laguna 1 dizel težko vžge

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
simonvukan123

laguna 1 dizel težko vžge

Odgovor Napisal/-a simonvukan123 »

torej kot opisano v naslovu imam laguno 1 2.2dt. imam težave pri vžigu motorja. sprva sem mislil da so grelne svečke ampak po menjavi le teh in glede na to da je zdaj toplo bi moralo biti boljše ne slabše. skratka dam kontakt in počakam da ugasne lučka za žarilne in štartam. vergla kot da bi prižigal v prazno(kot da ne bi dobil signala), nato pa kar naenkrat po minuti, pol minute odvisno od dneva vrm pa vžge. zelo pokadi kot da bi to nafto ki je stekla me kurblanjem stekla noter skurlo. ko je topel vžge takoj. včasih cuka pri nizkih obratih in v prostem teku( kot da bi nečesa dobil premalo). Ko pa stopim po gasu vleče kot je treba. turbina normalno dela, ne pokadi nevemkaj.

pozna kdo koga ki mi ga da poceni na računalnik v prekmurju?
simonvukan123

Re: laguna 1 dizel težko vžge

Masti pa malo pri prvi šobi. je možno da bi bil to vzrok? prvič imam dizla zato me ne grajat. na bencinarje se spoznam. z dizli pa nimam izkušenj.
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Tista šoba vsekakor ni normalna.....daj zrihtat ne bo smel bit drago. Kot drugo pa sumim da nekje na dovodu vleče zrak.
Uporabniški avatar
Shooter
Kraj: Podsreda

Odgovor Napisal/-a Shooter »

Vcasih sem imel isti problem pri cliotu 1.5dci.Hladen ni rad vzigal pokadil je ob vzigu.Ko je bil ogret pa vse normalno....3sobe fuc oz.1cisto 2pa na meji.
Uporabniški avatar
Shooter

Isto je bilo mastno okoli sob
simonvukan123

pri meni je samo ena mastna. drugače pol težave rešil z čiščenjem sesalnega kolektorja kjer pride egr ventil gor. tu je bilo totalno zabito z sajami(ni blo mogoče da bi šlo kaj skos.). avto vžge prej. v drugem ali tretjem poiskusu. ali to še vedno ni to. problem je daje pri prejšnjem lastniku avto stal leto in pol skoraj.
simonvukan123

hotel sem ven vzet tudi šobo ampak nevem kako bi jo dobil ven. saj ni tako kot sem videl pri večini dva šraufa in to je to pa jo potegneš ven. vzel sem jih pri dveh dizlih do zdaj ven tu pa nimam blage veze kako bi šlo.
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

Slikaj....če je tole običn dizl ima vijačene notr ( verjetno 27 ključ).
simonvukan123

težava z puščanjem šobe rešena . ampak avto še vedno težko vžge. ko ga kurblam se z izpuha kadi ampak dolgo traja da vžge.
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Izmerite kompresijo na vseh štirih cilindrih. Zna biti slaba kompresija in zato težje vžiga. Lahko pa da katera žarilna svečka ne dobi napetosti ali pa pade nafta - spušča kakšna cev na povratnem vodu.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
simonvukan123

izkazalo se je da so šobe. kar naenkrat so mi danes ostale tri katerih nisem diral začele spuščat nafto. z ene dobesedno teče. zdaj pa veselo spet razdirat in nabavit druge oz. set za obnovo če se da dobit.
Uporabniški avatar
Shooter

;-)
Odgovori