Opozorilo Check Airbags

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
zdrifko

Opozorilo Check Airbags

Odgovor Napisal/-a zdrifko »

Med vožnjo se mi včasih prižge opozorili check airbags, ter oranžen ključ za napako. Ni to vedno, recimo na vsako tretjo vožnjo.

Gre se pa za Megana 3 RS.

Imam kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo?

lp, Aleš
Renault Megane RS 250 remap 2010, Renault Scenic Bose Edition 1.6D 2013,
s katerima zahajam v Mobilne hiške
Uporabniški avatar
mihec999

Re: Opozorilo Check Airbags

Odgovor Napisal/-a mihec999 »

Pri meni se je isto dogajalo na Laguni 2. Najprej se je prižigalo samo tu pa tam, potem pa je začela vedno goreti. Kriv je bil slab kontakt pod sovoznikovim sedežem. Mogoče ima Megane isto :)
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Uporabniški avatar
frendo

Odgovor Napisal/-a frendo »

Evo tocno to se je men dogajalo zdele zadn tedn.. Na zacetku sam ce je sou kolega v ali iz avta. Pol od sobote naprej mi je svetlo tud ko sm sam przgav auto, od vceri mi pa lucka ne svet vec.. :) jutr grem zjutri do servisa ker grem menjat diske... In mi bojo tud pogledal zakaj mi je lucka svetla pa ti sporocim.. Je pa neki definitivno povezano pri meni s sopotnikovim sedezem. Sicer pa vecina ljudi ti bo povedala da je slab kontakt na kablih pod zicom. Sicer pa vec info jutri. :)
Uporabniški avatar
mihec999

Odgovor Napisal/-a mihec999 »

Jaz sem bil tudi na original servisu tu v Murski Soboti in mi niso nič pomagali samo so mi rekli kje so kontakti slabi ampak sem to vedel že prej in so mi hoteli menjat za 300€ celo elektroniko pod zicem drugo sploh ni bilo opcije tak da sem bil razočaran nad odzivom in sem rešil problem sam doma. Sem direkt gor kable zocinal na zategovalec pasov in je to to. Upam da pri tebi rešijo drugače kot so hoteli meni :D
Renault Laguna ll phase ll 2.0 dCi - ni več
Audi A5 Sportback
Uporabniški avatar
frendo

Definitivno 300 eurov ne dam. ;) nevem bomo vidl kak bo predlog. :)
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Odgovor Napisal/-a Benjamin_S »

Zdravo

Imel enak problem pri Renault Laguni Grandtour III. Ob zagonu vozila, se mi je po nekj sekundah prižgala lučka za airbag in ključ, ter opozorilo check airbags.

Zadeva se je po prepeljanih 15 Km in ponovnem zagonu sama izklopila. Sicer precej neobičajno, ker ponavadi opozorila za airbag ne moreš oziroma se ne da kar tako pobrisati.

Zadeva je bila pregledane preko testerja, ki je pokazal, da je bila napaka začasna. Problem naj bi bil v konektorju pod sedežem. Meni se je to zgodilo prvič. Drugače priporočajo, da konektor malo prepihaš in pogledaš kontakte.

lp
Uporabniški avatar
frendo

No pri meni naj bi bil problem pri senzorju bocnega trka. Tocne lokacije niso uspeli najti tko da ce ne prpelem takrat ko bo lucka svetla ne bok velik naredl. Uglavnm zdej ne svet in je vse uredu zaenkat.. Sicer bodo pa zic rabl razkopat ce se bo ponavljalo.
Uporabniški avatar
Benjamin_S

Odgovor Napisal/-a Benjamin_S »

Zdravo

Aja še to... lahko je kriva tudi slaba baterija v avtu. Posledično prihaja do nihanja napetosti in sistem zazna napako.

Po vsej verjetnosti pa je slab spoj na enem izmed konektorjev, ki jih ni malo :)

Upam, da ti uspe rešiti težavo, ker verjamem, da je nadležno, ko se prižge tisti ogromen oranžen ključ :)

lp
Uporabniški avatar
zdrifko

Vsem hvala za ideje, vendar mi zadnje tri dni lučka več ne sveti. Po vsej verjetnosti bodo kakšni kontakti. Moram malo razdreti in spucati kontakte, v kolikor pa se bo ponavljalo pa na servis.

lp
Uporabniški avatar
frendo

Ej zgleda so bli taki dnevi pa je vsem Meganom RS zacela airbag lucka svetet.. Haha. :)
Uporabniški avatar
zdrifko

haha :)
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

Sedaj tudi pri meni zazarela lucka "check airbag" (megane 3 gtline). Sicer mi vcasih uspe prerukati konektorje, pa se ne prizge, vendar mi sedaj tudi to ne pomaga vec. Po mojem je problem konektorja pri vticu varnostnega pasu, ker sem vceraj za vsako premikanje vtikal kartico in nazadnje je bil prav konektor za sovoznikov pas. Samo kaj ko se potem cez cas spet pojavi. Se je ze zacelo, pa se 4 leta ni star. :x
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

Se eno vprasanje. Ce grem poskusit vse konektorje iztaknit, pa s kontakt sprejem poskusit popravit. Ali moram izklopiti akumulator, da slucajno ne poci airbag oziroma ali je tudi dovolj da nimam vstavljene kartice? Bi pri Astilbi znali to popravit?
Odgovori