Googlam že 1h pa zaenkrat še nisem našel nič pametnega in sicer kako nastavim pravilno višino snopa sprednjih luči?
Vem da se štela ob steni, vem kako postavit avto, vendar čist nikjer ne piše kolkšna more bit višina snopa merjena od tal... Se pravi kolk cm mora biti od tal do najgostejše točke snopa luči.
Ma kdo kak pametn nasvet?
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
Se pravi zmeriš vrh parabole na avtu in to ti je pol tudi izhodišče za nastavljat, se pravi na tej višini more bit linija med senco in osvetljenim delom. Pa podlaga more bit ravna, lahko vse skupaj visi, samo da je ravno. Pa ko nastavljaš, si daj tam na knofu za višino, na sredinsko vrednost. Če ne bo u nulo, da pol s knofom lahko še popraviš
Aha, tenks! Bom šu probat zdele...
Drugač nimam knofa za nastavlat ker so avtomatsko nastavljive... Sem pa opazu da mi ponoč folk blenda tko da očitno so previsok nastavlene že po defaultu ker mi je učeri tut šus reku da kr precej sevajo tut ko peljem za njem se prau jih morm ročno mal spustit s tistimi vijaki spredi nism pa nikjer najdu katera višina je tista prava k ti jo tut na tehničnem pregledu naštela...
Clio II ph2 1.2 16V Billabong - sold
Clio II ph2 RS 172 - sold
Clio III ph1 RS 197 F1 Team - sold
Clio II ph2 RS 182 - sold
Clio IV ph2 RS Trophy - sold
Seat Leon Cupra ST 300 4drive - family car
Mitsubishi Lancer EVO VIII MR - weekend car
kratke naj bi svetle nekje 30 m če se še spomnem kaj iz cpp-ja višina na steni pa ravno ni merili če gledaš da je vsak avto različno visok...oz se pozicija kje se nahajajo luči kr spreminja.
Težko je pešca s ščetko sčistiti s cestišča
ni sramota biti zadnji v koloni, je pa, če si prvi
Če še nisi nastavil...
na žarometu piše da je 1% padec, torej:
ga prkeraš čisto blizu stene in izmeriš kako visoko svetijo
pelješ 10m nazaj, še enkrat izmeriš višino snopa na steni, kateri more biti 10cm nižje kot prej
Pogoj so ravna tla