tam kamor sem do sedaj vozil avto na pooblaščen servis je bila cena ure 25 EUR (povprečje). Kdo koga sedaj nateguje ne vem.

So pa deli res zlatarsko dragi, predvsem v sivi embalaži z emblemom. Že Motrio program je cenejši, če kupuješ OEM-brand izdeleke (filtri, ležaji, končniki...) privarčuješ kar nekaj denarja, ampak na delih...

Mene je največja groza, da bom zaradi varčevanja zapeljal k enemu takemu majstru, kjer se mu bo ustavilo, ne bo imel dela na zalogi (recimo v soboto proti dvanajsti) in sem potem na suhem za cel vikend. Pa taki zelo neradi priznajo napako... To me pa najbolj moti.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Mislim, da se vsi skupaj moramo zavedati, da smo na forumu, na katerem se družij(m)o zanesenjaki in občasni gostje, ki pridejo po nasvet. Če te neka stvar v življenju veseli, ji posvečaš dodatno pozornost, se sam udejstvuješ in družiš s podobno mislečimi, posledično si upaš/znaš kaj narediti tudi sam, poznaš koga, ki to zna narediti, lažje poiščeš informacije.
Tega pa nikakor ne gre za posploševati na ostale uporabnike avtomobilov, ki so jim ti le prevozno sredstvo, ter jih ne zanimajo podrobnosti. Ti bodo v primeru potrebe peljali avtomobil tja kamor jim je bilo naročeno ob nakupu, na uradni servis, kjer naj bi opravili celostno storitev. Celostna storitev pa ima svojo ceno in je ni za neposredno primerjati z DIY storitvami.
Tudi kruh in salama sta v trgovini dražja, kot če ju narediš sam doma, pa ne vem če vas je veliko, ki bi to počeli. :)

Meni tudi ne pade na pamet, da bi avtomobil vozi k pooblaščencu, ima za to več razlogov, a popolnoma razumem tiste, ki vozijo. Meni tudi ne pade na pamet, da bi si Poli delal sam, sej vem, da so not parkli, pa čreva in ostala svinjarija, a jebi ga. :)
Slika
Odgovori