Kot je že v naslovu omenjeno nameravam zamenjati motor iz 1.6 na 1.2, da bo potem registracija in poraba manjša. Sedaj me pa zanima kako je z homologacijo in z prometnim dovoljenjem da bom lahko avto registriral kot 1.2 in ne več kot 1.6? Kako to poteka, kaj vse potrebno zrihtati ter koliko stane (samo dokumenti)?
Osebno bi šel to spraševati, tam kjer bi opravljal homologacijo. Izvedel bi točen postopek, strošek in ali mi mislijo komplicirati..............................
Kar se tiče porabe ...................... ni rečeno, da bo manjša, lahko bo večja. Katero vozilo nameravate predelovati??
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
Osebno bi šel to spraševati, tam kjer bi opravljal homologacijo. Izvedel bi točen postopek, strošek in ali mi mislijo komplicirati..............................
Kar se tiče porabe ...................... ni rečeno, da bo manjša, lahko bo večja. Katero vozilo nameravate predelovati??
Lep pozdrav
Torej najboljše poklicat na tehničnega?
Renault Clio 2007
kolikor sem se jaz zanimal za to potrebujes:
- racun od mehanika ki ti je vgradil motor
- potrdilo od renaulta da je ta motor ki si ga vgradil obstajal v tvojem modelu avta
- racun oz kupoprodajno pogodbo od motorja( brez tega nemores baje nic
- kolkr vem rabbs tud prometno oz saj vin stevilko od tega motorja
jaz sem spraseval pri spanu in pri lppju ampak oba pravita da brez racuna nebo slo. tko da racun oz kupoprodajno rabis nujno!
kaksna je pa sama cena homologacije pa nebi vedel pomojm nekaj tekega kot platisca ali pa temnenje sip.. najbolje da poklices in ti bodo povedali...
Storz napisal/-a:kolikor sem se jaz zanimal za to potrebujes:
- racun od mehanika ki ti je vgradil motor
- potrdilo od renaulta da je ta motor ki si ga vgradil obstajal v tvojem modelu avta
- racun oz kupoprodajno pogodbo od motorja( brez tega nemores baje nic
- kolkr vem rabbs tud prometno oz saj vin stevilko od tega motorja
jaz sem spraseval pri spanu in pri lppju ampak oba pravita da brez racuna nebo slo. tko da racun oz kupoprodajno rabis nujno!
kaksna je pa sama cena homologacije pa nebi vedel pomojm nekaj tekega kot platisca ali pa temnenje sip.. najbolje da poklices in ti bodo povedali...
Hvala. Kakor sem jaz slišal ni potrebno imeti dokumentov od motorja oz. račune ker motor sedaj velja kot potrošni material??? Jaz sem motor vzel iz odpada, brez računa...
Hm predn se gres to se pozanimaj da nebo kkaj narobe meni so rekli da ni vrjante brez racuna (delam kontra iz 1.4 na 1.8 ) morm se enkrat poklicat pa se za sigurno pozanimat... Ampak ko sm kaksno leto nazaj spraseval so mi rekli tako kot sem napisal...