Renault twingo RS

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
Andyr26

Re: Renault twingo RS

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

Še zaključek.

Nove original vzmeti (2 kom) že prispele, cena s popustom 265 EUR, danes se zmontirajo in naredi še optika (prevetivno) in to je to. Počasi bo treba še gume zamenjat, ampak čakam, da bo kakšen trackday, da obstoječe zrabim, ker so že stare(skoraj 6let) in mi bo tako lažje kot zamenjati gume s še precej profila, ki zgledajo in se po suhem vozijo še povsem OK!

Bom kaj poročal, če bom opazil razliko, čeprav sem ga nekaj dni vozil z počeno vzmetjo (vzmet je počena tako da manjka en konec cca. 5cm) in če sem iskren nisem opazil, da bi bilo z avtom sploh kaj narobe, res pa je tudi, da nisem ravno neki profi :).
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Pri zaviranju bi moral opazit, če ne drugje.. drugače pa super ideja za trackday, malo po forumu poglej, imaš že v začetku aprila raceland.. ;)
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Glede občutenja, tudi na mojem RSu (Cliu) je počila vzmet in ne vem kdaj, ali takrat ko sem opazil ali kdaj prej.

Stare gume na trackdayu so pa dvorezen meč. So "poceni" ker jih ni škoda ampak samo enkrat sem vozil s takimi. Avto se je peljal za en drek in sem imel več dela s popravljanjem, da sem ostal na progi kot z linijo.
Uporabniški avatar
Andyr26

Odgovor Napisal/-a Andyr26 »

a_sist napisal/-a:Pri zaviranju bi moral opazit, če ne drugje.. drugače pa super ideja za trackday, malo po forumu poglej, imaš že v začetku aprila raceland.. ;)
bom pogledal, čeprav zaenkrat spremljam samo Grobnik, ker mi je bližje, pa še gume boljše pobira :lol:
Stare gume na trackdayu so pa dvorezen meč. So "poceni" ker jih ni škoda ampak samo enkrat sem vozil s takimi. Avto se je peljal za en drek in sem imel več dela s popravljanjem, da sem ostal na progi kot z linijo.
Ja sej tudi sam vem, da ni glih idelano s starimi gumami vozit, ampak mislm da za prvič bo oziroma bo moglo bit za naprej pa... Vsekakor se strinjam, da ti dobre gume dajo povsem drugačen občutek in s slabimi lahko celo dobiš povsem napačen vtis o celotnem dogodku ampak nekje jih moram zradirat in vrtenje na mestu zame ni nek užitek, hitra vožnja po zelo ovinkasti cesta pa ja, ampak za tam so pa res slabe. (ograja, skale, drevesa nasproti vozeča vozila so precej blizu tako, da tukaj ni prostora za napake.)
Renault Laguna II Initiale Paris 2.0dci 127kW l.2007
Odgovori