Operacija: "TURBO"...

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Re: Operacija: "TURBO"...

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Šit! Jest pa ful nebi kupoval novih gum, sam če maš ti letos nove za Nurburgring, bi jih tut rabu... Da ne bom prepočasn ;)

Kar se pa tistega, da preprostost določenega opravila zagotovo napoveduje težave na obzorju, se pa ne bi mogel bolj strinjati.
Sem za vikend lepil izolacijo po avtu in v soboto je šlo vse narobe, vsako tapeto sem moral vsaj dvakrat snet, ker sem kaj pozabil priklopit, al pa pršraufat... Potem pa je šlo v nedeljo vse, kot po maslu. Nič nisem zajebal, vse je šlo s prve in ko sem se na koncu dneva lotil "tauhanja" enega malega plastičnega čepa izpod armaturke zgolj z kosom lepilnega traku, mi je, proti vsem pričakovanjem, tudi to uspelo. Kar nisem mogel verjeti! Potem pa tisti čep nataknem na tapeto, je šel komaj gor, res komaj in sem še preizkušal ali bo dol padel, pa ni nič kazalo, da bo, pa vzamem tapeto v roke, da malo spucam svinjarijo, našpricam s čistilom, vzamem v roke krpo, ko zaslišim... Tk, tk, tkkkk... Pogledam tapeto če je čep še tam, ga ni bilo. Popizdim, premečem celo garažo, se plazim po tleh, buljim, svetim, preklinjam, a ku*čevega čepa nikjer.
Po pol ure iskanja obupam, žena mi že teži kje sem... primem za kljuko garažnih vrat, se še zadnjič ozrem nazaj in kaj zagledam skoraj sredi garaže?! Hudiča malega! Joj, kako sem se razjezil... Ej, to je bil prototip mrfija.

Pol sem naslednji dan vse vrgel skupaj, ni šlo čisto brez zapletov, a tako očitno mora bit, če ni, je sumljivo :)
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

vedno ko se šraufa, murphy sedi nekje v kotu, se smeji in čaka
baraba je

za na ring ne rabiš novih gum, nemci imajo tako grob asfalt da mi 7 let stare gume na morkem niso vrtele v prazno, doma bi vrtelo tja nekje do tretje prestave
tako butaso drseče ceste imamo samo pri nas, to je del zarote vulkanizerjev in Save, da je treba kar naprej gume kupovat in menjat, jaz sem se temu do zdaj uspešno izogibal :mrgreen:
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Odgovor Napisal/-a Storz »

Šus tib sam gume ukok ubrnu sej zunanji rob je se dobr dzabe nove gor dajt :p

Drgac pa tale stric mrfi je ku..ba more bit zmer zravn ce ga ni pa pol k pride nardi stalo...
Uporabniški avatar
Shusuglao

kaj nisi prej rekel, zdaj sem že nove kupil :lol:

sem si natančno ogledal star ležaj in z njim ni bilo nič narobe, notri je bil kot nov, nič obrabljen vse tipitopi...edino podmazati bi ga bilo treba ker je mast nekam pobegnila, ampak ni bil nič zažgan tako da zgleda se je še v redu trkljalo
zdaj je vseeno namontiran nov ker je bilo že vse razstavljano...

stric murphy je sedel v kotu in dal mir vse do takrat, ko sem avto že spustil na tla in samo še zategoval zadnjo matico na polosi
zgleda da tudi njemu feltne niso všeč in se je odločil, da se bomo malo naslonili z račno na en krak, hop in imam 1cm odluščene barve
mrš
Uporabniški avatar
Drejchi

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Eee... To je pa mrfi fajn naredu ;) te "roza" feltne moraš pa res zamenjati s kakimi drugimi. Originalne bi bile čist kul. Sej... A jih nisi nekaj let nazaj obnovil in barval? Daj sedaj te Briđstonke na njih in na avto :)
Slika
Uporabniški avatar
Shusuglao

ja sem, lepo na krom so pobarvane, samo avto z original feltnami je tako zelo "navaden"
bodo kar rozaste še nekaj časa gor :D

Slika
Uporabniški avatar
Storz

a tresenje si zrihtov? al ti šezmer trese?
Uporabniški avatar
Shusuglao

ja še kar trese, bom počakal še kakšen mesec, če potem ne bo bolje, bo pa nove diske nabavil....še enkrat :x

sem pa zaenkrat zelo zadovoljen z gumami, v soboto sem jih malo preizkusil na domačem terenu in prvo kar je bilo opaziti je instantno izginotje understeera, nisem šel poizkušati kje so nove meje, ker nisem hotel končati v hosti, naj to ostane za drugič, ampak tam ko je prej rinil ven iz ovinka, zdaj ne, tako da juhu. :mrgreen:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Meni pri teh gumah ni všeč edino to, da imajo malo trde bočnice. V mokrem prehitro odnese (on/off občutek), pa ni takega udobja. Za vsak dan jih ne bi imel, za tiščat so pa super, najboljše kar sem probal do zdej.
Ampak je 21 toliko večji in težji avto, da verjamem da so občutki drugačni :wink:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Shusuglao

za mokro vožnjo mi je precej vseeno, ker se v dežju s tem avtom peljem samo če me kje na poti slučajno dobi, pa še takrat počasi in previdno,
vse mi je pretrdo od volana, do podvozja in zavor, esp ni, abs ne dela, potem je nekako tako, kot bi vozil slalom po minskem polju, obut v pancerje in s tigrom v naročju :mrgreen:
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Hočeš rečt da se staraš? :mrgreen:
Sej ni tko hudo, imajo pa trše bočnice od precej drugih "športnih" gum.
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Shusuglao

saj ni trdo zaradi gum, podvozje mi je neudobno, mi bolj paše da se avto ziba, kot pa da poskakujem čez luknje
najbrž se res staram :lol:
Uporabniški avatar
Shusuglao

sem šel na jezersko pogledat če imajo še kaj zime, pa jo imajo
Slika

še ena za vse ljubitelje hlodovine
Slika
Uporabniški avatar
Storz

A dj ne s temi hlodi :P že na šihtu jih dost gledam sreč ne takihle kukr so tele sam za celulozo pa sekance..

Kako prideš, do kle kjer si sliku ? prvo sliko mislm.. Hlodovina me ne zanima :P
Uporabniški avatar
Shusuglao

po cesti ki gre desno ob jezeru
Odgovori