megane 3 vprašanja :)

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
mr.sofa
Kraj: MurskaSobota

megane 3 vprašanja :)

Odgovor Napisal/-a mr.sofa »

Zdravo,
Za vas mam nekaj vprašanj in upam, da mi boste vedli pomagat.

Imam renault megane 3 coupe.

Rad bi foliral streho na gloss črno, in me zanima kje to delajo najcenej...

Potem me še zanima kak je z fake xenon žarnicami, svetijo čist belo in ne modro kot ponavadi. Moji prijatli jih majo, samo baje, da ne gredo skoz tehničnega, prav tako je baje z belo led osvetlitvijo tablice?

Na voznikovem sedeži mi "škripa" pas, tisti del kamor gre not pas, torej desno spodaj, če ga premikam pa kar koli počnem, ne škripa, sam ko se peljem zmes, pa mi gre full na živce. Na sovoznikovem, pa se rad pas not zatakne in več noče ven, razen če mal vlečeš, me zanima če še ima kdo take probleme?

Hvala :)
Upam da nisem vprašo vse kar že je na forumu :lol:
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Re: megane 3 vprašanja :)

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Glede forilarnja strehe nevem kje najceneje počnejo , bo kdo drug povedal,

Če se pas zatakne, vem da je oče vozil svojo laguno da so zamenjali te plastike kjer se pas zatakne not. So meli neko tovarniško napako. zdaj gre lepo ven.

Fake xsenon ne kupuj ker se v dežju ne vidi nič. Sem jih sprobal. Kupi narva 50% white ali nekaj takega , ali pa osram nightbreaker plus. Če zunaj gledaš v njih svetijo belo. In pa tudi vidi se dobro z njimi. Jih imam trenutno v avtu.
Glede bele osvetlitve za tablico pa prvič slišim da bi bili problemi. Imajo nekateri avtu že tovarniško. Sem imel v vseh avtih do zdaj bele led not pa nikoli problemov, ne z modrimi ne z tehničnim.

Glede škripanja vozinikovega sedeža, pa tudi meni zmes škripa. In to tam kje ta plastika naseda na železo oz ogrodje sedeža. Sprobaj se malo z sedežem dvignit. Ene 2x potegni da se boš dvignil, meni neha škripat.
Vse kar moraš narediti če nebo nehalo, je da snameš to pastiko in jo podložiš.
lp
Uporabniški avatar
mr.sofa

ka bi se dalo menjat te plastiki v garanciji?

Ja čudno ker je kolega pelo na tehničnega pa so mu rekli, da naj vzame dol ledice pa xenone....

Drugače pa hvala za vse ostalo :)
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

Pozdravljen. Ja mislin da bi se dalo, ce je se v garanciji.pa se iz ms si vidim. Idi na agroservis vprasat. Lp
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

glede fake xenon sam jih uporabljam,glede svetlobe belo,modro je odvisno od žarnic sam imam model 6000. razlika z halogenkami je občutna.z policaji nimam problemov saj podnevi svetijo dnevne luči,sam jih uporabljam skor 10 let in nikoli problemov.
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
mr.sofa

Okay hvala bom mal povprašo.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Bom kar to temo izkoristil.

Zanima me, če je normalno, da pri odprtem šibedahu že pri ene 70km/h prihajajo podobni zvoki vetra kot je recimo pri odprtih stranskih šipah?
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
dvihtelic
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a dvihtelic »

zakumi napisal/-a:glede fake xenon sam jih uporabljam,glede svetlobe belo,modro je odvisno od žarnic sam imam model 6000. razlika z halogenkami je občutna.z policaji nimam problemov saj podnevi svetijo dnevne luči,sam jih uporabljam skor 10 let in nikoli problemov.
tudi jaz imam enako mnenje
Uporabniški avatar
GHost14

Odgovor Napisal/-a GHost14 »

Vprašanje glede avtoradia:

V svojem Meganu III Gt Line imam mp3 avtoradio z aux izhodom (prikazano na spodnji sliki)
Slika

Ker precej pogrešam USB, bi rad to nekako dogradil. Zato vprašanje za vse poznavalce: lahko dogradimo kakšen vmesnik, je potrebna menjava avtoradia, ali lahko kako zamenjam svoje aux izhode s takšnimi, kot so na spodnji sliki?
Slika

Kdorkoli kaj ve o tem?
Zadnjič spremenil GHost14, dne 07 Maj 2014, 12:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Renault Megane II 1.6 16v - nič več
Renault Megane grandtour III 1.5 dci GT line
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Slikce ti sicer ne delajo, ampak mislim da ne bo šlo, ker je priklop USB drugačen kot za AUX (zadaj mislim, kabel od kompletne notranje inštalacije). Poleg tega je pa verjetno tudi radio drugačen.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
GHost14

Evo, slikce zamenjane.

Radio na zunaj zgleda enak. Ne vem če dejansko imajo enake radie, pa s povsem drugačnimi črevi, je pa tudi to mogoče...
Uporabniški avatar
catcher

Odgovor Napisal/-a catcher »

Uporabniški avatar
GHost14

Nekaj sicer piše, ampak nič konkretnega. Kaj naj bi delalo, kaj bi moglo delat, kaj se še da če se to ne da... Nič pa konkretnega.
Zanima me kaj dejasko dela in kaj se da narest. Kot je rekel naprimer Zig@, Mp3 vmesnik Dension Gateway Lite. To je konkreten predlog (Žiga, če to bereš, te prosim da mi malo bolj razložiš kako to dela). Še kakšna varianta mogoče?
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

evo se ene variante: kupis od mene radio (sem ga vzel ven iz r megane 3 rs), svojega ven, novega notri in si zmagal. moj radio je tadrazja varianta z 3d zvokom, aux in usb vhodom, bluetooth-hom, in prostorocnim telefoniranjem. ni pokvarjen, niti popraskan.
Uporabniški avatar
catcher

Odgovor Napisal/-a catcher »

Sorry, samo tvoja varianta je najbrž dražja od 150€, za kolikor ti na uradnem servisu dodajo USB na obstoječ radio. Že res, da ponujaš tudi boljši radio, ampak vseeno najbrž ni računice. Brez zamere.
Odgovori