Renault Master 2005, airbag in osvetlitev stikal ventilacije

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
JernejG
Kraj: Arclin (Celje)

Renault Master 2005, airbag in osvetlitev stikal ventilacije

Odgovor Napisal/-a JernejG »

<offtopic>
Fino, kako se je stran spremenila, odkar sem bil 10 let nazaj zadnjič aktivno gor :)
</offtopic>

Ok. Situacija je takšna: Imamo Masterja 2005, ki mu je crknila osvetlitev stikal za ventilacijo. Po priročniku za delavnice (Workshop manual) je potrebno razdret kompletno armaturo, da prideš to tistega sklopa.
Ni problema, sem jo že imel na pol razdrto, samo šoferjevega in zgornjega sredinskega dela ne, ker ne gre dol, če ne odmontiraš volana. Volan lahko snameš, če iztakneš airbag. Tega pa (po navodilih za mehanike) lahko vzameš ven šele, ko ga preko diagnostičnega računalnika izklopiš in potem odklopiš akumulator.

Vprašanje za nekoga, ki je to že delal: A lahko pričakujem kakšno nepričakovano eksplozijo pri ponovni montaži, če pustim računalnik pri miru in samo akumulator odklopim?

PS. Bom poskusil na tale način.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Renault Master 2005, airbag in osvetlitev stikal ventila

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Tu se podajate na tanek led.
Imel sem že primere, ko se je airbag sprožil po nekaj dneh, sam od sebe, med vožnjo, razlog - nestrokovna montaža.
Airbag in avtomatski menjalnik si lahko podata roke, nihče ne dopušča napake - končen rezultat, enormni stroški.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
JernejG

Menjalnik je sicer navaden, se pa zahvaljujem za opozorilo. Bom poskusil levi del armature le odvit in razrahljat, da lahko od spodaj potegnem sredinsko masko ven. Zaradi ene žarnice pač ne peljem avta na servis.
Uporabniški avatar
JernejG

Da zaključim temo: ni potrebno volana snemat, računalnika nastavljat ali česarkoli drugega, le kompleten volanski drog je treba odvit (4 vijaki v višini kolen voznika in peti pri pedalih) toliko, da se sname za centimeter. Vse ostalo gre naprej kot po maslu.
Rezultat : https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
wilcom
Kraj: okolica celja (nova cerkev)

Odgovor Napisal/-a wilcom »

jaz ti jo menjam brez da bi armaturo narazen vzel potegneš ven radijo in oni predal ali display za radijo, potem pa z 10 gedoro dolgim nastavkom obrneš ležišče žranice in jo zamenjaš. če mi ne verjameš ti lahko pokažem kontaktiraj me na zs
Odgovori