Menjava jermena
-
transporter
Menjava jermena
Pozdravljeni!
Imam clio storia letnik 2007, prevoženih ima 46.000 km, in me zanima kdaj bi moral menjati jermen?
hvala za odgovor
Lp
Imam clio storia letnik 2007, prevoženih ima 46.000 km, in me zanima kdaj bi moral menjati jermen?
hvala za odgovor
Lp
Re: Menjava jermena
o kerem jermenu je sploh govora? mikro ali zobatem? ker zobatga se menja nekje na 100 000 km kolkr vem?
Bolj kot kilometri so tukaj važna leta, 1.5 dCi imajo 4 leta ali 120k km, bencinarji pa mislim da na 5 let, se pravi je letnik 2007 že krepko čez...
Jaz sem mojega na meganu 1.5 dci menjal na 4 leta in 122k km pa mi je bilo zau. Je bil kot nov. Nikjer znakov obrabe in nikjer razpokan. Dobro ajde to ti je nekje 7 let, zaradi tega bi ga jaz menjal. Lahko da je kaj razpokan oz suh, zaradi casovnega obdobja.
Jermen se menja prva vgradnja lahko na okrog 7 let ali 150k km , ostalo je metanje dnarja stran
Lepo je to slisat vendar ni za reskirati.

všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
jermen lahko zgleda kot nov, potem pa ga utrga...
jaz raje prej zamenjam, pa imam potem mir, boljs manjsi strosek prej, kot da je potem prepozno. Pri prejsnem dci-ju sem ga menjal po 5 letih, km sem imel okoli 70k (predpisano je bilo na 5 let ali 120k km).
jaz raje prej zamenjam, pa imam potem mir, boljs manjsi strosek prej, kot da je potem prepozno. Pri prejsnem dci-ju sem ga menjal po 5 letih, km sem imel okoli 70k (predpisano je bilo na 5 let ali 120k km).
Zadnjič prvič menjal na Meganu 2005 letnik prva vgradnja pa 120k km . Dejansko je bil malenkostno spokan že in je bila menjava smotrna