Sem lastnik Renault Megana 1,5 dizel, letnik 2004 . Imam 175.000 km. Redno servisiran. Občasno imam težave ki jih mehanik ne zazna na računalniku. To se dogaja že dve leti . Včasih enkrat mesečno včasih dvakrat dnevno, včasih tri mesece nič.
Med normalno vožnjo zasveti lučka SERVIS in motor prične zelo ropotati. Kot da bi ugasnil en cilinder in bi delovali samo še trije. Moči ni , Zvok pa tak kot da bi prazne konzerve vlekel. Potem spustiš gas ---- hito se preklopi in kot da nin nič deluje naprej. Mehanik pravi da ne more nič odkriti. Sem bil pri dveh ki sta usposobljena.
Mi lahko da kdo namig ?
Hvala
D.C.
Občasna okvara na Renault Megane 1,5 diesel
-
dominik111
Re: Občasna okvara na Renault Megane 1,5 diesel
Možno, da počasi kakšna šoba odpovedujedominik111 napisal/-a:Sem lastnik Renault Megana 1,5 dizel, letnik 2004 . Imam 175.000 km. Redno servisiran. Občasno imam težave ki jih mehanik ne zazna na računalniku. To se dogaja že dve leti . Včasih enkrat mesečno včasih dvakrat dnevno, včasih tri mesece nič.
Med normalno vožnjo zasveti lučka SERVIS in motor prične zelo ropotati. Kot da bi ugasnil en cilinder in bi delovali samo še trije. Moči ni , Zvok pa tak kot da bi prazne konzerve vlekel. Potem spustiš gas ---- hito se preklopi in kot da nin nič deluje naprej. Mehanik pravi da ne more nič odkriti. Sem bil pri dveh ki sta usposobljena.
Mi lahko da kdo namig ?
Hvala
D.C.
RenaultSport
Re: Občasna okvara na Renault Megane 1,5 diesel
Pozdravljeni
Za začetek, lahko menjate mehanika.
Motorna elektronika je napisana, da lahko sama koregira 20% + - odstopanja. Vse kar je več, ECU zabeleži motnjo, po treh ciklusih delovanja motorja, če se ponavlja enaka napaka, se prižge MIL lučka ( napoti voznika v servis ), v servisno mapo se spravi kodo napake - kar se jo lepo prebere s testerjem. Napaka ostane shranjena, dokler se jo ne pobriše ( raznorazni odklopi akumulatorjev, ne brišejo napake - samo dodajo kakšno novo ) s testerjem - nekatere napake se ne da pobrisati, dokler se napaka ne senira.
Torej, če se vam prižge SERVIS je napaka shranjena!
Lep pozdrav
Za začetek, lahko menjate mehanika.
Motorna elektronika je napisana, da lahko sama koregira 20% + - odstopanja. Vse kar je več, ECU zabeleži motnjo, po treh ciklusih delovanja motorja, če se ponavlja enaka napaka, se prižge MIL lučka ( napoti voznika v servis ), v servisno mapo se spravi kodo napake - kar se jo lepo prebere s testerjem. Napaka ostane shranjena, dokler se jo ne pobriše ( raznorazni odklopi akumulatorjev, ne brišejo napake - samo dodajo kakšno novo ) s testerjem - nekatere napake se ne da pobrisati, dokler se napaka ne senira.
Torej, če se vam prižge SERVIS je napaka shranjena!
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;