Megane 1,4 Tce - okvara turba?
Re: Megane 1,4 Tce - okvara turba?
2.0dCi so imho vredni omembe na svetli strani statistike.
Bencinska ponudba v segmentu ~200HP+ je pa močno za časom.
Laguna Coupe GT dci 180
Pa kva za vraga rabite tako močna vozila (200HP+), ljubi bog... 130 km/h je omejitev, že 100HP je dobro v rangu Megana...WarpedOne napisal/-a:2.0dCi so imho vredni omembe na svetli strani statistike.
Pa kaj take kubike... A se zavedate, da je nadomestilo za uporabo cest pri 1.9 ali 2.0 156 EUR?
Kaj so vam konji razlika med tistim kar bi radi bili in kar ste v resnici?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Dokler se ne navadiš na mal močnejš avto, ne vidiš nobene potrebe v konjiih.Pa kva za vraga rabite tako močna vozila (200HP+),
Ko se jih pa enkrat navadiš in ko se usedeš v švohnejš avto, maš občutek da je neki crknilo.
Pritisneš gas in ... nič. Cagr se sicer dviguje s hitrostjo vzhajanja slabo kvašenega testa, mašina neki čudno tuli to je pa to. Prehitevanje s takšnim avtom je pa grozljivka, če nimaš ravno 'letečega štarta'.
Ne, 400 konjev ne nucam, manj kot 100 konjev na trono pa nočem več. To se še nekak da peljat, kar je manj je pa brrrr
Laguna Coupe GT dci 180
To je vse res kar si napisal..... mamo doma 180 konjev in v mojem meganu 1.6 . Pa ti povem da trenutno sam ne rabim več in ne vidim potrebe zakaj bi jih. Samo dražje vse plačuješ in to je to. Prišel se pa do zdaj še vedno tja kamor sem hotel, pa sem med hitrejšimi na cesti. Prehitel sem pa tudi vedno vse. Naštudirat moraš avto kje vleče v kateri prestavi in ni panike. Ne pravim da nebom enkrat kupil Kaj proti 200hp ampak trenutno ne potrebujem.
So mi pa zmagovalni ko vidiš da se ljudje z 3.0 dizli in bencinarji, ali pa še več vozijo po mestu od trgovine do trgovine.... Prav na smeh mi gre.
So mi pa zmagovalni ko vidiš da se ljudje z 3.0 dizli in bencinarji, ali pa še več vozijo po mestu od trgovine do trgovine.... Prav na smeh mi gre.
Men je 1.2 tud čis dost
sam žre mal preveč 
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Kok ti res pije ta 1.2 tce? Jaz mam trenutno 9.2l porabe na 1.6 motorju.
Ja pije tam med 7.8-8.2
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
9,2 litra je pa kar huda za tak mlinček.
A je dosti mestne vožnje?
A je dosti mestne vožnje?
Večina je mestne ja. tam 80%. Drugače pridem na 8-8,5l. Ma se ne sekiram
Naj dam dolgo laufa brez problema pa je.
Btw... to je realna poraba po resnici povedana...
Pozmam tudi take ki rečejo da jim ta 1.6 motor pije ok. 5,5-6l ..... ja itaq... V garaži ugasnjen in vožnja pod prostim tekom
Btw... to je realna poraba po resnici povedana...
Pozmam tudi take ki rečejo da jim ta 1.6 motor pije ok. 5,5-6l ..... ja itaq... V garaži ugasnjen in vožnja pod prostim tekom
Hehe, sej to ane
do zdej sm z enim tankom oziroma 55l največ naredu 730km
drgač pa po večini okrog 630-650km
UrosJ napisal/-a:Večina je mestne ja. tam 80%. Drugače pridem na 8-8,5l. Ma se ne sekiramNaj dam dolgo laufa brez problema pa je.
Btw... to je realna poraba po resnici povedana...![]()
Pije toliko, pije K4M motor, vendar v Megane I. Ko še ni imel motorizirane lopute in je bil gas na zajlo. Ti motorji so popapcali tudi do 2 litrov manj kot današnji.
Moj Clio GT pije med 7 in 7.5l/100km pa je tudi 1.6 16V. Pa nikoli ne delam gužve po cesti, divjam pa tudi ponavadi ne.
Zanimivo pa, da so imeli s takim avtom povprečno porabo na testih 9-10l/100km . Zgleda da so tam skoz blizu blokade
Me pa preseneča, da Megane CC ( l.2008), prav tako 1.6 16V pije okrog 7-7,5, na relacije pije še malce manj kot moj, navkljub večje teži
Zanimivo pa, da so imeli s takim avtom povprečno porabo na testih 9-10l/100km . Zgleda da so tam skoz blizu blokade
Me pa preseneča, da Megane CC ( l.2008), prav tako 1.6 16V pije okrog 7-7,5, na relacije pije še malce manj kot moj, navkljub večje teži
Clio 1.6 GT
Mwni mojega ni nikoli uspelo spravit pod 8 ob normalni vožnji. Potem je z mojim nekaj narobe.
Jajcanje sem ga spravil enkrat na 6.1 ampak sem skoraj oviral promet. Drugače pa v treh letih nikoli pod 8. zanimivo
Ja s tem da nikoli ne menjujem po tistem glupem indikatorju. Z tem si motor totalno zamoriš
videl pri kolegu
KOt če bi moj mel 30 konjov več 
Jajcanje sem ga spravil enkrat na 6.1 ampak sem skoraj oviral promet. Drugače pa v treh letih nikoli pod 8. zanimivo
Ja s tem da nikoli ne menjujem po tistem glupem indikatorju. Z tem si motor totalno zamoriš
Ko'je je treba nafutrat...