breaking fault

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
ghost

breaking fault

Odgovor Napisal/-a ghost »

Lep pozdrav. Sem lastnik Megana let.08 (1,5 dci 78 kw). Pri poskusu vžigu vozila se mi na ekranu izpiše alarm Breaking fault, sliši se samo klik ,na armaturni plošči pa gori lučka za motor.Mislil sem da je prazen akumulator ,vendar kljub poskusu vžiga z kabli se ne zgodi nič. Zavorne tekočine je dosti. Največja ironija pa je da avto čez čas vžge. Ko ga spet hočem prižgati se pojavi ista napaka. Tudi če zamenjam kartico je vse isto, ko dam kartico ven iz čitalca se volan ne zaklene tudi, ko jo dam notri nazaj v čitalec se na armaturi ne prižgejo nobene lučke. Je imel že kdo od vas takšen problem? Jaz sumim na čitalec kartice. Hvala za pomoč in odgovore
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Re: breaking fault

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Kako to misliš, da čez nekaj časa vžge, če imaš priklopljenega preko kablov na drug avto????
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
ghost

Hvala za odgovor vžgal je kar ne nisem imel priklopljenega na kable. Tudi danes zjutraj je normalno vžgal, ko sem se pripeljal do servisa pa pri ponovnem vžigu isti problem Breaking fault,
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Na tester pa pogledat kakšno napako javi, po tem sodeč bi moralo biti nekaj narobe z zavornim sistemom, samo je pa čudno, da ne vžge.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Kaj je tukaj čudnega, zakaj pa bi vozilo bilo vozno, če se ne more varno ustaviti??
V koliko ima elektronsko parkirno zavoro, obstaja možnost, da je bil zaznan padec elektrike - akumulator
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
ghost

Zavora je mehanska, zavorne ploščice sem zamenjal pri 90.000 sedaj jih pa ima 105 000
ghost

Zavora je mehanska, zavorne ploščice sem zamenjal pri 90.000 sedaj jih pa ima 105 000 lučka za abs se ne prižiga.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Preverite:
- nivo zavorne tekočine ( ne sme biti na max. )
- kablovje/povezave do kolesnih ABS senzorjev
- če ima povezavo za indikatorje obrabljenosti zavornih ploščic

V koliko imate možnost, vozilo priklopite na tester..............
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
ghost

Fan najlepša hvala za informacije
ghost

Avto sem peljal na uradni servis, kjer so ga priklopili na računalnik in odklopili vse kar se odklopiti da(sem se prepričal na lastne uči)diagnoza na računalniku ni pokazala nič. Zamenjal sem akumulator sedaj pa dela vsaj zaenkrat. Ne gre pa mi alarm Breaking foult iz glave, zakaj se je pojavil?
Odgovori