Evo stvari se počasi odvijajo, ampak v malo drugačni smeri

Enostavno nisem imel sreče...
OK, AVO-te sem poslal nazaj in dobim vrnjen denar. Sprednji Bilstein-i so "neobnovljivi" (je nekdo že nekaj čaral po njih in jih niso hoteli sploh odpret) in pri struženju ohišji je šlo nekaj narobe (prebilo zunanjo pušo), tako da smo spet na začetku

No, saj sem bil že skoraj na tem, da grem dalje, pa sem si premislil. Zakaj? Zato:
sprednji rabljeni Gr.A amortizerji: 300€
novi vložki: 600€
nova ohišja: 450€
vzmeti, šalce, top mounti: cca. 150-200€
zadnji custom Bilstein: cca. 950-1000€
To je poleg tega kar že imam:
182 CUP komplet roke: 160€
RS widetrack: cca. 120€
Pod črto, bi me taka investicija osušila za vsaj 500€ več kot je bilo predvideno in bi se končna cifra samo za vzmetenja vrtela okoli 2500€
Tako da sem zaenkrat dal tole malo na čakanje. Kupil bom Viarouge Sport amortzerje, pustil Express tozije, spredaj pa pridejo Twingo RS/CUP, 182/CUP fedri in zamaknjeni top mounti. Podjetje Viarouge uporrablja Bilstein B6 vložke in potem sami naredijo ohišja. Ker je super, ker za veliko avtov, se B6/B8 pač ne dobi (Williams, RS,...). Tako da sprednji bodo za 172, zadnji pa za 16V, bolt-on zadeva, brez improvizacije
Za naprej pa se bom verjetno obrnil na AST, vzel sprednje monotube coiloverje za 172 in zadnje custom. Končna cifra bi morala bit okoli 1800€ za sprednje in zadnje 1 way nastavljive oz. 2400€ za sprednje 1 way s custom valving in zadnje 2 way nastavljive.
Bom videl kako in kaj, trenutno je treba avto spravit na cesto, naštudirat optiko zadaj in se čimveč vozit. Odvisno od tega kako bom zadovoljen z "B6" in kako se bom dogovoril z AST, pride nov setup poleti/jeseni, da bo res tako kot se zagre, brez da pol stvari naredim in preštudiram sam
BTW, če kdo potrebuje widetrack in večje zavore za Clia I, imam skoraj cel komplet na voljo
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 11&t=43319" onclick="window.open(this.href);return false;