Zdravo vsem.
Brat si lasti Espace-sa z 2.2 dci mašino in 110kw. Avto mu ne vžge. Peljal se je od trgovine do trgovine in na lepem avto ne vžge več. Na zaslonu mu izpiše za napako na vbrizgalnem sistemu in da se baterija ne polni (fuel injection system fault in battery not charging). A bi bilo možno da zaradi baterije pokaže oz. prekine dotok goriva in napiše omenjeno napako? Naj dodam da vergla čisto normalno, po kakih 7-8 s pa neha verglat in pokaže omenjeni napaki. Akumulator je skoraj nov. Alternator???
Če ima kdo kako idejo, naj prosim pomaga. Avto bo jutri priklopil na tester samo me zanima če je možno vse to zaradi baterije oz. slabega štroma.
Pa še neki, a kdo ve za dober servis v Kopru pa da bi prišel z testerjem do avta ker je trenutno nevozen?
Hvala
L.p., Igor
Naj dodam, da je avtomatic.
2.2 dci ne vžge
Re: 2.2 dci ne vžge
pozdravljeni
podobni simptomi tudi na mojem espacu 2. 2 dci l.05 dva tedna nazaj..avto normalno pripeljal na parkirišče..ne vzge vec..fuel injection fault...dali gor tester ..pokazal senzor vziga na bloku motorja..zadaj spodaj na bloku..nov 36 e..zdaj pa spet dela b.p...upam da sem kaj pomagal...
lp janez
podobni simptomi tudi na mojem espacu 2. 2 dci l.05 dva tedna nazaj..avto normalno pripeljal na parkirišče..ne vzge vec..fuel injection fault...dali gor tester ..pokazal senzor vziga na bloku motorja..zadaj spodaj na bloku..nov 36 e..zdaj pa spet dela b.p...upam da sem kaj pomagal...
lp janez
Z vsakim odgovorom se pomaga, tko da hvala. Mu javim naj še to pregledajo, samo me moti tista napaka za polnjenje akumulatorja. Ker če bi mrknil alternator, mu ne bi tud luči delale pa ostalo sam vse normalno dela samo ne vžge. Jutri priklopijo na tester pa bomo vidli.
Javim kaj je bilo.
Javim kaj je bilo.
Da javim kaj je bilo.
Avto vžgal na kable, bil peljan k električarju kjer je izmerjeno plnjenje in napetost. Vse super. Avto zdaj vžiga brez problema. Verjetno kaka elektro cvetka
.
Vseeno hvala za odgovor.
Avto vžgal na kable, bil peljan k električarju kjer je izmerjeno plnjenje in napetost. Vse super. Avto zdaj vžiga brez problema. Verjetno kaka elektro cvetka
Vseeno hvala za odgovor.
Da dodam, tester je pokazal napako na senzorju ki je na vztrajniku. A je to ta senzor vžiga ki je na bloku motorja ali je ta direktno na vztrajniku? Mogoče kakšna slika, če jo kdo slučajno ima ali pa kje se točno nahaja. Sprašujem ker res ne vem veliko o teh mašinah.
Hvala
Hvala
Zadeva taka, avto spet začel zezat, ni vžgal. Po šlepanju v garažo sem se lotil iskanja tega senzorja. Senzor sem našel, ga snel in očistil. Res je bil malo zapacan oz. tenka plast strjene umazanije. Zdej vžiga k mina
.
Malo mi je čudno da to ni bolj zaščiteno proti umazaniji.
Vglavnem da smo zrihtal.
Janezsko hvala še enkrat.
Malo mi je čudno da to ni bolj zaščiteno proti umazaniji.
Vglavnem da smo zrihtal.
Janezsko hvala še enkrat.