Renault 21 GTS '91 ... nevada

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Storz
Kraj: Vrhnika oz tm okol

Re: Renault 21 GTS '91 ... nevada

Odgovor Napisal/-a Storz »

To da jih spravš v belo je kr precej dela :P treba spraskat stran oranžn premaz, če so na prozorni plastiki če so pa na oranžni bi mogu pa zamenjat plastiko.. Da bi uzeu prozorno plastiko pa belo folijo je pa kr dev ker bi mogu predelat.. saj pr cliu je tko.. tud sam sm to hotu nardit pa sm mal obupov mogoče kdaj v prihodnosti.. oz če je kakšna druga opcija. pa obstajajo beli v osnovi ?

Pa to tud nism vedu, da maš možnost te stranske folije, da so samo zakci osvetleni in ne celi kvadratki.. bo treba kšno 19ko dobit pa števc vn uzet.
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

bam88 napisal/-a:ti loh prnesem se svoje stevce da mi jih zrihtas v belo osvetljavo? :D
ti maš že številke oranžne tko da tam ne gre, bi moral dat nove nalepke naprintat, to je prvo,
potem rabiš prozorne plastike za zadaj (večina ima oranžne), če se ne motim ima ena pasma clia prozorne
in še ledice namesto žarnic pa si
razen displaya podret ni nek baubau, samo vse dele moraš imeti

lahko greš pa na ebay pa kupiš plasma števce
Slika
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
Storz

Ja clio ma bele pasma se pa začne mislm da l96 oz zadna generacija 1nke.. ampak je problem ker so plastike spodaj (katere prenašajo svetlobo) oranžne te "nalepke" pa ne pašejo na "stare" prozorne plastike.. oz bi moral precej predelat.. mam že razkopana oba števca doma ampak ko sm začel gruntat kako dt skupej me je minilo... mogoče ob priliki.. Če koga zanima lahko poslikam..
Uporabniški avatar
Shusuglao

jaz sem imel najprej od navadne R19 števce, potem sem pa od ventilarja števce dobil in se je vse dalo zložit med sabo brez predelav
ohišje od clia, števci, števiilčnice in kazalci od R19 in prozorne plastike od clia, vse istih oblik

končno sem izračunal porabo z novim motorjem, 7.65, res je bilo precej več avtoceste vmes kot ponavadi ampak še vedno presenetljivo malo, upam da si nisem kaj narobe zapisal

rekord ima še vedno oorosh ki je pridelal 7.56 in to s starim motorjem, če bi vedel da mi tako malo manjka do rekorda, bi se še na hlape vozil tistih par kilometrov :mrgreen:
Uporabniški avatar
Storz

haha :P lepa poraba :P

pol bo pa treba dobit števc od ventiarja pa od 19ke in pol združt.. ker jest sm probavov na 1.4 števcih..
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

Osvetlitev zankcev je pri cliotih odvisna od proizvajalca števca, ta pa se razlikujeta gleda na letnik in/ali opremo.

Kdaj bodo kej koline za karvana? :mrgreen:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
Stonecat_612
Kraj: 1420 (trb)

Odgovor Napisal/-a Stonecat_612 »

kaj novega z nevado?
vso sreco pr usposabljanju stevcev
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Shusuglao napisal/-a:
bam88 napisal/-a:ti loh prnesem se svoje stevce da mi jih zrihtas v belo osvetljavo? :D
ti maš že številke oranžne tko da tam ne gre, bi moral dat nove nalepke naprintat, to je prvo,
potem rabiš prozorne plastike za zadaj (večina ima oranžne), če se ne motim ima ena pasma clia prozorne
in še ledice namesto žarnic pa si
razen displaya podret ni nek baubau, samo vse dele moraš imeti]
Ni treba novih nalepk printat...oranžen premaz se pobrusi dol pa je. Oranžne plastike se pa da "skopirat" iz prozornega plexi stexla, odrežeš po obliki, navrtaš luknje za šraube pa za kilometre pa je rešeno. :wink:

Je pa res da gre tolko časa v to da se skor ne splača...pa še ne sveti tolk lepo kot če so že original podloge in plastike prozorne.

Se pa da, sm na vseh 3eh mojih 19kah mel tako narejeno.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Redline
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Redline »

Shusuglao napisal/-a:jaz sem imel najprej od navadne R19 števce, potem sem pa od ventilarja števce dobil in se je vse dalo zložit med sabo brez predelav
ohišje od clia, števci, števiilčnice in kazalci od R19 in prozorne plastike od clia, vse istih oblik

končno sem izračunal porabo z novim motorjem, 7.65, res je bilo precej več avtoceste vmes kot ponavadi ampak še vedno presenetljivo malo, upam da si nisem kaj narobe zapisal

rekord ima še vedno oorosh ki je pridelal 7.56 in to s starim motorjem, če bi vedel da mi tako malo manjka do rekorda, bi se še na hlape vozil tistih par kilometrov :mrgreen:
Povprečje okoli 7 litrov je normalno stanje (pri novem je bilo tako), tako da si to nekako dosegel ;)
Moji renaulti:
Renault 21 GTS ph1 (1987)
Renault 21 TXI ph2 (1990)
Renault 21 Turbo ph1 (1987)
Renault 21 Turbo Quadra ph2 (1991)
Renault Clio II 1.2 RN (2000)
Renault 19 chamade 16V ph2 (1993)
Uporabniški avatar
Shusuglao

olje pušča na semeringu pod razdelilno kapo....ki sem ga menjal, super, ni večjega užitka kot dvakrat delati isto stvar
Uporabniški avatar
Shusuglao

včeraj sprobal če zdaj pride do končne in pride, res pa da traja par vekov, ampak ok, 180 gre in sem vesel
morda bi ga prepričal še v kaj več ampak je ena "mala" težavica, da se avto že nekaj časa obnaša kot da bi psa jahal, vleče ga malo na levo malo na desno, malo na obe strani naenkrat, pa ne čuti se na volanu, da bi kaj vleklo, ampak kar naenkrat začne iti v levo ali desno, volan pa je še vedno naravnost
in to se še kako čuti ko peljem na 100km/h, pri manjši hitrosti se pelje normalno
občutek je tak kot bi vlekel eno težko prikolico... v viharju, kar zanaša ga sem in tja brez pravega razloga, čuti se kot nek astronomski luft, podobno je bilo ko sem imel most odlomljen, nekaj je narobe pa ne najdem kaj
optiko sem dal delat lani in bi morala biti ok, amortizerji so videti ok, fedri so celi, lufti v podvozju normalni, gume zgledajo ok, avto pa noče naravnost
halo? :|
Uporabniški avatar
error 90

Odgovor Napisal/-a error 90 »

kaj pa kaj okoli volana?
Uporabniški avatar
Symon

Odgovor Napisal/-a Symon »

Volanski končniki? To je bilo pri mojem RSu.
Uporabniški avatar
R19-racing
Kraj: koper

Odgovor Napisal/-a R19-racing »

nevem ce ma nevada tako vpeto volansko letev kot 19 tka,js sem mel isti problem tezava je bla v tistih gumicah pod nosilcem volanske letve niso nic vec drzale,si malo levo desno zavijal na mestu kolesa stala na miru letev pa setala levo desno...
Uporabniški avatar
Shusuglao

stvari ki so mi na poti domov sprehodile čez cesto in jih samo slucajno nisem zgazil:
3x muci
2x ježek
1x policaj
1x srna
1x zajec
1x kokoš
kaj je kakšna čudna luna ali kaj, pa kaj dela kura ob enih ponoči na cesti?!
Odgovori